W22B ,160-180 вата го гледам преди малко се кротнал .. вънка е 7° ,зададени 22° .. а ,отворил съм му да топли и коридора общо към 30 квадрата
W22B ,160-180 вата го гледам преди малко се кротнал .. вънка е 7° ,зададени 22° .. а ,отворил съм му да топли и коридора общо към 30 квадрата
Извинявайте за тъпия въпрос, ама с какво и как мога да проверя колко харчи моя климатик panasonic e12qke?
Ти колко искаш да ти харчи? Имаш 17,5 кв.м. дебела бетонна горна плоча, която се опитваш да нагрееш до 27°С - 28°С. Колко енергия си мислиш, че отива там? Климатизаторът компенсира топлинните загуби в помещението. 23°С в помещението е висока за зимата. Машината, която си си окачил, е доста високо технологична. Вероятно не и е там мястото? Реалният и минимум е 270W.
А комшиите под и около тебе да не са надули кюмбетата че с 350 в ,топлиш 50 кв
Не, отдолу също са на климатици, а отгоре не знам с какво се топлят, но подозирам, че са на ток.
Кухнята и коридора са споделени с 221PDR, който е в спалнята.
Вчера за кратко наистина се завъртя около тия 270W.
8г.отплявам тази стая с конвенционално K2У япоско Chofu 2.8кВт,което правеше 25С без проблем. със старата дограма и без вътрешната изолация.В стаята зиме без отопление не пада под16С,а сега сътрие е 20(нощем дъщеря ми спира климите).
Чел съм тук,че като позастуди,тогава ще излезе от он/оф и ще закове минимима и се надявам да е така.
- - - - - - - - - -
Май наистина онези(японските к2у) не са като тези (новите в BG).Бях доволен от К2У-то,но при 1300лв за 15г(200х - последнатъа бе изчегъркана от продавача . Mitsubishi (с два сензора беше модела),за по-сигурно реших да е нов и не от евтините!
Нормално ли е само турбината на вътрешното да харчи 65Вт с минималните си обороти,понеже колега бе писал,че му харчела 20Вт?
Този пост е редактиран от apche; 15-11-14 в 17:46.
Колега засечи климатика колко ще изгори за 24ч, при зададена постоянна температура и тогава пак ще коментираме.Той сега ти работи он-оф и това че на моменти ти се задържа на 400в, не значи ще ти ти изгори 10кв.
то сега се върти около 400 вата ,ти очакваш като застудее да закове минимума TEST да не дойде слаб за помещението по скоро трябва да се притесняваш ..
Аз не отричам качествата на пдра,даже мисля да си взема третия клиамтик такъв.Но на модела 221пдр ,по спецификация му дават мин топлоотдаване от 200 в при консумация 45 в,което е коп 4,4 на минимум ,тоест при консумация 80 в ,ще отдава около 350 в .При това отдаване турбината ще духа едва ,едва и ще разсейва струята на метър от него.При това положение за да се топлят 50 кв ,значи апартамента е много топъл и пак температурата в другите помещения ще е доста по ниска от слабото въртене на въздуха.Ако бъркам някъде ме поправете.Например при мене като ми е студен апартамента и климатика е настроен на 22 гр и цял ден почити не е правил он/оф а отдава 1 кв на минимум ,как мислите дали при същите условия пдра пак ще харчи 80 в ?
Не се притеснявам понеже съм писал с какъв съм го топлил 8г.Всички калкулатори,консултанти,познати и непознати майстори сметнаха,че ще е достатъчен.