А нещо за ТТ данни?
TT даните са - купи си H225A още от тука виждам че е 2005 невероятен модел е аз бих предпочек Варна клима понеже са си вносители и не прекупват от пловдив за разлика от регата което означава ,че при авария няма да чакаш 3 седмици , този нацйонал
охлаждане 2.2(0.8~2.6)kW
отопление 2.5(0.8~3.6)kW
консумация охлаждане 430(165~530)W
консумация отопление 460(165~850)W
мацушита компресор какво повеч е да говорим
http://ctlg.panasonic.jp/product/inf...4&hb=CS-H225AS
мицубишито да не си посмял да го вземеш , най калпавата серия
тия климатици брат ми са по 600 лева в Пловдив ебаси и надценките като имаш в предвид че ги вземат и на едрови
ш айде вече спрете се с тия надценки
nikolai152, моят съвет към тебе да се спреш на тошибата...Дайкините ги забрави. Фуджицуто си объркал сигнатурата му - трябва да е ASE225K - модел от 2005 година, но тошибата е по добрия избор.
Модел: 2002-2003 година/работно напрежение 100V
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW
Консумирана електроенергия: 415 W
EER: 5.30
Отоплителна мощност: 3.2 kW
Консумирана електроенергия: 610 W
COP: 5.25
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.8 kW
Консумирана електроенергия: 1150 W
COP: 5.28 (средна стойност)
Иначе, ето ти параметрите на фуджицуто да си направиш сам едно сравнение...
Модел: 2005 година/работно напрежение 100V
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.5 – 3.0)
Консумирана електроенергия: 440 W (165 – 900)
EER: 5.00
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.5 – 4.7)
Консумирана електроенергия: 450 W (135 – 1265)
COP: 5.56
Отоплителна мощност: 3.4 kW
Консумирана електроенергия: 1120 W
Двата модела на National не са много лоши, но пък имат слаби параметри....Колкото до mitsibishi - модела е добър, но много зависи как е обслужен преди да бъде предложен за продажба. Недостатъка при тях е, че имат некачествено етрв, което може да се скапе от неправилно обслужване на машината...
Здравейте,
имам едно MITSUBISHI MSZ-G226 с диагноза запушен ТРВ, иначе компресора е наред имате ли представа дали може да бъде отремонтиран с гаранция в София?
Благодаря за бързите отговори!
Днес успях да се добера до човека, който отговаря за рециклирането на климатиците във Варнаклима. Оказа се приятел на колега. Много точен излезе. Открито го попитах да си каже мнението за четерите модела, към които съм се насочил. Тъй като всички са му минавали през ръцете, каза да си избера между Фуджицу AOE225K /Aleksandars, действително съм объркал инициалите в първия пост/ или Тошиба RAS-2246ADY /която в момента рециклира/. Другите не били за мен. Та утре ще отида да ги разгледам по-подробно и да си избера.
Можете ли да дадете някакви характеристики за тези машини, че нищо не мога да открия.
Ще се радвам да изкажете и мнение, кой е по-добрия според вас. Разбира се, че ще има субективен фактор, тъй като не са чисто нови.
Благодаря!
Николай както вече Александър ти отговори Тошибата е по-добрият избор не, че Фуджитсуто е лошо, но просто Тошибата е с малко но по-добра, характеристиката и Александър я е публикувал. Ето ти линк за характеристиките на Фуджитсуто http://www.fujitsu-general.com/jp/su...2005_ek_pb.pdf
Тошибите се различават!
Тази - Тошиба RAC-225UAD, е от първия пост, за която Александър е дал данните. Тази - Тошиба RAS-2246ADY е от днеска. Не знам дали има разлика в моделите, но буквите се различават.
Послушай Александър,nikolai152 -тошибата,ако е читава ще ти е идеална,особенно пък и за спалня- и все пак 3.8kw. e повече от 3.4kw. нали?
nikolai152, този модел RAS-2246DY също може да го предпочетеш, но другия който ти предложих е по добрия избор. Колкото до RAS-2246DY, ето ти параметрите и сам ще направиш разликата.
Модел: 2004 година/работно напрежение 100V
Охлаждаща мощност: 2.2 kW
Консумирана електроенергия: 440 W
EER: 5.00
Отоплителна мощност: 2.5 kW
Консумирана електроенергия: 450 W
COP: 5.56
Отоплителна мощност: 3.5 kW
Консумирана електроенергия: 1130 W
А иначе, ако не си го виждал, виж как изглежда
Ogosh, ако имаш възможност да транспортираш външното тяло до Пловдив мога да ти помогна по въпроса. Тел: 0888414322Първоначално публикувано от Ogosh
Здравейте!
Вече мога да се похваля. Днес капарирах ей това Тошиба RAS-2246ADY /същия който Александър е сложил по-горе/. В събота ще ми го "боднат". Визуално, вътрешното тяло изглежда много добре. Външното има тук там леки побитости, като от градушка, но дано само това да му е проблема. Дистанционното е оригиналното. Обещаха да дадат и превод към него. Като го монтират се надявам отново да има повод за хвалби, че аман от малайзийски миндили.
Благодаря на всички, които помогнаха с мнения, и най-вече на Александър.
G.Matakov реших да го продам в това състояние, ако някой има интерес да пише на лични или да види обявата в раздел "продава"Първоначално публикувано от G.Matakov
Здравейте !
Незнам дали тази е най-подходящата тема - но искам да попитам повече знаещите от мен тук за този климатик.
Първо не знам нищо за марката му и модела - никъде няма никаква табелка - нито по дистанционното нито по телата. Купих го преди 3-4 години от шефа ми - втора употреба - знам само че като го пълниха събра 1250 грама фреон 22.
можете ли да ми кажете нещо повече за него - мощност на отопление и охлаждане и копа му. в смисъл ако е 2 - по-добре да си пускам духалката.
И второ - прави ми някъкви проблеми - лятото не защепва някога - в смисъл трябва да му прехвърля няколко пъти режимите през дистанционното или да му дръпна контакта докато работи. Доколкото четох тук - може да е нещо от четерипътния вентил - не прехвърля винаги. А зимата - когато заципи на топло - пак същото упражнение правя - работи 15 минути духа много добре топло а после спира и почива час или повече - колега от работата ми препоръча да изкарам датчика на питата за да не би от туй да се шашка - но това май не помогна. Питам тук първо а не се обаждам на сервиз защото целия климатик го взех за 100 лева и сега ако ме кажат ремонт 200-300 сами разбирате че е безпредметно . От стара Загора Сам . Благодаря на всички отзовали се на въпросите ми.
Toshiba RAS-255SV 3.4kW Отопление, 2.5 Охлаждане COP 3.13. Познах, нали!
kspsr опитвах да кача снимки да го видиш - но
не успях да ги прикача - как става ?!?