Страница 124 от 184 ПърваПърва ... 74114122123124125126134174 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

"Пастирите" като Апостола емигрираха ...
    bobovo одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Какво значение има на какъв период ми отчитат електромера, ако цифрите са верни?
    estqwerty одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

За цифрите никой не спори, дали са верни и колко. Въпроса е, че се събират точно зимните /най-високите/ сметки да са още по-високи, което беше капката, която преля чашата. А летните месеци остават с по-малко дни, и съответно по-малки сметки. Не всеки си смята СРЕДНОДНЕВНО потребление, което е всъщност реалния показател. Тази зима тази КАПКА, се задържа, и прехвърля към летните "леки" месеци. Същото го забелязвам и със сметките за ТЕЦ. Моите наблюдения са конкретно за Русе /където ТЕЦа е руска собственост/, но май и в доста други градове се наблюдава същото явление.
    Моите сметки за 2-та климатика, бойлер, печка /не особено много/, компютри, осветление за 90 реални кв.м. предната зима бяха около 120-130 лв, а тази зима още не са прехвърляли 90-100.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Месеците са 12 и сметките са толкова на брой. Че един е по-голям, друг по-малък по календар или поради отчитането няма никакво значение за изразходвания ток.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

В едно 3-4 членно домакинство в което всичко е на ток , включително и отоплението и се живее без да се мисли постоянно за икономия, според мен месечни сметки за ток от порядъка на 150 - 250 лв в зависимост от сезона, са напълно нормални. Това са по-малко от 150 евро! Това че ние нямаме нормални доходи е съвсем друга тема. Тока в БГ е един от най-евтините. И след като ние сме една "независима" държава - нищо не зависи от нас дори и суровините за тоя ток не са наши, то няма как цената на крайния продукт да е въпрос само на желание....

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от boje Виж публикацията
    Месеците са 12 и сметките са толкова на брой. Че един е по-голям, друг по-малък по календар или поради отчитането няма никакво значение за изразходвания ток.
    ОБАЧЕ, май сметките ЩЕ са повече от 12 за годината - последната ми ф-ра е за период от 03.01 до 31.01 !!! И се разпространяват разни новини, че Кабинета Лешников бил прехвърлил зимата и му се покачвал рейтинга! WTF!?!
    П.С. Сметката - 90 лв ток /в т.ч. БОЙЛЕРа/ + 45-50 за сградната на ТЕЦа ( ), да се смея ли, да плача ли, като знам, че за януари сметката на единия апартамент за ТЕЦ беше 350 /отопление + БГВ/, макар и че са повече обитателите там за същия период в сравнение с нашето семейство.
    Този пост е редактиран от V_Simeonov; 05-03-14 в 11:57.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не съм сигурен, но по закон би трябвало да са 12. Макар ,че какво значение има колко са. Изпапания ток е един и същ, накрая под чертата сметката е една.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

"София, добре изолирана панелка. MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ в 40 кубика, 23 градуса" - 08.02.2014 - 08.03.2014: 65кВч или 97в/ч (въпреки по-мекото време машините не са изключвани и работят on/off)

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Сезона приключи....4 месеца,3клими 21-24 градуса и всичко на ток 560 лева-240 куб.м.
    Този пост е редактиран от DUNDURMA; 18-03-14 в 22:34.
    Aleksandars одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...и аз приключих отоплителния сезон...Саньо ДК22Т-отопляема площ 26кв...поддържана темп. 23*,работа- нон стоп...
    107 денонощия-497кв.
    средно за денонощие-4,6кв.
    средно за час-193вт.

13. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    София

Добре би било да се знае СОР-а и топлинните мощности при различни температури на въздуха? Не е ли подвеждащо да се дава СОР само при +7 градуса и да се казва "работят и при -20 градуса". Това май е тема- табу.
    Този пост е редактиран от Коликовски Геосолар; 20-03-14 в 08:13.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Коликовски Геосолар Виж публикацията
    Не е ли редно при покупка на климатик клиентите да бъдат информирани за СОР-а и топлинните мощности при различни температури на въздуха? Не е ли подвеждащо да се дава СОР само при +7 градуса и да се казва "работят и при -20 градуса".
    Не е ли редно да престанеш да спамиш? Продавай си продуктите без да оплюваш конкурентите, ако е възможно.
    Aleksandars, AC_From_Hell, mirandi и 1 други харесват това.

16. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Не е ли редно да престанеш да спамиш? Продавай си продуктите без да оплюваш конкурентите, ако е възможно.
    Никого не оплювам. Ако се чувстваш оплют е друг въпрос. Факт е, че с високоефективен климатик човек се отоплява два пъти по-евтино отколкото с Топлофикация. Знам го от доста мои познати, на които съм препоръчвал климатик вместо ТЕЦ и после сме засичали разходите.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Г-н Коликовски, информацията за параметрите на даден климатизатор при отрицателни температури не е табу...Дават я в сервизните документи на качествените машини. Ако машината е правилно оразмерена спрямо параметрите на помещението и са предвидени необходимите мощности за отопление при отрицателни температури, то разхода на електроенергия е малък (в границите на нормалното за модела).

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Просто и ясно - къща - 20-30 хилки минимум (наскоро 1 приятел вкара 60) , и си ти - с подово и конвектори и термопомпа вода-вода.Сондажа се плаща отделно!
    P.S.За апартамент - .........

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе