Климатика ми е Samsung AQ12FAN/FAX конвенционален. През ледените дни, не може да достигне зададената температура от 21 гр. и работи без да изключва. Поддържа около 19, 20 гр. Размразява 2,3 пъти в денонощието. Консумацията му е 1.4 kWh, което излиза около 6 лв. на денонощие. Така е вече 10 години, без никакъв ремонт. Чакам го да се счупи, за да го подменя.
Голям разход това са 180лв за един климатик.
Sent from my K012
Не е вярно. Ледените дни не са 30 дни. Най голямата ми сметка за ток е 160 лв. през годините.
Да, учил съм умножение.... Ледени дни са тези, в които температурите остават минусови, през цялото денонощие. Не си спомням, да е имало такива, за период от 30 дни.
Този пост е редактиран от avenger; 22-01-17 в 23:33.
Ми тук в София почти го докара над 22 дни с изключение на няколко дни по обед. А през останалото време постоянно си бяха под -10! А два дни вече гарнирано с мъгла и под -8. Та ще видим
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
До -5 гр. достига зададената температура, но на по студено, не може. От няколко години вече го чакам да се счупи, за да взема нещо по-топлещо. Интересното е, че и при -10 и при -20, няма някаква осезаема разлика, все така си духа топличко, тихичко.....
Щом работи е прекрасно, тоя климат отдавна се е изплатил, казвам го защото е факт
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Покрай снежните виелици, завърших един мой две годишен проект.
Тошиба 167skv-e3 в комбинация с водно подово отопление. Вече трети ден работи, чисто експериментално. Приятел ми сметна топлинните загуби, останалото е мое дело. Ето резултата от тридневна работа в минусови температури. Отопляема площ около 54 м2 ,състояща се от две спални, коридор, баня, тоалетна и сервизно помещение. От всякъде е изпълнена вътрешна изолация с 10 см вата. Температура в помещенията след 72 часа -21/22°
Среден разход , приблизително 13хх вата на час, при номинал 1470 вата. При интерес, мога да пусна отделна тема, с по-точни замервания .
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
[QUOTE=aleksenergo;805740]
В кквопомещение е монтиран,че със 1,4 кв да не може да те стопли.
А ти прочете ли цялото мнение на човека?
Този пост е редактиран от avenger; 22-01-17 в 23:34.