Това е много! Моите и трите не харчат толкова! В Пловдив е -5гр. сега, Фуджика е нагласен на 23гр., показва на дисплея 24гр., консумацията е 280kW!
Това е много! Моите и трите не харчат толкова! В Пловдив е -5гр. сега, Фуджика е нагласен на 23гр., показва на дисплея 24гр., консумацията е 280kW!
Нищо не пречи да спрете климатика за малко и да пуснете една духалка за час - два.
Ако температурата в помещението тръгне рязко нагоре, значи има проблем.
Аз пуснах духалката 2кВ в струята на климатика, консумиращ 1,4кВ, но включен само на йонизатор и температурата падна с два градуса.
280 kW - сигурно за месец.............и пак е множко.
- - - - - - - - - -
Май си го пуснал на охлаждане с йонизатор, иначе йонизатора "харчи" под 5W и не сваля температура. Нито пък духалката ако са и здрави нагревателите.
Темата с "бисерите" съществува ли още?
Този пост е редактиран от SPSt; 26-01-17 в 19:22.
1400 w е много ако е темперирана стаята.Колко кв. е стаята.
Обяснявам за тези, които не искат да разберат.
Климатика поддържаше 23° в помещението, консумирайки 1400вата.
Изключих отоплението и оставих само йонизатора, за да не променям циркулацията на топлия въздух.
Включих духалката и я оставих да духа така, че двете струи да се смесват.
За около час температурата в помещението падна с два градуса.
Когато си играх, външната температура беше +4°.
Помещението е 35м2
Редакция -4°!
Този пост е редактиран от yavoor; 26-01-17 в 21:42.
Стаята е около 21 квадрата и климатикът не се спира,само когато почиствам филтрите.Ако проблемът е в него какво може да му има?Сега в момента дърпа около 1000 вата.
Остава да имаш огромни загуби.Гореща ли е струята и на макс.вентилатор ли е .При мене навън е -7 в момента и при задание 23гр в 26 кв,судена стая се колебае 600-700 в. консумцията.
На макс вентилатор е,но под гореща струя всеки има различно възприемане особено аз и не мога да ти отговоря на този въпрос.Включих и една духалка,която е 2.4 киловата и консумацията падна на 800 вата.Аз че загуби има е ясно,но все се чудя толкова ли са огромни,че машината да лапа толкова и да не може да направи повече от 23-24 градуса.
Колко градуса е в тази студена стая?и при задание 23гр в 26 кв,судена стая се колебае 600-700 в. консумцията.
Малко свежи данни, измерени при Варненски климат за термопомпена инсталация. Външни температури, предимно минусови, вътрешни 20°С, отопляем обем 140 м^3. Тестова машина Toshiba ras 167skv-e3 , пусната на 19 януари в 11:20 A.M показва средна консумация от 1,123 kw/h
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
[QUOTE=presents;806726]
При задание 23 си е 23 гр вътре.Иначе без отопление в тоя студ ,сиугурно ще падне до 10 гр,че и по надолу.Не знам,климатика не е спиран от ноември там.
Иначе Samsung 9 ka,задание 23 ,е на 225 в. в момента.Навън е минус 6-7 гр .
моля АВЕНДЖЪР да не ме СИКТИРДОСА!!!!!!Колеги,купи ли сте си едни клими ,избора сте направили вие,или някой ви е подвел.какво значение има дали харчат много или не-ЩЕ ГИ СМЕНИТЕ ЛИ?За тези работи се говори преди покупката.Няма и няма да си купя ВАТ,МАТ,ВОЛТ и всякакви метри,щот е излишно след като си купил машинките.Послушал си форумните спецове-седиш на топло и плащаш малко.Послушал си продавачи и разбирачи-седиш на студено и пак си плащаш.
Aз слушам себе си и съм най-добре. "Форумните спецове" не са тук да дават акъл без пари.
АРУБА,акъла пари струва,защото не е придобит ФОР ФРИИ