Обикновено консумацията спада при намаляване на ок.температура.
Обикновено консумацията спада при намаляване на ок.температура.
При 7*С е дадена оптималната консумация при оптимално отдадената топлина. При 2*С се дава максимално отдадената топлина.
Общо-взето гледаш колко му е максимума при +7, после гледаш стойността, дадена при +2 (тя вече е максимум) и можеш да си сметнеш с колко % е спаднала мощността на климатика пт +7 до +2 градуса.
ммм...моите сметки: при 7 градуса максимално отдава 4кв, а при 2 градуса е 3,6кв (по каталог)... т.е 10% спад на мощносттаПървоначално публикувано от deian
а отношението запазва ли се при още по ниски температури?
Продължава да пада. Към -15* е горе-долу 50% за добрите модели.
MSZ-GZ25F-W модел 1999-00 година. От ниският клас.
Капацитет на охлаждане 2.5 кВт
Консумация при охлаждане 695 Вт
ЕЕР 3.60
Капацитет на отопление 3.6 кВт
Консумация при отопление 895 Вт
СОР 4.02
Капацитет на отопление при 2*С 3.4 кВт
Машинката би си заслужавала ако е много запазена, а цената и е много под 1000 лева.
Здравейте, в заведението в което ходя да си пия кафето има едно дърто SANYO, което откакто температурите паднаха взе да се държи много странно. Последният път направо си работеше на охлаждане докато сервитьорката безуспешно се опитваше да смени режима. Обясниха ми, че както си работел и си духал горещ въздух започвал да духа студен. Усъмних се, че не го изчакват да обезскрежи, но се оказа, че не съм прав. Рестарт от контакта не помага. Една от причините, обаче е персоналът, който естествено неможе да чете йероглифи. Моделът на дистанционното е RCS-VR4B(K) и на него пише NEURO&FUZZY. Самият климатик е с черен панел и плоска решетка. По късно ще постна снимки на дистанционното и вътрешното тяло. Ако имате някакви идеи или вариант за помощ с превода на дистанционното помагайте...
С Гугъл преводач-снимашн го и пействаш снимката в полето за превод
Отваряш преводача,има поле в което да въведеш текст или URL адрес на дадена интернет-страница.Като си качиш снимката в някой сайт за снимки ,отваряш снимката на екрана,копираш адреса й,който се вижда горе в полето на браузъра ти и го пействаш в полето на преводача.
Това дистанционно го имам преведено, ако още те интересува дай ел. поща и ще ти го пратя.
Здравейте отново и от мен!
След обикаляне по магазините за клими втора употреба се спрях на HITACHI RAS/RAC- 2810MX. Видях единствено, че е с новият фреон R410A. Искам да попитам заслужвали си посоченият модел. какви параметри има. Предлагат ми го за 850 лв с монтажа. Ще се използва за отопление на хол 24 м2 с ПВЦ дограма и една преходна спалня 12м2. Успях също да открия, че е със скрол компресор, което ме навява на мисълта, че ще е икономичен и безшумен.
Благодаря предварително.
Георги, климатика е жесток. Това е най-доброто за 2000-2 година за Япония редом с Toshiba RAS-285PDR.
Капацитет на охлаждане 2,8 кВт (0.9~3.9)
Консумация при охлаждане 485 Вт
ЕЕR 5,77
Капацитет на отопление 4,0 кВт (0.9~7.6)
Консумация 700 Вт
СОР 5,71
Капацитет на отопление при 2*С макс. 5,5 кВт
Машината като нова е струвала еквивалента на 3840 лева. Целевата година на машината е 2010 година, което значи, че отговаря на изискванията за тази целева година. Ако машината е запазена и в добър външен видэза тази цена няма какво по-добро да намериш.
http://translate.google.bg/translate...3DMI1%26sa%3DG
Само ме притеснява как ще стоплиш 24м2 + 12м2 с 10-ка? Само за хола е перфектния климатик, но не възлагай големи надежди да топли двете помещения заедно.