Стаята е вътрешна 18м2 + отворена врата към коридор 10м2 ,но дограмата е под всякаква критика и си вее през нея.
Колега,до оня ден ревеше, че не топли. Сега го хвалиш ,последно ?
Този пост е редактиран от avenger; 11-01-17 в 15:15.
"Ревях" , че под -17 спира без причина. А до -17 не мога да си кривя душата топли и не се напъва. До сега от както го имам винаги е работил под номинала зи от 960 вата. Дефростите са му кратки около 7 минути от спиране до започване да духа топло.
Малко данни за изминалите студове от 1 седмица дневните не са превишавали -7 -8 , нощем -12, -16
Панасоник YE12QKE 66kwh е навъртял от 1.01.2017 до 12.01 или се пада по 250 вата на час. Зададена температура 21-22 градуса. Стаята е 16кв.м Без съседи отгоре, отдолу несе топлят кой знае колко, но миналата година не се ползваше стаята и в продължение на 2 седмици с температури денем не по големи от -7 - 8 и нощем -10 -14 беше спаднала температурата само до 13-14 градуса при слънце и до 15.
Повече от 350 вата момента консумация не е вдигал, дори на моменти работи и на 180 вата и е приятно затоплено без студени под, стени и т.н
Hitachi 25wx8 в хол 18кв.м съм му отворил към коридор и кухня още 14кв. Нагласен на 19 градуса колкото да поддържа да не изстива много (не се стои много в нея стая) в кухнята е 17-18 градуса
Консумация почти постоянно се върти около 310-380 вата при по високи градуси със сигурност ще се вдигне.
При -9,5 входяща темп. 20 изходяща 27,5 ,3-та степен на вентилатор дебит 420, консумация 315 вата отдадена 1008 коп 3.2
дефрости през 8-9 часа контролни, трудно заскрежава топлообменика
Доста съм доволен от машините, но можеби нямам и много големи топлозагуби, преди рязкото застудяване в коридори си беше около 20 градуса без да е пускан климатика в хола и да стои отворена към него.
Днес ми засичат сметката, засякох я и аз. За периода 15.12 - 15.01 сметката е 280лв. Дневните киловати са 1100, а нощните са 470. Зададени температури - Фуджицуто 24-25гр., Шарпа 25-27гр., Хитачито 20-22. Миналата зима, този период с двата конвектора 3kW и 2kW беше точно толкова /282лв/, но топлех 2 стаи и периода бе доста по топъл. Общо взето е добре.
Доста ми се вижда ,моята е 190 като имам и сушилня, която се ползва редовно и е 4кВ ,3-те клими не се изключват.
Този пост е редактиран от avenger; 16-01-17 в 22:33.
И моите не се изключват, бих казал и много се "пришпорват". Жената все и е студено, а аз се гърча в жеги. Но, поне си пиша реалната сметка, а не като някой със толкова машини и плащат по 100-120лв.
Подовата тошиба поддържа около 13-15 градуса в дневната 22 кв, превърната в зимна градина денонощно, две външни студени стени. До нея кухня 14 кв, една външна студена, Етерията между 19-23 в завиисимост от денонощието. Под нея малка стая с баня 10 кв, една външна, вътре изолация корк - втората Етерия поддържа почти непрекъннато 25.
LT в спалня 18 кв. с две външни стени там се поддържа над 22 градуса, отникъде не се помага, другите уреди стандартни - печка, пералня, три тв, прахосмукачки, стълбищно. С тия студове в София като гледам ще е над 350 лв. но и по Нова година пусках в хола Нокрията. Абе колкото - толко. Да прощава SPSt че го давам така сборно, но е към 60/80 кинта на 9ка, тошко папа повече, останалото е ясно.
Климите не се спират! Къща е все пак, не е апартамент. А температурата 10ина дни и максималните бяха под -10!!!
Офф - [emoji4] двете етерии спряха два пъти само за няколко часа, помогнах с маслено радиаторче и духалка.
Този пост е редактиран от mkukas; 15-01-17 в 11:55.
Моята за същия период е 163 лева с три машини от подписа ми 23 24 градуса отворени врати на всякъде без баня и стандартните уреди плюс сушилня с термопомпа съдомиялна всеки ден мисля, че е много добре иначе за студените дни за няколко дни имам 80 лева което е показателно студа дърпа яко ток в тия дни си е нормално за мен е по- важно не колко са изгорили а ,че не са ме предали в студа вкъщи бяхме по къс ръкав без значение колко е навън .
Този пост е редактиран от hawai76; 15-01-17 в 11:56.
15 декември-15 януари=210лв.Климатик Fuji Electric RSG-12 LMCA отоплява хол-кухня(13,5кв), коридор (5кв), спалня (9кв).На практика не изключва.В детската(11кв) се пуска от време на време конвекторен радиатор 2kw/h.Пералня почти всеки ден се върти,и бойлер без да се изключва.
"Почти не се изключва".Ако го усредним стойностите:1kw/h го умножи по 16часа дневна и 8 часа нощна тарифа.После ги умножи по 30 дни.След това дневната я смяташ по 0,20ст.После същото действие с нощната,но умножаваш по 0,16ст.И двете произведения ги събереш,излиза около 130лв.Поздрави
- - - - - - - - - -
Ами с един климатик сме и той работи почти постоянно.Може би с поставянето на втори ще падне разхода.