Страница 21 от 184 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Толкова ще да е - 250 W за по-ясно

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от conrad
    Е как 0,250 вата, това е невъзможно. Не е ли 0.250 киловата
    да така е ,обьркал сьм

4. Member
    Тук е от
    Apr 2003

250w-350w чак не ми се вярва, че е възможно това, но надявам се скоро да се убедя.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Възможно е, повярвай

6. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    250w-350w чак не ми се вярва, че е възможно това, но надявам се скоро да се убедя.
    При сегашните външни температури -да.Като стане студът,категорично нама да е 0.25 кW.Колко години трябва да работи един скъп инвертор за да си избие разликата в цената спрямо един обикновен on-off климатик.Сега ще Ви задам тема за размисъл:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09003488 и
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033946.
    Разликата в цената с монтажа е близо 850 лв.
    Хайде сега да размишляваме тези 850 лв кога ще ги избием?След 2-3-4 години?Защото и единия и другия консумират ел. енергия и работят средно 6-7 месеца в годината.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Въпроса не е само в цената на ползваната енергия, а и в комфорта.Не може да се отрече, че инвертора създава много по-голям комфорт, което качество не подлежи на оценка в пари.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Специално при тези два климатика разликата в цената ще се избие много бързо. И не се опитвай да ни убеждаваш, че няма никаква разлика между климатик от 600 и 1300лв. То по тая логика да си купя една духалка от 35лв, която ще ми гори 2000вата на час(че и по малко ще ми гори от посочената от тебе Мидеа), па да видим кога ще се изплати!?
    А комфорта и удобството например на колко ги оценяваш или и там няма разлика?

П.С. И това "...Хайде сега да размишляваме тези 850 лв кога ще ги избием?След 2-3-4 години?Защото и единия и другия консумират ел. енергия и работят средно 6-7 месеца в годината." малко подигравателно звучи, нали не искаш да ни кажеш, че само ти умееш да мислиш?

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ще се убедиш, като видиш резултатите от миналата година тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35354.0.html
    Би било добре, ако някои се включат в подобен експеримент и сега, в началото на този отоплителен сезон. Така ще имаме пълни данни за цял сезон.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

О, ще се включим, живот и здраве вече с още една машина
    А за ниската консумация не вярва само този, който не си е сложил хубава машина вкъщи.
    Не забравяй, че постоянна консумация от 250-300 W прави около 30 лв/месец. Напълно реално показание за хубав климатик, че може и по-малко дори.

Така, резултатите от днес:
    350 W/h при включени климатик на 22*, хладилник с фризер и телевизор. Телевизорът харчи 88W. Значи стават 262 W. Колко харчи хладилникът не знам, но дори и да приемем, че харчи 10 W за час, климатикът е работил на 250 W (сигурно е и по-малко). Мен това ме устройва.

ПС: електромерът е електронен.

12. Тук е от
    Sep 2008

в началото ще консумира на мах. след това разхода спада многократно

13. Тук е от
    Jun 2008

този хладилник да не е и той инверторен какви 10 вата на час.. каква марка е хладилника.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от denuchi
    този хладилник да не е и той инверторен какви 10 вата на час.. каква марка е хладилника.
    За какъв хладилник става дума? Дай цитат кой пост визираш!

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За мен става въпрос. Хладилникът е немски оригинален Siemens, сигурно 10 годишен, казах, че не знам колко харчи - ако харчи повече, значи климатикът е харчил още по-малко!

17. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от IvoSI

А комфорта и удобството например на колко ги оценяваш или и там няма разлика?

малко подигравателно звучи, нали не искаш да ни кажеш, че само ти умееш да мислиш?
    Аз говоря за икономическата страна на въпроса.Комфорта и удобството не го коментирам-не че не са важни,но за размисъла ги пренебрегвам.И друго-посочените от мен климатици не са взаимозаменяеми-те са за различен обем.Всеки от тях ще работи в обем съобразен за модела си.А 850 лв са си сериозна сума,която не всеки за съжеление може да си позволи да похарчи в по-вече за климатик.Практиката го показва.Масово се купуват климатици за 400-600лв.Дайте да ръзсъждаваме върху икономическата страна.Пример-при монтиране на газова уредба на колата си сметнах,че ще съм на печалба след Х км пробег.След колко време при посочения режим на работа за година ще съм на печалба от разликата от по-малката консумация на ел.енергия на скъпия климатик.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Аз говоря за икономическата страна на въпроса....
    Евтиното винаги излиза скъпо. До сега практиката показва че винаги когато съм се чудел из между 2 неща и съм решавал да взема по евтиното, винаги след това съм съжалявал. Ето мнение от един друг пост, което напълно подкрепям - много точно е споделено и там: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg310749

Иначе наистина една скъпа машинка няма "изшлащане" ако се визира да върне парите си в буквалния смисъл. Дори и икономията която ще направи е двойна. Вместо да изхарчи по 60лв на месец за ток ще изхарчи по 30. В дългосрочен аспект ще се изплати но за толкова дълго време (5-10г) ще се проявят болежки, и след това време ще е по-добре човек да си вземе нова. Ако човек си вземе някаква за 300-400лв ще може да си позволи да си я хвърли и сменя на всяка година. Но и с тез цени на монтажи не е оправдано да даваш всяка година по 200лв за монтаж. Дали една скъпа машина се изплаща? Ами да - изплаща се, не само парите са ресурс - спестеното време в поддръжка, кисненето зимата с горещи чайници на студено и спестените пари за лекарства, спестените нерви, те също са ресурс който пряко рефликтира финансово но просто не си даваме сметка за това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 184 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе