Имам спецификацията на модела, но ще ти ги пратя по-късно.
Имам спецификацията на модела, но ще ти ги пратя по-късно.
Ами... крайно време е да започнеш да използваш кирилица. Това, че никога не си писал грамотно не означава, че е късно да пшочнеш да го правиш
Крис
nikiexp: Това което трябва да направите за да се уверите ча проблема не е в компресора е един обикновен тест. На мястото на буксата на компресора се включват 3 лампи (в триъгълник) по 100 вата и след пускането на климатика ако започнат да светят, първо по-слабо после по-силно (все едно управляват скоростта на компресора) значи електрониката е наред.
Но това че грешката се е сменила не е добре, защото проблемите е възможно вече да са два и след като оправите вторият проблем отново да се появи първата грешка.
Sanyo MSZ-22JB
Average efficiency 3.85
Air-conditioning efficiency 3.45
Heating efficiency 3.90
Air-conditioning ability KW 2.2 (0.9~2.8)
Electric power consumption W 580 (175~900)
Heating ability KW 3.2 (0.9~4.3)
Electric power consumption W 820 (155~1,175)
В моя климатик Фуджицу включиха майсторите три лампи, които започнаха да светят все по силно,но компресорат и вентилатора не трагваха да работят и казаха,че компресора е умрял.След като си трагнаха реших да провам да стартирам климатика отново чрез рестарта и той започна да работи отново,компресорат оживя.След една седмица работа без прекасване,вчера отново спря да работи.Започна да мига червения светодиод седем пати и зеления на таймлера постояно мига.Дава някаква грешка,която немога да я разбера,защото гршките на капака са ми на японски.Отново го рестартирах докато се изчисти грешката и той започна да работи.Ниякой знаели от какво мойе да се появява тази гршка?
Този модел на Шарп не ми известен, но ако е по-нов вероятно е двойно роторен.
здравейте момчета,
От скоро следя форума и се радвах че от 3 години моята Тошиба RAS-251SKHL ми служи вярно, но уви до вчера.
5 години преди мен я ползва един приятел. Купих я от него за 100лв монтирах си я сам и за 30 лв ми я вързаха и напълниха и така без грижи вече 3 години. Проблемът е че вчера като влязох в стаята ми направи впечетление че не е така топло като друг път. Климатикът не работеше и много странно мигаха 2 светодиода на дистанционното( по-правилно управлението), което виси на кабел от климатика.
Та въпросът ми е може ли някой да ми обясни за какъв проблем става дума. Ето и малко пояснение. Управлението има 4 диода зелен(on/off), червен(размразяване), жълт(таймер) и зелен(индикира работата на вътрешното тяло). Мигат (заедно и постоянно) зеления(ON/OFF) и жълтия(таймер) диод. Рестартирах го няколко пъти - не помага. По принцип като го пусна винаги тръгва на размразяване. Сега като го пусна пак червения диод индикира размразяване, другите два си мигат постоянно, а вътрешното и външното тела все едно не си им пуснал ток
В общи линий това е. Ако някой има и бегла представа за какво може да става въпрос ще съм му благодарен да сподели.
Благодаря предварително.
amigo75 серията SK на Тошиба се пройзвежда от 1978 до 1982 година точно твоят модел го нямам но имам на картинка RAS-285SKV. Приятел моят съвет е да го оставиш спокойно да умре, той е дал всичко от себе си, но ако ти е за спорта може да се пробваме да го съживят. Пиши на лична от къде си. Бих искал да го снимаш и да му качиш снимката в темата Тошиба Кериар.
Това е първият от серията произведен е през 78 година и е награден за най-добър дизайн
Твоят вероятно е като този но може и да бял. Това всъщност е първият в света инверторен климатик.
Този модел е с модул на фирма шиндинген един доста проблемен модул и вероятноста да е той е голяма. Предполагам че няма да успееш да намериш този модул но имам приятели които могат да ти помогнат обади се ако ти трябва помощт.Първоначално публикувано от nikiexp
Наистина ли е толкова дърт!? А как топлеше. Предполагам че проблема е дребен, но днес като го види специалист ще каже. Надявам се да го съживят .Първоначално публикувано от blue1
Иначе съм от Варна. И тук се продават климатици 2-ра употреба. Ако някой от варна се интересува има 2 магазина на ул.Райко Жинзифов. Предлагат ги с гаранция 3 год., което си е доста добре за японец. Ще постна снимки на климатика в темата за тошиба днес или утре.
не. Ще кача снимки. Проблема е токов.Първоначално публикувано от blue1
edit:Проблема наистина беше токов . Изгоряла беше една защита от прегряване намираща се върху мотора на турбината на вътрешното тяло. просто са му блокирали лагерчетата и защитата е сработила и е запазила моторчето здраво. След 2 часа разглобяване и гледане сам си открих проблема. Специалиста който ми го гледа днес също ми каза да го оставя спокойно да си умре и да го изхвърля , но именно това и годинките му ме амбицираха. Утре ще му сменя лагерчетата и пак ще ме топли
blue1: открих едно разминаване отпред на вътрешното тяло пише RAS-251SKHL, а отстрани на лепенката пише RAS-251SAHL. Така или иначе в нета няма никаква информация за нито един от двата модела. Това различни модели ли са?
amigo при тази стара серия не мога да ти кажа със сигурност възможно е капака да е от друг модел със същият дизайн, с нетърпение чакам снимката.
Имам климатик втора употреба марка National.Моят климатик е с дистанционно на китайски.Освен това, в долния десен край имам 4 малки лампички с надписи на китайски под тях.От вчера ми мига непрекъснато 4 поред лампичка като се брои отгоре надолу и от ляво на дясно т.е. лампичките са разположени така 12.Молбата ми е някой ако знае, дами каже сайт в който мога
34
да проверя защо ми мига тази лампичка.Климатикът ми е в гаранция, но не ми се вика екип от фирмата само заради това, защото може да се окаже нещо незначително.Още повече, че купих климатикът от Пловдив, а аз живея на 40 км. от там.
Благодаря Ви предварително за съдействието.