Страница 10 от 184 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re: Колко ми харчи климатика.......?

#edi1 Осаката ми е перфектна! Каквото й задам го постига.Дори веднъж и зададох 30гр. и ги постигна за кратко време. При външна темп. -5гр. настроен на 30гр. и на макс. вентилатор, измерих 67гр. на въздушния поток. И при мен няма скреж по питата. Машината е добре и е безшумна, ОБАЧЕ, проблемът, както споменах е, че не е икономична!!! На фона на TOSHIBATA, просто сега Осаката е под всякаква критика! Вярно е, че топли стабилно, по добре е от духалка,но е с нисък COP 2,6 както споменах. А температурата не е хомогенна навсякъде заради дограмата, но при същото положение TOSHIBA-та се справя идеално.Не знам за вас как е, но за мен икономията е приоритет номер едно.
    Гларус68 одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

lada2107 прегледах и вече стават по - реални нещата - до 15 не еше толкова студено пък и при всички дурги условия по -може да стане това. Въпросът е колко е комфортно. Щом те устройва ок. Нищо лично. Моят си ги глта 40 лв от воллен месец. МХИ. Но исам да ми е по топло . Това е.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Преди съм написал , на 20 градуса за 6 7 часа и на 23 градуса за 5 6 часа тва е .
    Надявам се че съм бил "твърде честен" и няя да има постове от рода ....

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    luka ти си твърде честен ....това си е едно нормално даже добро потребление за условията виж lada2107 ако му видиш сметките с неговие 47 ст на ден и 15 лв на месец направо ще получиш инфаркт е ако му повярваш де...))))) вярно че пише че е с 9-ка но все пак... споре мен добра консумация отчиташ
    Лека нощ.

ААА и пак не отговори на питанията ми

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Climatronic, няма реотан.Външното тяло на ОСАКА-та е на по-закътано място.Машината си стапяше всичкия скреж.Иначе ХИТАЧИ-то е на най.големия ветрилник и вода, но също му нямаше нищо.

6. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Теоретично.Да предположим един климатик със СОР 2.8 и друг със 5.6.Разлика в цена примерно 1000 лв.Пак теоретични 100 лв ток за първия месечно и 50 лв ток за втория.Значи 20 месеца възвращаемост.Да кажем 5 месеца годишно се ползва климатик в БГ/като общ брой дни/.Това прави 4 години възвращаемост.За техника дето не знам догодина какво по-ново ще излезе ми се вижда безсмислена инвестиция.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от bsofroniev
    Здравейте, купих си уред за мерене на тока от Конрад Voltcraft Energy check 3000. Към него съм включил Мидеа MSG 24HR. При работа на климатика отчита консумация около 2,1Квч. Във всички документации този климатик го дават 2,75Квч. Средният разход на ток в продължение на 26 дена е около 1,5Кв на час. Също така уреда съм го пробвал и на една духалка 2000вата. Там очете 1730вата. Може ли някой да ми каже правилно ли отчита уреда или има проблем? Благодаря предварително за отговорите.
    Каква му е цената ако не етайна /на Voltcraft Energy check 3000/

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

#mely към 50лв е, но щом при консуматор 2000W отчита 1730W - забрави. Боклук е! Или просто тази бройка е брак.
    Ето защо на някои им излиза смешна сметка за ток.
    Най-добре си вържи, добрия стар електромер, и отчитай реално!

10. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    #mely към 50лв е, но щом при консуматор 2000W отчита 1730W - забрави. Боклук е! Или просто тази бройка е брак.
    е може пък печката да не консумира 2000 вата, това е по-вероятното. китаеца се е заблеял и е турил 2-3 намотки на реотана в повече, и консумацията е по-ниска. и при мен показанията на климатика играят, но усреднено си е към 1,270-90 вата, както е по документи. не съм го пробвал с печка например, ще пробвам и ще пиша как е. не мисля, че по-евтините са по-некачествени, в сайта на конрад са същите, тоест пазаруват ги и в Европата.

11. Тук е от
    Jan 2008

#ivoru Тогава с амперметър се установява дали консумацията е еднаква и след това се тества ТСМ-а спрямо електромера.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi бе нямам стар електромер бе брат....писах че ТСМ горе долу точно работи и..ориентировъчно ми дава това което после излиза по сметките...затова писах че горе долу точно сега 2-5 лв разлика е възможна, не съм стрижимишка чак пък толкова...

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    А сигурен ли си че консуматора е 2000 В /не гледай какво пише на табелката/ Примен с ампер клещи на духалка 2000 В даде 1715 в така че.......

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Като чета за разходите на ток при някои от форума ми идва идея да си продам къщата!!!
    80мкв без мазе и тава, изолация и дограма. 3 климатика OSAKA CH-12JM с настройка между 25-27гр.,24часа в денонощие
    със следния разход на ток сама за климатиците/на отделен електромер са вързани/
    11м - 1098 кв
    12м - 1365 кв
    Ама сега си мисля , като я продавам да взема преди това да изхвърля климатиците, за да задържи цена!

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Тези уреди на ТСМ мерят много точно. Аз имам такова нещо и съм го мерил и сравнявал с еталонни уреди на работата ми. Грешката му беше пренебрежимо малка.
    Но от време на време уредчето забива и спира да мери и трябва да се рестартира. Това за сега е единствения кусур който съм му намерил.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

baibradar не съм го мери и имам същото. Просто писах че горе долу е еднаков с електромера. При менне забива. Междудругото в Конрад има същите два пъти по скъпи . Явно ги произзвежда друга фирима а те са продавачите.

18. Тук е от
    Aug 2007

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 184 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе