Да не би оста на вентилатора, която влиза в турбината и предава въртеливото движение да не е добре стегната към нея и вътре да превърта.
Да не би оста на вентилатора, която влиза в турбината и предава въртеливото движение да не е добре стегната към нея и вътре да превърта.
Лагерчета на мотора. Сменят се но е голям въртел докато се свали и сменят лагерите.
той е в гаранция (макар и втора употреба)но притеснява ме защо преди тръгване натурбината и след спиране също го има това чаткане.по време на въртене на турбината се чува по слабо понеже струята го заглуава.пуснат е на най тихо
Тъй като минаха вече 5 години откакто е монтиран климатика и до сега не е правена никъква профилактика(мити са само филтрите) реших да направя собствена профилактика като почистя вътрешното и външното тяло.За целта закупих един японски спрей.Започнах от вътрешното като махнах филтрите и предният панел и напръсках със спрея, след малко изплакнах с вода.Питата горе долу се изчисти, но нещо не бях много доволен защото видях ,че и във ваничката има доста мизерии и реших да разглобявам наред.Турбината също беше натрупала много мръсотии.Питата се оказа най лесната част, видях малко зор със свалянето на ваничката и желузите, но най трудната част беше почистването на турбината, тъй като не можах да я сваля.Ваничката беше станала като блато, но я измих направо в банята и нямаше проблеми, но чистенето на турбината си беше голям зор, два пъти я пръсках със спрея и изплаквах без голям резултат, после преминах на обезмаслител медикс и изплакване.След изпръскани 20-30 пулверизатора с вода най накрая паднаха всички боклуци.Лошото е ,че трябва да се сложи найлон за да не се намокри стената и пода.За целта си бях купил най големият р-р чували за смет , който направо надянах на климатика.Питата също я пръсках още два пъти с обезмаслител.Накрая напръсках всичко без питата с разтвор на белина(не ми се ходеше за доместос) и излях белина направо във маркуча за конденза за да махне всички боклуци.Цялата операция за почистване на вътрешното тяло ми отне 4-5 часа!!! На края всичко блестеше от чистота, малко миришеше на белина ,но след като го пуснах се отмириса за около 1 час.На другият ден почистих и външното тяло.При него нещата бха сравнително по лесни.Тук има малко снимки на цялата операция http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333815 Модела на климатика е Sanyo SAP-284 VR и вече е на преклонна възраст- 16години!!!
Едва ли ще е от мотора ако е на втулки. http://prikachi.com/users/stoyan/18t.jpg по добре да дойдат щом е в гаранция. http://prikachi.com/users/stoyan/17h.jpgПървоначално публикувано от aad
не ми се отварят снимките, а ми се искаше да ги видя.Първоначално публикувано от stu_74
Адреса е активен, току що го пробвах и от друг компютър!!!
Някой знае ли дали може да свали тубрината без изцяло да се маха питата?
Може, аз съм я свалял, но питата трябва да се повдигне малко от лявата страна.
Помогнете ми в избора на климатик от тези трите-Sanyo sap-254w ;Mitsubishi msz-f254w ;sap-258vr.Ако може и да ми кажете кой с какъв cop e?
Mitsubishito е 94 година за другите не знам и трите имат някакви сензори за следене на темп.в стаята.Трябва ли да се въртят тези сензори когато работи климатика?
------------------------
и трите ли са 12
предлагат ги за 12 във валдес
-------------------------------
какво е означението за 12