Страница 36 от 159 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Втора употреба климатици

.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2007

За ламелите на външното или вътрешното тяло?!

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

.

5. Тук е от
    Sep 2007

Извинявам се предварително, че пак се включвам с въпрос, но снощи моя климатик National започна да бучи странно.Като го наблюдавах известно време ми направи впечатление, че не изтича вода от него.Опитвах се да размразя дупчицата, която е под климатика и от която ми изтичаше водата, след като замръзна маркуча, но нямаше резултат.В момента вода от него не изтича, но климатикът си работи и духа топло, макар че като се опитам да му вдигна оборотите на вентилатора, не става.Въпросът ми е има ли опасност от повреда ако го оставя да работи при това положение.Освен това мисля да опитам да размразя външното тяло с топла вода, но не знам дали може.Все пак трябва да се внимава и за електрониката?

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Вероятно Hellenlaw вече съм закъснял с отговора си като се има значително по-топлото време днес. Бученето идва от леда който остава в машината. Не е проблем това, че е замръзнал отвора за отичането на водата, тя сега изтича от ръбовете няма проблем за перката защото тя е доста високо при Национала. Размразяването ако все още е необходимо само с топла вода и след това маркуча изобщо не го поставяй макар, че единият ми Национал и без щуцер дупката пак замръзна.

7. Тук е от
    Jan 2008

здравейте.насочил съм се към клима втора ръка .препоръчайте ми някой.харесах си hitachi ras-288cx.някой има ли мануал за него или някакви данни.казват че е 14-ка.иначе работи много тихо.благодаря ви предварително.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

По принцип не взимай Хитачи, а това е и старичко от 96 година е.

10. Тук е от
    Jan 2008

blue1 благодаря ти за отговора.насочи ме към някой модел,който да търся.от бургас съм а тук не е пловдив или софия и има 1 фирма която предлага second hand климатици.по принцип не бързам така че мога да поръчам точно определен модел и да чакам

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Бекъм предлагам ти да се спреш на Мицубиши, Тошиба, Дайкин, Саньо или Национал. Не забравяй, че при втората ръка има риск да те набутат, за това ако харесаш нещо запиши му точно модела, пусни го тук да го видим и тогава реши, освен това има неща които задължително трябва да огледаш при избора на употребяван климатик.

12. Тук е от
    Jan 2008

blue1 благодаря ти много.от доста време следя вашите публикации,и ги чета с интерес.аз имам малаизииски panasonic inverter 9-ка и вече 8 години ми служи вярно,а в другата стая сложих едно китайче promax 12-ка инвертор и за три години три пъти е ремонтиран.така че по добре стар мерджан отколкото нов бай иван/москвич/така че ще се насоча към national май.кажи какво да гледам първо при избора на клима и какво да искам от фирмата

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от DAVIDBECKAM
    blue1 благодаря ти много.от доста време следя вашите публикации,и ги чета с интерес.аз имам малаизииски panasonic inverter 9-ка и вече 8 години ми служи вярно,а в другата стая сложих едно китайче promax 12-ка инвертор и за три години три пъти е ремонтиран.така че по добре стар мерджан отколкото нов бай иван/москвич/така че ще се насоча към national май.кажи какво да гледам първо при избора на клима и какво да искам от фирмата
    Най добре , когато ходиш в магазина да ги разглеждаш, си вземи някой майстор ,който разбира и да ти препоръча 2-3 климатика, по-запазени. След това само си преписваш моделите и ги пишеш , тук, във темата и накрая blue1 ти намира приблизително кога са произведени . Последният избор ще е твой, успех!

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

rsvr благодаря ти но аз съм достатъчно грамотен и на какви майстори съм попадал,само сменят датчици и чакат китайчето да стане японче,но не става.аз ще запиша модели и цифри а blue 1 ще има думата.искам да знам само какво визира blue 1 с това"има неща които задължително трябва да огледаш при избора на употребяван климатик".поне на пръв поглед нещо да потсказва год. на произв.или нещо такова.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от DAVIDBECKAM
    rsvr благодаря ти но аз съм достатъчно грамотен и на какви майстори съм попадал,само сменят датчици и чакат китайчето да стане японче,но не става.аз ще запиша модели и цифри а blue 1 ще има думата.искам да знам само какво визира blue 1 с това"има неща които задължително трябва да огледаш при избора на употребяван климатик".поне на пръв поглед нещо да потсказва год. на произв.или нещо такова.
    Аааа, това с годината на производство можеш на място да го хванеш само при Тошиба...първите 2 цифри на серийния номер са годината, но на другите марки не става. Блу1 има каталози и ги зяпа от там. Мене ако питаш, по цената горе-долу можеш да се хванеш за нещо....ако на някой климатик му искат много пари, може да го загледаш по обстойно , но не е задължително да го купуваш, общо взето има и известна доза късмет

17. Тук е от
    Oct 2006

Бекъм, извинявай, че се намесвам със съвет, но по-добре и ако имаш възможност иди до Пловдив/предполагам, че и в Бургас се снабдяват оттам/ - ще ти излезе много по-евтино, а и по-квалифицирана информация ще получиш + предполагам, че може да разчиташ и на blue1 в този случай. И да добява - не се връзвай на приказки относно колко години е климатика, капацитета му/най-общо казано/ и др. "предимства" на предлагания модел, до като наистина сам не провериш тези данни/а и с помощта и на отзивчивите съфорумци, разбира се/. А, и ако има възможност накарай монтажниците/дано попаднеш на качествени такива/ сами и на място да се запознаят с условията при които ще работи климатика и чак тогава да ти предложат конкретен/и модел/и.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

На всеки климатик на етикета пише годината на производство, ако етикета го няма значи е много стар и са го махнали нарочно, същото се отнася и за по-старите модели на които също не е записана годината на етикета. Няма марка и модел произведен след 98 година на които годината да не е отбелязана. За белезите по които да избираш употребяван климатик може да ти подскаже всеки добър монтажник или майстор с дълъг стаж. Не пренебрегвай съвета на RSVR мисля, че във форума имаше участник които е от Бургас и макар да не е фен на втората ръка би могъл също да ти помогни в избора на живо. За съжаление най-сигурният тест за ползвана машина е едва когато я поставят, за това подсигури си добре гаранцията и плати монтажа чак когато са го направили. Но ако не си много в час с климатиците потърси помощ задължително. Търговците лъжат много.

За съжаление пловдивската фирма дава само два месеца гаранция когато климатика не е монтиран от техни монтажници, ако е за чисто нова японска машина си заслужава, но за втора ръка май не.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 159 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе