Интересува ме какво значи прилична цена? А намира ли се дистанционно за този модел?
Интересува ме какво значи прилична цена? А намира ли се дистанционно за този модел?
Е че няма ли си дистанционно...
Ами прилична цена е ~ 1000 лв, имайки предвид, че е почти нов втора ръка.
За съжаление на послидак доста собственици на климатици втора употреба се оплакват от различни видове неприятни звуци от свойте инверторни машини.Надявамсе да се намерят доста компетентни хора които да помогнат на такива като мен.Благодаря,предварително!!!
Много общо казано....Защо не конкретизираш за какви модели става въпрос, за шума, от къде се чува...А и защо говориш от името на всичики?!
Модел?
Откъде идва шума?
Наподобява ли бучене на трансформатор?
Преди малко в една друга тема и аз писах за подобен проблем.При мен шумът беше от вътрешното тяло ,бръмчащ шум като от трансформатор, който не беше постоянен.
Не е болка за умиране...По добре този шум, отколкото неработещ китайски боклук. Проблема се оправя, като се смени трафчето на захранването.
А,и друго ме притеснява-понякога перката започва да тропа нетърпимо докато работи, а по тялото няма грам лед. Това на какво може да се дължи-перката не е ли счупена?
Нещо се оплетох. На единия му бучи трансформатора, който е отвън в металната кутия, а на другия му бучи от вътрешното тяло? Или съм в грешка?
daniel88, аз ли да чуя откъде е - при теб е машината. Локализирай звука.
stu_74, във вътрешното също има малко трафче. Може то да бучи.
При мен бучеше вътрешното, пиша в минало време, тъй като външното тяло спря да работи.Това което ми направи впечатление е ,че последните две нощи преди да спре, този шум от вътрешното тяло беше много силен, чак ме събуждаше вечер.Чудя се дали може да има нещо общо с повредата?
stu_74, във вътрешното тяло също има трафче за захранването на климатика - при него също може да се получи такъв шум. Сега, когато климатика ти неработи, има ли захранване на вътрешното тяло - тоест, приема ли сигнал от дистанционното при включен климатик в мрежата или е умрял напълно - ако е така, изгоряло ти е захранването (в повечето случай именно това трафче). Спокойно, ако е това проблема не е голям. Извикай си сервиза който отговаря за климатика ти и ще го оправят
Вътрешното тяло работи и приема сигнали от дистанционното, но външното е "мъртвец".Като пусна климатика вътрешното тяло се вкючва нормално и след около минута индикацията ,че е включено започва да мига.Обадил дъм се в сервиза но вече ги ги чакам повече от седмица!!!
------------
Климатика вече не е гаранционен и в сервиза много не им пука.Проверих големият трансформатор но той си е наред, също така проверих бушона на външното тяло но и той е здрав.Не знам как може да се пробва дали компресорът е здрав!!!
а на какво се далжи тракането на перката от време на време,нее счупена,няма лед???
Разбити лагери предполагам или втулки защото някой модели са със втулки.