Страница 143 от 159 ПърваПърва ... 93133141142143144145153 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,131 до 2,145 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2010

Re:Втора употреба климатици

Да има някой, който да даде жокер за Нокриа? При режим реене на клапите, от хоризонталните които са 3 на брои се движи само средната. Това ли е стандартния режим на действие? И още няколко въпроса, в японския модел има ли режим като - "супер тихо", също и при режим "Auto" вентилатора трябва ли да спира или само се забавя до някакви обороти? BTW(вътрешното тяло не ми се струва да е тихо при нито един от режимите които пробвах).
    Брагодарско на загубилите времето си

2.  

3. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте!
    След доста четене по темата и аз се запалих да се сдобия с климатик от „страната на изгряващото слънце”. Ще се опитам да бъда максимално конкретен в представянето на фактите, а те са такива:
    -къща на един етаж, строителството е с гредоред и на пода и на тавана
    -стените са дебели над 30 см. и са тухла, но без съвременна топлоизолация (строителство 60-те години)
    -помещението подлежащо на климатизация (най-вече отопление) е 15 м2 с височина 2,70, т.е. около 40 кубика, ползва се като хол и всекидневна;
    -две от стените са външни с изложение юг-югоизток с един прозорец с ПВЦ дограма гледащ почти на юг;
    -има налично отопление - камина с въздушна риза и ще бъде запазено за най-студените дни като резервен вариант.
    След претърсване на града (Шумен) открих представители на варненска фирма продаваща „японки” втора ръка. От наличните модели болшинството бяха производство 1998-2001 (поне така излезе от бързата справка по етикетите им и инфото в нета). Това което ми спря погледа е SANYO SAP-S25R от 2005г. (направо си е момиченце/момченце в сравнение с останалите). Оферираната цена (не знам дали подлежи на някакъв пазарлък) е 990лв. като включва стандартен монтаж + трансформатор 220/100V. Гаранция 3 години с две посещения за профилактика с допълнително заплащане на посещенията на техника.
    Основанията ми да се спра на него са не лошия според мен COP 5,28 (среден) и това че е 2005г., работил е вероятно не по-вече от 4 години. Има UV филтър, а за други екстри не мога да кажа нищо (скаран съм с японския) и, ако правилно съм разбрал картинките от японското ръководство на потребителя май жалузите за страничното духане се местят само ръчно (дано да греша)….
    В крайна сметка разчитам на спецовете от форума да се произнесат за набелязания от мен модел (все пак съм лаик и приемам с благодарност всякакви коментари и мнения), а ако не става по някакви причини, моля дайте идея за друг от наличните, за което Ви благодаря предварително!
    За справка останалите машини (водят ги 12-ки) са на цена 800 при същите условия. Ето някой модели, но не открих в нета почти нищо за тях:
    - SHARP AC-25BY
    - NATIONAL CS-AG25S
    - MITSUBISHI MSZ-G255-W
    - FUDJISU AS 259 PBLK
    - има и някакви TOSHIBA, но не успях да ги запиша
    P.S. Намерих “User manual” от производителя в pdf формат, естествено само на японски и освен ТТ данните, друго трудно се разбира. При необходимост мога да изпратя pdf-а, а сега ще опитам да прикача (дано да се справя) като jpg таблицата с ТТ данните, но предполагам, че спецовете от форума имат тези данни.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

PSV-art, този модел на Sanyo който си видял, е много добра машина и не се колебай да го вземеш. Дано да ти го дават с оригинално дистанционно. Колкото до другите, те са модела на R22 и респективно са модели преди 2000 година. За всеки случай, отиди и виж тошибата която си видял и пак пиши.

5. Тук е от
    Jul 2010

Благодаря за отговора на Aleksandars!
    Днес ще мина пак да ги потормозя и да запиша още някой модели, същевременно ще погледна какво е дистанционното на Sanyo-то. Вероятно довечера ще споделя какво още имат в наличност. Между другото на голяма част от машините имаше стикер "R407" на външното тяло, имаше и "R22" разбира се...
    Дано не ставам много нагъл, но дали ще може да ми укажете някаква "методическа помощ" за дистанционното (ако взема тази машина), че преводачката на Гугъл май само ме обърква? Междувременно успях да обърна pdf файла в doc и сега мятам по някоя дума или израз от там в Гъгъла и се смея на резултата от превода, занимателно е, но не ми върши много работа....

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

PSV-art, отсега ти казвам, че тази фирма нещо те мята на клона...Японски машини, втора ръка на 407 няма...Това са машини на 22 фреон и като лепнат такъв стикер, смятат, че ще впечатлят някой балама...Так или иначе, 407 има по лоши характеристики от 22 и не мисля, че са ги заредили с такъв хладилен агент. Не знам кого искат да заблудят...Сигурно някоя проверка. Както и да е. като видиш какво дистанционно управление ти дават за климатика, тогава ще го мислиш. по принцип са длъжни да ти дадат пълен превод на дистанционното управление и инструкция за експлоатация на машината. А дали ще го направят е друг въпрос...

