Страница 61 от 184 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Re: Колко ми харчи климатика.......?

В интерес на истината, има още нещо подобно(не ми се търси и трудно се копира от друга страница), но освен това edi1 е казал, че времето през вторият период е било слънчево..

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Когато е слънчево, се проявява още един ефект на външната изолация/макар и не основен/, тъй като се нагрява от УВ лъчите/респективно стената/ и топлозагубите стават малко-по-малки.
    Очо, грубо казано "пасивна" къща означава такава сграда, която няма активно отопление и охлаждане, т.е. отоплява се и се охлажда сама.Енергоемкостта и за цялото домакинство/ по евростандарт/ следва да е под 50 КВ на квадрат за година, като това включва абсолютно всички консуматори.
    KonanVarvarina, въпроса за пасивността си е цяла наука.В една "истинска" пасивна къща разходите за отопление и охлаждане са в пъти по-ниски/до 4 пъти/ от една "нормална" къща, не се учудвай.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

edi1,не знам какво се мъчиш да ни убедиш...факт е че къщащта ти е много далеч от параметрите на пасивната къща...това за слънцето са пълни глупости според мен...температурата на изолацията и респективно на стените ти от слънцето при +10° и при -10° е много различна.Няма как при -10° топлозгубите ти да са по-малки отколкото при +10° и респективно климатиците ти да са по-икономични при -10° отколкото при +10°...

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Никого не желая да убеждавам, само съобщавам факти.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от flint
    от вчера съм с ново попълнение - Toshiba Daiseikai RAS-B10 SAVP/SKVP-E.
    Искам малко да поработи и ще дам повече информация какви са ми впечатленията.
    Впечатления - отлични!
    Flint имаш 5 машини, апартамента явно е голям към 100-110м2,използваш други ел. уреди ... Как издържа инсталацията ? На колкo KW изключва главния предпазител, въпросът не е само към теб, а към всички които имат поглед над ел. инсталациите. Питам защото азв скоро време ще съм в подобна ситуация ...

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Те тия 5 машини харчат общо под 2 kW

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Те тия 5 машини харчат общо под 2 kW
    +5-6 ел.крушки + бойлер + 2 бр ТВ+ пералня + ПЦ + хладилник със фризер + ел пека или микровълнова +....> 6KW по моя сметка с 2 климатика и имайки предвид жилището и уредите които ползвам аз!

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

58 ампера са почти 13kw(толкова е обикновено главния бушон на табло в апартамент) ,така че няма ,какво да те учудва.Придържай се към темата все пак,можеше да го зададеш този въпрос на ЛС.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от patra6kov
    Ако това случайно е към мен /защото по нищо не личи, но го допускам/ много си се объркАл.
    Руски /т.нар. климатици/ имаше доста по-отдавна. Чешки също, а също така и Български.
    Говоря за СПЛИТ с-ми, много по несъвършени, но в сегашният им вид. Че и канални, касети, чилърчета....и т.н.
    Добри спомени Българските ,бяха много добри само дето нямаха дистанционо но си бяха с електроника и дисплей си имаха ,имахаси четерипътен вентил и компресорите им бяха бутални. Чешките бяха с Български агрегати и ел. нагреватели.Климатика в БГ не е от вчера.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

..............Вчера си засякох електромера за периода 16.12.2008 - 17.01.2009 г......Сметката е 64 лева..............
    Това са данните, които изнесох към 20.01.2009 г.В интерес на истината дължа корекция на сумата, тъй като не съм включил ДДС при сметката.64 лева е без ДДС, с ДСС е 76,8 лева за този период.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Дано да смяташ по вярно от тъста ми според който сметката му била 86 лева а те му искали 186 лева само дето беше пропуснал да сметне таксите за достъп и пренос както и ДДСто...
    Затова по коректно е да кажеш колко киловати си навъртял както и какво топлиш с колко и какви климатици каква температура държиш и кои са ти другите консуматори

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    ..............Вчера си засякох електромера за периода 16.12.2008 - 17.01.2009 г......Сметката е 64 лева..............
    Това са данните, които изнесох към 20.01.2009 г.В интерес на истината дължа корекция на сумата, тъй като не съм включил ДДС при сметката.64 лева е без ДДС, с ДСС е 76,8 лева за този период.
    То остава и енергото/ЕОН,ЧЕЗ или ЕВН/ да са засекли точно за този период.Да не останеш разочарован после от сумата по бележка.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Дано да смяташ по вярно от тъста ми според който сметката му била 86 лева а те му искали 186 лева само дето беше пропуснал да сметне таксите за достъп и пренос както и ДДСто...
    Затова по коректно е да кажеш колко киловати си навъртял както и какво топлиш с колко и какви климатици каква температура държиш и кои са ти другите консуматори
    Вече съм описал какво и колко топля и какви са консуматорите, това беше само корекцията.Грешката е моя, тъй като съм сметнал без ДДС, иначе преноса си влиза вътре.Фактурата сигурно ще е за по-висока сметка, защото периода на засичане ще е от 16.12.2008 до към 25-26.01.2009 г..За поста просто избрах 30 дневен период от времеи големите студове, иначе по всяко време знам колко КВ ми е навъртял екетромера.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Дневна енергия с пренос и ддс е 0.177648 нощтна е 0.115872

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Не,че нещо ама тази вечер доста абонати на ЕВН реваха по ТВ-то.Скоро очаквам и абонати на ЕОН и ЧЕЗ да изреват на умряло.То ЧЕЗовете редовно си реват след изравнителната сметка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе