Страница 116 от 184 ПърваПърва ... 66106114115116117118126166 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

На господин velev. klima мненията и насоките които дава са винаги компетентни,много категорични,обикновенно нападателни към новите членове на форума!!!Позволява си да нарича хората с епитети като ЛЪЖЕЦ,ПОДВЕЖДАЧ,БАЛАМОСВАЧ и други подобни.Забравя къде и какво е писал и си противоречи в темите.Убеждава хората че за тях климатика е просто кутия и нежелае да разговаря с тях защото те се ЗАЯЖДАТ С НЕГО!!!А сега по същество,доколкото мога да смятам разликата м-у МИДЕА И ДЖЕНЕРАЛА е 8лв.Ако приемем че МИДЕАТА е на 22гр и тя това са около 12% повече ел енергия или от 29лв става около33лв.Това са 12сетина лева повече от ДЖЕНЕРАЛ.Шест месеца сезон по 12-15лв повече=стотина лева на отоплителен сезон.МИДЕА около 500лв ДЖЕНЕРАЛ около 1100лв .Извода е за г-н velev.klima.

Обидите във форума са забранени!!!
    Този пост е редактиран от avenger; 15-02-13 в 20:42.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Нещо не разбрах кога съм те нарекъл лъжец и какво имаш против мен ? Регваш се оня ден във форума и почваш да се правиш на отворко.
    Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 15-02-13 в 20:25.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

До krasi_soft и VeleV.Klima - спазвайте добрия тон във форума, за да не се чудите защо нямате достъп до него...

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Защо аз да съм крив и кого съм обидил че да има наказания за мен? А и да ме накажете аз вече виждам тук само нападки и никъв смисъм да пиша както вече правят доста колеги.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Вальо, никъде не съм споменал, че си "крив" - просто помолих да спазвате добрия тон.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Защо аз да съм крив и кого съм обидил че да има наказания за мен? А и да ме накажете аз вече виждам тук само нападки и никъв смисъм да пиша както вече правят доста колеги.
    Отговор: Новите климатици Мидеа luna split A-3 девятка

Да бе да я не подлъгвай хората с тия модели. Аз до преди две години продавах много Мидеи и наистина бяха добре но сегашните стават за охлаждане и допреди да пуснат парното.

Куца е марката. И не ми се спори с хора за които климатика е една кутия.

Ти нещо май се чудиш с кого да се заяждаш?
    Относно това в сайта ми ясно пише че е предвиден от +43 до -7грандуса тоест лято пролет и есен може да се ползва.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

При още едно писание по този въпрос, ще изтрия мненията и на двама Ви, няколко страници назад!

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Колеги ,нека си помагаме със знанията и опита си,вместо да се караме и излагаме.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Хайде

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

офф топ ама няма как писна ми!

krasi_soft
    колко теми ще изтролиш бе момче? писна ми да ти чета заяжданията с всеки наред.
    ето още едно мнение за мен ако още броиш

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Tihomir Stankov Виж публикацията
    Аз съм със
    Hitachi RAS-35FH6

За дните който го ползвам харчи по 500-600 вата на час което ми се струва множко а може така да си мисля че е множко .
    Стаята е 17 квадрата с ПВЦ без изолация но нямам нито 1 комшия около мен и може би от там има тази консумация , нямам външни стени .Температурите през дните които го ползвам а те са 8 дена : Денем 3-7 градуса а нощем -1 2 градуса.
    Засичам го 3 нощи подред а за целта спирам всички електроуреди от 22:00 до 06:00 , работи само климатика една крушка 60 вата и една 20 вата + лампичката на телевизора хаха . Тези неща правят по 5 кВ на нощ .
    Нощем е на 22 денем или 22 или 23 градуса

- - - Обновено - - -

Казвам че ми се вижда множко от гледна точка на някои колеги които казвам че климите им консумират по 200 вата на час в по големи помещения и без дограми и изолации , иначе мен ме устроива и ми е топло
    Множко си е консумацията, но както писа Edi1, за тези условия си е нормално. Не искам да те плаша, но при -10° климатика вероятно няма да смогва да затопли стаята до 22°/23°. Ще се радваш и на 20° и ще плащаш луди пари за ток. Казвам го, основавайки се на собствен опит. Преди години, когато бучнах първия бръмчалник на стената, се опитвах да стопля всекидневна 16/17м² с три външни стени+ кухня 6/7м², като нямах грам изолация никъде. Това е в къща и освен климатика друго отопление нямаше, ако изключим кюмбето на майка ми на долния етаж. Положението беше идентично на твоето. В границите на външните температури, които си описал, климатика черпеше 0,5-0,6 kW/h, при зададени 22°-23°. При -5° затварях вратата на кухнята, понеже климатика се задъхваше поради големите топлозагуби. При -10° и надолу, направо си ставаше студено в стаята и съм палил и каминката - да се стоплим и да не мъча напразно машинката. Много се надявам да не изляза прав относно твоят случай.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

За последните 8 дена Hitachi-то изхрачи 97 киловата като отоплява към 40-42 квадрата (краен студен апартамент първи етаж ) в хола 23 в спаляната 21 градуса ... Адската машина (*_*) . Дефрост последните седмици маи не е правил фан-а на ауто и сложен на 24 градуса , температурите падаха през ноща до към 2-3 градуса . В момента на вън показва 6 градуса тои се е кротнал на 475 вата

П.П. Прехвалените Адакси за нищо не стават миналия месец по студено Хитачито си топлеше само хола а тая ламя наречена адакс изхарчи за да подържа 21 градуса в 14 кв спалня 864 киловата ( засечено с електромерче ) по груби смети 0,19 стотинки 164 лв ..... За същия период S28T за да подържа в хол 25 кв 23градуса израсходи 294 киловата X 0.19с = 55 лв ....... Като вратата на спалнята е била винаги затворена а на хола отворена към коридора , хола е с 2 външни стени едната 7 метра северна
    Този пост е редактиран от Madj0; 26-02-13 в 16:10.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

а тая ламя наречена адакс изхарчи за да подържа 21 градуса в 14 кв спалня 864 киловата ( засечено с електромерче ) по груби смети 0,19 стотинки 164 лв .....
    Това да не е на отворен прозорец?
    При мен 13кв детска североизточна 2 външни стени север и изток при отрицателни външни температури (миналата зима) максимума който "навъртя" Адакса (1500W) за месец беше 260КW/h. като поддържа 22-23гр.
    Климатика Осака 12-ка инвертор в 27кв хол с отворена врата към кухня 10кв до момента 756KW/h за 84 дни. Поддържа 23градуса, не се изключва. На ден за около 3-4часа работи на 19гр. Една външна стена изток без изолация отвън.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Те, че конвекторите лапат ток, спор няма, ама явно имаш големи топлозагуби. По груба сметка е работил нон стоп на 1200 вата средно.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

А това как ви се струва: 27.01.2012 - 06.02.2012 10 дни Адакс 2000W разход 342kwh, спалня 13м2. Периода на засичане беше много студен със среднодневни температури от -8 до -15 градуса.
    Конвекторите са големи консуматори.
    От тази зима за същото помещение 17.01.2013-17.02.2013 Mitsubishi FD25VABH 308kwh

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе