Страница 114 от 184 ПърваПърва ... 64104112113114115116124164 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

Цялото домакинство се топли и къпе на газ и имам средно между 300-400кв. ток на месец. Така че винаги ще се учудвам от "домакинства с всичко на ток" и по-малки сметки от мен.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

виж сега ЖАН КЛОД..........къщата в която живея е със 45 см. стени от плътни тухли,климатиците са хубави,ядем с...м и се къпем даже.а че отоплението на газ е скъпо е ясно.за това казах,че може да е грешка на енергото,но и двойна да беше сметката,пак е нищо.климатиците не само не се изключват,но и вече спрях да намалям градусите(оказва се,че ефектът откъм икономия е почти=0)

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    за това казах,че може да е грешка на енергото,но и двойна да беше сметката,пак е нищо.климатиците не само не се изключват,но и вече спрях да намалям градусите(оказва се,че ефектът откъм икономия е почти=0)
    +1,единственото,което може да си сгрешил е период на отчитане - поне при мен EVN са засичали 20.11- 14.12.12:D

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Проверих за малко фактурата и сайта на ЕВН пак се бъгна. На 2 периода е разделено от 15.12-31.12 и от 01.01 до 15.01
    За период от 15 дни нощната ми е 70кВ, като през това време са пуснати двата климатика от подписа на 21 градуса в 15 и 20кв стаи + бойлер и хладилник.
    Средно на вечер - 4.6кВ = 2 климатика, хладилника от подписа и 80л бойлер Аристон. Махам грубо 1.6кВ общо за бойлера и хладилника през цялата вечер и остават 3кВ за 2 климатика за 7 часа или грубо 215 вата/час

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Махам грубо 1.6кВ общо за бойлера и хладилника
    тоя бойлер да не е на дърва? или е изключен? в най лошия случай мощността му е 2кW което означава че за едно затопляне средно 1 час (поне толкова е необходимо на 2кW бойлер) отиват 2кW (в най-добрия случай) + хладилника ....
    ...истината е че това което пише в сметката ти за ток няма нищо общо с реалното.

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Бойлера от 35-40 до 60 градуса (държа го на толкова) загрява за около 30-40мин. Сметките ми са си напълно реални, защото са с 15-20% по-високи от миналата зима, което е нормално предвид увеличението на тока. Който е платил 2-3 пъти повече да смята неговите реални са или не са. Аз моите сметки си ги направих...

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

А какво означава нереални сметки? Надписани или какво? И ако са надписани, това не може ли да се хване?

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Моята сметка за 13 декември-14 януари дори тази зима е по ниска от миналата зима като една от причините е че замених два конвенционалани климатика Мидея със два инверторни Дженерал в къщи всичко е на ток ползваме 3бр климатици постоянно работят от които само единия е обикновен бойлера обикновено го включваме след 22.00ч пералнята също на нощна. А да затваряме вратите към коридора все пак не живея в коридора:D
    Миналата зима имах сметка за същия период 198лв сега е 177лв.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

При тези сметки с новите клими си спестил около13%,което е увеличението на тока .От тези данни излиза че МИДЕЙТЕ не са толкова неикономични както си мислим.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Проверих за малко фактурата и сайта на ЕВН пак се бъгна. На 2 периода е разделено от 15.12-31.12 и от 01.01 до 15.01
    За период от 15 дни нощната ми е 70кВ, като през това време са пуснати двата климатика от подписа на 21 градуса в 15 и 20кв стаи + бойлер и хладилник.
    Средно на вечер - 4.6кВ = 2 климатика, хладилника от подписа и 80л бойлер Аристон. Махам грубо 1.6кВ общо за бойлера и хладилника през цялата вечер и остават 3кВ за 2 климатика за 7 часа или грубо 215 вата/час
    Колега, как си представяш, че са ти засекли електромера на 01.01.? Имаш ли дистанционно отчитане? Така че, това разделяне е напълно условно и едва ли ще ти послужи да си правиш някакви сметки. Между другото моята не е разделена - периода е 11.12.12г.-11.01.13 г.

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Колега общо за 33 дни имам 149кВ нощна, как са го разделяли не знам. На всички мои познати, които са към ЕВН сметката им е от две части - до 31.12 и след. И не виждам нищо ненормално климатиците да харчат по 200-220 вата средно, след като минимума им на хартия е 70 вата (което едва ли се случва). И това е вечер, когато температурите са по-ниски. През деня нямам идея как е положението, защото има много други уреди пуснати.
    smqnab одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Моята сметка за 13 декември-14 януари дори тази зима е по ниска от миналата зима като една от причините е че замених два конвенционалани климатика Мидея със два инверторни Дженерал в къщи всичко е на ток ползваме 3бр климатици постоянно работят от които само единия е обикновен бойлера обикновено го включваме след 22.00ч пералнята също на нощна. А да затваряме вратите към коридора все пак не живея в коридора:D
    Миналата зима имах сметка за същия период 198лв сега е 177лв.
    а температурите как са били в твоя край? тая зима е къде къде по-мека.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Декември всички знаят че си беше студен а Плевен не е в Гърция и не беше по различен климата тук.
    На всяка клима съм суред и ги засичам от мога утре да покажа коя клима колко харчи за декември и януари снимам че по лесно.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Не знам, Велев, тази зима е много по-мека наистина ! Миналата и сняг имаше в изобилие и дъжд не е валял през зимата, камо ли Февруари. Да не говорим, че температурите паднаха в София до -23° и по- ниско, а в моя край Павликенско и до -27° са паднали тогава.
    Сега Декември имаше за няколко дни -14° в София, по Павликени е било и по-топло-пролет каза моята леля ! Павликени е близо до Плевен.
    А ти, че можеш да си сменяш климатиците всеки сезон, това е ясно. Но наистина и Мидеите не са толкова харчещи, колкото си мислят някои.
    Струва ми се, че си наблегнал на други марки -немаркови климатици, които не са по-добри от Мидеите. Мое мнение !
    Също се стремиш да продаваш по-качествени и по-скъпи клими, лошо няма, стига да имат хората пари за такива.
    Този пост е редактиран от avenger; 15-02-13 в 20:37.

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Този пост е редактиран от bobovo; 13-02-13 в 13:17.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе