В интерес на истината, има още нещо подобно(не ми се търси и трудно се копира от друга страница), но освен това edi1 е казал, че времето през вторият период е било слънчево..
В интерес на истината, има още нещо подобно(не ми се търси и трудно се копира от друга страница), но освен това edi1 е казал, че времето през вторият период е било слънчево..
Когато е слънчево, се проявява още един ефект на външната изолация/макар и не основен/, тъй като се нагрява от УВ лъчите/респективно стената/ и топлозагубите стават малко-по-малки.
Очо, грубо казано "пасивна" къща означава такава сграда, която няма активно отопление и охлаждане, т.е. отоплява се и се охлажда сама.Енергоемкостта и за цялото домакинство/ по евростандарт/ следва да е под 50 КВ на квадрат за година, като това включва абсолютно всички консуматори.
KonanVarvarina, въпроса за пасивността си е цяла наука.В една "истинска" пасивна къща разходите за отопление и охлаждане са в пъти по-ниски/до 4 пъти/ от една "нормална" къща, не се учудвай.
edi1,не знам какво се мъчиш да ни убедиш...факт е че къщащта ти е много далеч от параметрите на пасивната къща...това за слънцето са пълни глупости според мен...температурата на изолацията и респективно на стените ти от слънцето при +10° и при -10° е много различна.Няма как при -10° топлозгубите ти да са по-малки отколкото при +10° и респективно климатиците ти да са по-икономични при -10° отколкото при +10°...
Никого не желая да убеждавам, само съобщавам факти.
Flint имаш 5 машини, апартамента явно е голям към 100-110м2,използваш други ел. уреди ... Как издържа инсталацията ? На колкo KW изключва главния предпазител, въпросът не е само към теб, а към всички които имат поглед над ел. инсталациите. Питам защото азв скоро време ще съм в подобна ситуация ...Първоначално публикувано от flint
+5-6 ел.крушки + бойлер + 2 бр ТВ+ пералня + ПЦ + хладилник със фризер + ел пека или микровълнова +....> 6KW по моя сметка с 2 климатика и имайки предвид жилището и уредите които ползвам аз!Първоначално публикувано от deian
58 ампера са почти 13kw(толкова е обикновено главния бушон на табло в апартамент) ,така че няма ,какво да те учудва.Придържай се към темата все пак,можеше да го зададеш този въпрос на ЛС.
Добри спомени Българските ,бяха много добри само дето нямаха дистанционо но си бяха с електроника и дисплей си имаха ,имахаси четерипътен вентил и компресорите им бяха бутални. Чешките бяха с Български агрегати и ел. нагреватели.Климатика в БГ не е от вчера.Първоначално публикувано от patra6kov
..............Вчера си засякох електромера за периода 16.12.2008 - 17.01.2009 г......Сметката е 64 лева..............
Това са данните, които изнесох към 20.01.2009 г.В интерес на истината дължа корекция на сумата, тъй като не съм включил ДДС при сметката.64 лева е без ДДС, с ДСС е 76,8 лева за този период.
Дано да смяташ по вярно от тъста ми според който сметката му била 86 лева а те му искали 186 лева само дето беше пропуснал да сметне таксите за достъп и пренос както и ДДСто...
Затова по коректно е да кажеш колко киловати си навъртял както и какво топлиш с колко и какви климатици каква температура държиш и кои са ти другите консуматори
То остава и енергото/ЕОН,ЧЕЗ или ЕВН/ да са засекли точно за този период.Да не останеш разочарован после от сумата по бележка.Първоначално публикувано от edi1
Вече съм описал какво и колко топля и какви са консуматорите, това беше само корекцията.Грешката е моя, тъй като съм сметнал без ДДС, иначе преноса си влиза вътре.Фактурата сигурно ще е за по-висока сметка, защото периода на засичане ще е от 16.12.2008 до към 25-26.01.2009 г..За поста просто избрах 30 дневен период от времеи големите студове, иначе по всяко време знам колко КВ ми е навъртял екетромера.Първоначално публикувано от zlobarov
Дневна енергия с пренос и ддс е 0.177648 нощтна е 0.115872
Не,че нещо ама тази вечер доста абонати на ЕВН реваха по ТВ-то.Скоро очаквам и абонати на ЕОН и ЧЕЗ да изреват на умряло.То ЧЕЗовете редовно си реват след изравнителната сметка.