7. Тук е от
    Jul 2010

От последните проучвания обобщената информация е следната и очаквам окончателната присъда на „знаещите и можещите” от този форум:
    ------------------------------------
    На цена 990лв.: (и двата са с оригинално означение на фреон R410 на собствените им табелки)
    - SANYO SAP-S25R (2005г., отличен „свеж” вид, нови филтри, свястно пребоядисан преден капак на вътрешното тяло, ориг. дистанционно с превод на хартия („малко” е занемарено, но се преживява), видимо изчистена пита, UV модула си е на място, но дали работи е друг въпрос, за външното тяло не мога да кажа нищо по-вече от това, че е там и има леки деформации по ламелите откъм гърба (до това успях да се добера без да ставам много нагъл)
    - NATIONAL CU-25RCH (2004г., отличен вид, НЕоригинално дистанционно)
    --------------------------------------
    На цена 800лв.: (всички са със забележки по външния вид, фреона е означен на допълнителен сребрист стикер с означение R407 (имам известни притеснения по този въпрос). Данни за тези модели нямам въпреки агресивното ми търсене в нета, така че ако някой знае нещо ще му бъда благодарен, поне да ги сравним с избрания от мен.
    - SHARP AC-25BY
    - NATIONAL CS-AG25S
    - MITSUBISHI MSZ-G255-W
    - FUDJITSU AS 259 PBLK
    - NEC RK-VS25E ()
    - TOSHIBA RAS-251EATS
    - FUJITSU A025TPD
    ----------------------------------------
    От всичко изложено някак си най-много ме блазни SANYO-то въпреки цената, COP на отопление е 5,4 охлаждане - 5,15, среден- 5,28, а и годинките му не са толкова много! Останалите ТТ данни ги има в таблицата от по-предния ми пост.
    ALEKSANDARS вече се изказа ласкаво за модела, така че при още един положителен отзив от компетентно лице отпрашвам да го капарирам! Разбира се и отрицателните отзиви са добре дошли, нали така се ражда истината!

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

PSV-art, съвета ми да не се блазнеш много, много от COP...Той зимата няма да те топли. като гледам другите неща, взимай саньото без да се замисляш...Национала е с по слаби параметри, така че не си заслужава в случая вниманието.

10. Тук е от
    Jul 2010

Alexi, цитираната цена включва всичко, т.е. трансформатор и монтаж до 3м.
    Относно предния панел, според мен няма място за притеснение - възможно е да са го одрали при демонтажа или транспорта (кой знае в какви контейнери ги насипват, а Япония е далеч), може да е бил оцапан с нещо дето не се чисти, знае ли човек, а това е на най-видимото място, а и от това пада цената, независимо че е 2005г. машината.
    След като открих пребоядисването (всъщност в магазина сами ми казаха за това), вече доста по-внимателно разгледах останалите панели и не открих нищо фрапиращо, даже панелчето с индикациите нямаше нито драскотина или пък някакво "матиране" или "овехтяване".
    Принципно съм склонен да преживея наличието на такъв тип дефекти стига машината да е читава и на края на месеца да не гледам така сметката от Е-ОN, а съдейки по всичко което изчетох напоследък тия 100-волтови "япончета" си ги бива доста по-вече от много нови машини!
    Е все пак е втора ръка и е въпрос на късмет, така че се моля да не ми изневери късмета (поне този път)... .
    В крайна сметка караме коли втора ръка, носим дрехи втора ръка, чат пат и жените ни са "втора ръка" , защо пък климатика да не е втора ръка....

11. Тук е от
    Jul 2010

В пълна противоположност на моя преден пост сега трябва да сменя тона и становището си за фирмата от която щях да си вземам климатик. Не пиша името на фирмата, ама май ще трябва за да внимават хората и преди да отидат при тях да се подготвят поне малко по темата за климатиците.
    Та става дума за това, че след консултациите, които направих в този форум, взех решение и днес отидох да купувам SANYO S25R (означение на вътрешното тяло), но при последния оглед на машината открих, че външното тяло носи съвсем друго означение SAP-CMJ25P, а освен това вече знаех, че и дистанционното което ми пробутват за оригинално също е от друг модел SAP-A25R. В крайна сметка се оказа, че трите елемента на машината са все от различни модели, у наше село на това му викаме "събери чарк".
    Опитаха се да ме убедят, че щом "техника" е казал, че така подбрани нещата щели да работят и щом те ми дават писмена гаранция за това, какво повече искам, и те не продавали климатика с екстри..... каквото и да означава това.
    Днес установих, че тези не обичат потребители (клиенти), които четат и се интересуват от параметрите на стоката и първоначалната им любезност се изпари при днешното ми посещение и при задаването на няколко "контролни въпроса" свързани със съвместимостта на елементите на една климатична система! Смятам се за средно интелигентен мъж с техническо образование, а и да не бях такъв пак няма как да се съглася с това "техника каза че ще работи", може и така да е, но как ще работи и колко от функциите ще работят? Тоя техник по-умен от японеца създал този климатик излезе (да ме прощават всички от този форум занимаващи се тази дейност). На действително компетентните и грамотни професионалисти - моите уважения и адмирации.
    Моля за вашите коментари относно съвместимостта на посочените елементи, но за мен вече не е оправдано да дам 990 кинта за този "Франкенщайн" на климатичната техника, независимо че на всеки елемент пише SANYO. По такъв начин тия (не знам как да ги нарека) развалят доброто име на тази световна марка!

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

PSV-art, тази комбинация ще работи, даже с SAP-CMJ25P печелиш повече отоплителна мощност...3.4 (0.1 ~ 5.4) kW Но все пак, трябваше да те предупредят предварително за това...

13. Тук е от
    Jul 2010

ALEKSANDARS, по твоите думи разбирам, че не би трябвало да имам някакви големи притеснения за така комбинираните компоненти (конкретно вътрешно и външно тяло). За дистанционото разбрах, че му липсват бутоните за настройки на часовник, таймери, UV филтър, изсушаване (буна със символа "ризка"), но според някой това не е болка за умиране защото почти не се ползват в реални условия.
    Както и да е, но мен ме вълнува друго:
    Пример: - Дали не е възможно да речем (това е само предположение), единия модел външно тяло да е с 10 килоома термистор на питата, а другия с 4,7 килоома? Занимавам се електроника и смея да твърдя, че ако това е така - това ще бъде проблем!
    По моята логика външното тяло е "подчинено/изпълнител" и се управлява от "вътрешното", т.е. подава се най-вероятно цифров сигнал на контролера на мотора, а обратно се връщат данни от датчика на питата и евентуално някакви сигнали за претоварване, прегряване и др.
    Виждам, че се занимавате сериозно с тази техника и очевидно знаете как си "комуникират" двете тела, моля пояснете с няколко думи как обменят информация телата и дали коректно ще се управлява в конкретния случай мотора на компресора (доколкото аз знам е BLDC мотор). Наистина този агрегат е със 140W (1120W срещу 1260W) по-голяма електрическа мощност и с по-широк (даже впечатляващ) диапазон на регулиране (90 до 1260 срещу 120 до 1120), но дали "чуждото" за него вътрешно тяло ще го "развърта" с пълните му възможности?

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

При стартиране на системата, двете електроники взаимно разменят информация за всички компонент на системата, включително и параметрите на околната среда. При най-малка разлика или несъвместимост, системата отчита грешка и няма да се извърши стартиране. Стотици климатизатори съм тествал, така че ти го казвам от личен опит. По принцип, има модели и марки които определени модели са съвместими и работа на двете тела помежду си не е проблем. Електроника е много прецизна, така че както ти казах, и съвсем малка несъвместимост да има, машината няма да тръгне. колкото до тези неща които са ти казали, че няма да ползваш в ежедневието - ув лампата е полезно приложение към климатизатора, изсушаването на дрехи, може би няма да използваш - изисква висока влага в помещението за да усетиш ефекта от цялата операция. като чета колко неща липсват, се учудвам какво дистанционно управление са ти дали?! Как така ще липсват бутони за настройка на часовника? Модела ли няма точен часовник или самите бутони ги няма?

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Савет за климатик,става вапрос за спалня 15кв.м 2.50 висока,ще се използва за отопление предимно. Стаята е с южно изложение,тухла и пвц дограма.Записал сам моделите на няколко клими: sanyo sap-x22bt,toshiba ras-2282d-l,ras-2252sd,fujitsu as-224pey,as 22hpe-w,sharp ay-r22ysc, ay-m22tdy, mitsubishi msz-j22p-w,national cs-2223a,daikin an22ddsv5-w.Дано не сам збаркал някой от моделите,благодаря ви предварително.Ако някой има инфо за моделите моля да го постне.

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Не намирам инфо за модела.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Модел: 2004 година /100V
    Параметри при 7°С външна температура:
    Охлаждаща мощност: 2.2 kW
    Консумирана електроенергия: 430W
    EER: 5.11
    Отоплителна мощност: 2.5 kW
    Консумирана електроенергия: 460 W
    COP: 5.43
    J22R e по добрия избор...
    Модел: 2004 година /100V
    Параметри при 7°С външна температура:
    Охлаждаща мощност: 2.2 (0.7~2.6) kW
    Консумирана електроенергия: 420 (155~690) W
    EER: 5.24
    Отоплителна мощност: 2.5 (0.7~4.0) kW
    Консумирана електроенергия: 470 (125~975) W
    COP: 5.32
    Параметри при 2°С външна температура:
    Отопление: 2.9 kW
    COP: 5.28 (среден)
    Консумация: 860 W (средна)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе