е,аз могали да си помогна сам или трябва да потарся спициалисти,климатика вече нее в гаранция!
е,аз могали да си помогна сам или трябва да потарся спициалисти,климатика вече нее в гаранция!
daniel88 дай повече информация за климатика, марка модел?
Аз вече повиках специалисти но те не идват.Не знам дали причината не това, че климатика вече не е гаранционен и най вероятно нямат части!!!Твоят поне работи.Първоначално публикувано от daniel88
Пичове ако искате някаква помощ или съвет поне напишете моделите на климатиците. Във форума има достатъчно хора занимаващи се с ремонт на японски машини, ако модела е масов независимо, че е от 100 волтовите части също се намират. Просто конкретезирайте в ЕДИН пост проблема и модела климатик и най-важното от къде сте?
Проблемът съм го описал в предните си постове.Климатикът е Sanyo SAP 284 VR.
stu_74 климатика които имаш е страхотна машина, но е 18 годишен . Почти съм сигурен, че проблема е в СТК то, за съжаление ако не си го купил от фирма която внася климатиците шанса за тази част е почти нулева. Преди време друг участник имаше проблем с тази част, но беше купил машината от прекупвачи които не поддържаха сервиз. Фирмата която аз попитах имаха частта, но не искаха да я продадат на чужди клиенти. Иначе СТК то върви между 40-60 лева.
Къде се намира това СТК, във външното или във вътрешното тяло???
-----------------------
Климатика наистина беше супер, от пет години почти не беше изключван и до последно си работеше добре.На вътрешното тяло пише 93, явно това е годината на производство.Търсих информация за този модел но нищо не открих.При последните студове -16 -17 в Пловдив , си потдържаше 24 градуса при зададени 24.Не знам дали ще може да се оправи но ще направя всичко възможно.Такива ли са симптомите когато не работи тази част?
Да не прозвучи като заяждане, но когато беше "-17* по метео.бг в Пловдив" - в Пловдив-град и околните квартали, далеч не беше толкова - може да е било ама на полето някъде където са измервателните точки на БАН - ама климатика не ми е там - панимаеш?. Аз лично по-ниско от -10* не видях до къщата в която живея! Както тогава ме светна един съфорумец(от Пловдив) до неговия блок е било още по-топло, така че да не спекулираме с тия температури. От -10* до -17* има доста разлика трябва да знаеш ... ако си я измерил до климатика с термометър е друг въпрос ... ако не съм прав се извинявам предварително.
СТК то е във вътрешното тяло, проблема е, че цялата платка е залята и не подлежи на ремонт, а трябва да се смени, ще попитам един приятел дали ще даде от техните. Иначе през 2000 година аз купих такава машина SAP-C283VR те са почти еднакви и машината все още работи безотказно и тихо. Даже малко съжалявам, че я подарих на роднина. За съжаление мисля, че даже и за японският пазар не правят вече такива машини, все пак за 93 година СОР 3,42 си голямо постижение.Първоначално публикувано от stu_74
Ето го тук http://forum.setcom.bg/index.php/topic,36214.0.html
Не, че нещо ама на тази възраст влизахме в казармата ,муааааааааааааа.Къв е този абитурент бе другари?Първоначално публикувано от blue1
моят климатик показва и външната температура, като предполагам че я мери някъде около външното тяло и съм виждал -16. живея срещу хотел 'лайпциг' през 'руски'.Първоначално публикувано от dgenov
Имаше си такива температури в Пловдив, така, че е безсмислено да се спори....В Тракия, брат ми засека на седмия етаж -18,6, така че.....
Проблема е доста често срещан при санио това стк гори често както и модула шиндинген на шарп фирмите за уупотребявани клими разчитат на такива части от други клими дето са с други повреди но много често този модул го няма и дори да имат една две броики ги пазят за гаранциони клими. Така че вземи сега си купи нов климатик и гледай пак да не е егзотика че след 5 години пак да си купиш нов.
Аз така търся за клиенти мотор за тошиба и заради един нотор ще си изхвърялтклиматика като гледам.
на турбината ли .. аз като ги гледам - че скоро сменях на единия моя - може да пасне от друг климатик