оф помислих че завинаги са тропнали вратата,а аз не съм приключил с покупките още.....
добре,а има ли официялно обяснено защо има забрана,или има само мълчание?
оф помислих че завинаги са тропнали вратата,а аз не съм приключил с покупките още.....
добре,а има ли официялно обяснено защо има забрана,или има само мълчание?
Ами не сте ли се запитвали защо когато пишете до японският сайт на марките, винаги започват с това, че модела е предназначен само за Япония? Японците пробват новите технологии винаги на собственият си пазар първо и това не се отнася само за климатиците. Преди Митсубиши моторс да пуснат новият си дизелов мотор на световният пазар той съществуваше в Япония от години....
За сметка на това Хонда го пусна първо в Европа 2006г.
А за климите си прав.
искрено се надявам фирма булхес пазарджик да намерят на човека , решение макар че ме съмнява имайки предвид от къде зареждат Булхес на доста хора доста неща не са им ясни още , кви двигатели ви гонят вас , подръжксе коментира щото ''Бат Жори се изхитри да препродава на бедните хорица опъна поцента и сега незнае кво да прави с аврийте " ма то так асе правят лесни пари % и после съраунд ехо лошото че вносителя няма ГАЙКИ ВЕЧЕ
Toshiba RAS-255 UAR ПРОБЛЕМ.Изключих климатика снощи и преди малко го включих, но след известно време започна да свети и премигва червена светлина.Няма вентилация.Перката на външното тяло не работи.Благодаря предварително.
На режим охлаждане работи , а на режим отопление няма никой.
рестартирахте ли го от мрежата - говоря за 10 минути да извадите контактът и пак да го включите , (в предвид хубавата ни мрежа )
-------------------------------
Да,това го направих,но явно проблема е по-голям.Климатикът не издържа и един месец ,до тук бях с втората употреба!Обадих се на фирмата и обещаха да дойдат в понеделник. Благодаря Митак!
Поредно доказателство, че не марката е важна а внимателното проверяване на стоката преди покупка 2 употреба са принципно много здрави, но на последък се забелязват климатици който се пускат с части от други аналогични модели само и само да се извади в магазина и да се продаде , все повече трябва да се внимава при покупка на 2 употреба климатик в предвид оглозганите фирми , моя съвет е направо каквото направи Чачо чисто нови 100 волта твае истината , махай я от стената върния на Варненци и им доплати за нов мой личен съвет като човек знаещ какво става от вътре
митак, ади стига си плюл по фирмите. стига си баламосвал хората, че ще спирал вноса на японски клими, да си купували нови и т.н. няма такова нещо хора. климатици има много и ще има. контейнери се внасят постоянно и с все по нови модели.
поздрави от варна.
Моля ,дайте мнение за NATIONAL CS-G28K4-W ! Коя година е ? Колко ток харчи! Благодаря Ви предварително!!!
Модел: 1996-1998 (не съм много сигурен) година/R22/200V
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.8(0.8~3.2)kW
Консумирана електроенергия: 990(220~1,140)W
COP: 2.83
Отоплителна мощност: 4.2(0.8~5.7)kW
Консумирана електроенергия: 1,250(210~1,800)W
COP: 3.36
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 4.1 kW
Консумирана електроенергия: 1550 W
COP: 3.1 (средна стойност)
Scrool компресор
благодаря ALEKSANDARS ,направо си ,,the great''! и направо ме отказа от него! а да изразиш мнение за тези машини: TOSHIBA RAS-2550 ST; NATIONAL CS-TG22K-C , и MITSUBISHI MSZ J22T-W на етикета пише 2006 и ,,ероглиф''/вероятно cop 5,06 и цена 860лв.?
Toshiba RAS-2550ST
Модел: 2000 година
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW
Консумация: 640 W
COP: 3.44
Отоплителна мощност: 3.2 kW
Консумация: 850 W
COP: 3.76
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.2 kW
COP: 3.6 (средна стойност)
NATIONAL CS-TG22K-C - доста стар модел, пак от сорта на този за който пита първия път....
MITSUBISHI MSZ J22T-W
Модел: 20046
Параметри 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW
Консумирана електроенергия: 435 W
COP: 5.05
Отоплителна мощност: 2.2 kW
Консумирана електроенергия: 400 W
COP: 5.50
APF: 4.65
Нищо особено като модел, по добре търси Mitsubishi MSZ-J22R - има по добри параметри...Пък и 860 лв. си е малко висока цена за тази машина...