Страница 84 от 159 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Втора употреба климатици

Да не би оста на вентилатора, която влиза в турбината и предава въртеливото движение да не е добре стегната към нея и вътре да превърта.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Лагерчета на мотора. Сменят се но е голям въртел докато се свали и сменят лагерите.

4. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

той е в гаранция (макар и втора употреба)но притеснява ме защо преди тръгване натурбината и след спиране също го има това чаткане.по време на въртене на турбината се чува по слабо понеже струята го заглуава.пуснат е на най тихо

5. Тук е от
    Jan 2009

Тъй като минаха вече 5 години откакто е монтиран климатика и до сега не е правена никъква профилактика(мити са само филтрите) реших да направя собствена профилактика като почистя вътрешното и външното тяло.За целта закупих един японски спрей.Започнах от вътрешното като махнах филтрите и предният панел и напръсках със спрея, след малко изплакнах с вода.Питата горе долу се изчисти, но нещо не бях много доволен защото видях ,че и във ваничката има доста мизерии и реших да разглобявам наред.Турбината също беше натрупала много мръсотии.Питата се оказа най лесната част, видях малко зор със свалянето на ваничката и желузите, но най трудната част беше почистването на турбината, тъй като не можах да я сваля.Ваничката беше станала като блато, но я измих направо в банята и нямаше проблеми, но чистенето на турбината си беше голям зор, два пъти я пръсках със спрея и изплаквах без голям резултат, после преминах на обезмаслител медикс и изплакване.След изпръскани 20-30 пулверизатора с вода най накрая паднаха всички боклуци.Лошото е ,че трябва да се сложи найлон за да не се намокри стената и пода.За целта си бях купил най големият р-р чували за смет , който направо надянах на климатика.Питата също я пръсках още два пъти с обезмаслител.Накрая напръсках всичко без питата с разтвор на белина(не ми се ходеше за доместос) и излях белина направо във маркуча за конденза за да махне всички боклуци.Цялата операция за почистване на вътрешното тяло ми отне 4-5 часа!!! На края всичко блестеше от чистота, малко миришеше на белина ,но след като го пуснах се отмириса за около 1 час.На другият ден почистих и външното тяло.При него нещата бха сравнително по лесни.Тук има малко снимки на цялата операция http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333815 Модела на климатика е Sanyo SAP-284 VR и вече е на преклонна възраст- 16години!!!

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от aad
    той е в гаранция (макар и втора употреба)но притеснява ме защо преди тръгване натурбината и след спиране също го има това чаткане.по време на въртене на турбината се чува по слабо понеже струята го заглуава.пуснат е на най тихо
    Едва ли ще е от мотора ако е на втулки. http://prikachi.com/users/stoyan/18t.jpg по добре да дойдат щом е в гаранция. http://prikachi.com/users/stoyan/17h.jpg

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от stu_74
    ...Тук има малко снимки на цялата операция http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333815 ...
    не ми се отварят снимките, а ми се искаше да ги видя.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

И на мен не ми се отварят.

10. Тук е от
    Jan 2009

Адреса е активен, току що го пробвах и от друг компютър!!!

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

12. Тук е от
    Jan 2009

Някой знае ли дали може да свали тубрината без изцяло да се маха питата?

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Може, аз съм я свалял, но питата трябва да се повдигне малко от лявата страна.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Помогнете ми в избора на климатик от тези трите-Sanyo sap-254w ;Mitsubishi msz-f254w ;sap-258vr.Ако може и да ми кажете кой с какъв cop e?

Mitsubishito е 94 година за другите не знам и трите имат някакви сензори за следене на темп.в стаята.Трябва ли да се въртят тези сензори когато работи климатика?

------------------------
    и трите ли са 12

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

И трите са 9-ки

17. Тук е от
    Jan 2009

предлагат ги за 12 във валдес

-------------------------------
    какво е означението за 12

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

35 или 36

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе