Някои може ли да обясни на по-разбран език какво е СТК .Благодаря предварително.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Някои може ли да обясни на по-разбран език какво е СТК .Благодаря предварително.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
А как мога да разбера дали проблема е точно от него???
STK е фирма произвеждащи чипове от всички класове аз си бях направил усилвател с STK чип 4048 ,11 серия,беше моно ,350 вата на 4 ома на канал ,реотан от печка вързан на изхода ставаше червен ... съседите никак не го харесваха ... има си каталози ,всичко може да се поръча и достави и в БГ въпроса е в цената ... наскоро гледах импулсно захранване за LCD монитори (каквито си позволявам да ремонтирам) в китайски онлайн магазин за 15тина долара ..малко ме е яд че не живея в китай да се развилнея истински
Мотора е за външното тяло миналата зима е замръзнала перката поради липса на достатъчно фреон и се е товарил докато е окъсил намотки дори писти по платката бяха прекъснали. Мотора е бял пласмасов с 5 кабела но е дефицитен при фирмите с употребявани климатици.
Казано по - разбрано не може да се замени с нищо.Или по български тел и пирон не помагат.
със сигурност може да се замени макар и с някое с малко по различни обороти да е .. това моторче винаги е с 5 кабела май ,остава да ги наредиш като на оригиналното описанието им го има в сервизната докумантация и по точно в ел схемата
Имаш ли инфо за модула Шиндинген? При мен са 3 Шарп-а за такъв. Даже един го изпекохме с оксижена за да го отворим, но пак никва по-съществена информация не сдобихме. Вътре е няква платка, не че след оксижена остана много от нея де.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Момчета, при шингингена и при стк, решението е само замяна с нови...Поръчват се и пристигат...Въпроса е времето, което е ценен фактор...Но, поне за сега не съм има проблеми по отношение на замяната им.
Имам едни иженерчета който се занимават с елктрониките на инверторите и те са разработили модул заместваш на 100% шиндингена и го продават.
Здравейте,
От скоро притежавам клима 2 ръка. Моля за повече инфо. Модела на климатика е SANYO SAP-MVP28J. Дистанционното е RCS-AR1. Някои от позициите по него ми казаха монтажниците, други прочетох във форума. Не са ми ясни йероглифите на последния ред.
Живко, машинката ти е готин модел... охлаждане 2.8(0.1~3.6) и консумация 585(90~1,180) при СОР 4,79, отопление 4.0(0.1~5.5) и консумация 800(90~1,310) при СОП 5,00.
Климатика е на фреон 410 и има доста добри параметри.
Предостави ми снимка на дистанционното и ще ти го преведа...
Да се похваля,
Щях да купувам СТК но реших първо да изчакам техниците които вече бях извикал.Днес най на края дойдоха и познайте какво се оказа-БУШОНА на външното тяло!!!.Уж го бях пробвал, даже бях купил и друг същите ампери но с друга жичка, който явно е бил повреден.Сега климатика си работи нормално а аз го бях отписал.Благодаря на всички които се опитаха да помогнат.
stu_74 абсолютно същата история я имах и аз една зима с дъртото ми саньо, чак ме е яд, че не се сетих да ти кажа. Дано изкара още дълги години за прослава на японската технология и качество.
Здравейте,от две седмици имам климатик National CS-SG28K-C.На вътрешното тяло има два бутона до филтрите.Интересува ме за какво са точно? Някой ако знае,моля,нека да пише.Мерси! Ще го черпя