Страница 176 от 184 ПърваПърва ... 126166174175176177178 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,626 до 2,640 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

Към presents
    Да. "ЦЪК"

2.  

3. Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Не знам .Тук в тоя форум като че ли все някакви отличници сте се събрали.Цела сутрин с приятели коментирахме сметките за ток,и никой до сега не съобщи за по малка от 250 лева ,някои с два климатика,други с три...
    Но такива чудесии като тук ,да поддържаш 23 градуса вътрешна температура при - 7 външна , в стая от 30 квадрата с 280 вата ,не чух..Може да не съм чак толкова в час с техническия прогрес,но наистина съм много озадачен,меко казано.
    Възможно е! Но помещението трябва да има "наистина зверски" изолации, та с такава малка консумация да се поддържа 23 градуса. Казвам това от личен опит, защото в едното ми помещение с площ около 27 кв., където има направени много добри вътрешни изолации по стени, под и таван, с отлична немска 7 камерна дограма и троен стъклопакет, за да поддържа 23 гр. консумацията е около 430-460 вата /среден разход/. И това е засичано при външна температура -5 гр.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2016
    И аз да се включа по темата с нещо което ми се вижда странно:
    Значи машините са Sanyo SAP EX 22 R и Sanyo SAP EX 28 U
    Засичам ежедневно консумацията по едно и също време.
    28 цата е в 30 квадрата като вратата към коридора е отворена 90% от денонощието.
    22 ката е в стая 15 квадрата постоянно затворена.
    Консумацията за 24 часа е следната:
    За 28 цата 6 или 7 киловата
    За 22 ката 7 или 8 киловата т.е. винаги с киловат отгоре.
    Двете стаи са съседни като голямата има повече остъкляване от малката и е г-образна ?!?
    Не съм очаквал малкия климатик да консумира повече при тези условия ... ?!?
    Измерването ми е с тези устройства
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

И при мен е така. Направих замерване в големите студове на трите машини поотделно, за 24ч. с един и същи уред. 22-ките изразходваха по 11kW, а 28-цата 9kW. И аз се учудих, но...факт!

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Идват ви малки за помещенията и/или топлозагубите са по големи. Та машината трябва да компенсира по някакъв начин.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Идват ви малки за помещенията и/или топлозагубите са по големи. Та машината трябва да компенсира по някакъв начин.
    22-ки масово се поставят в помещения до 15м2 съдейки по мненията тук във форума. Sanyo EX 22 R е с номинал 2,8 киловата, а двете помещения са идентични като топлозагуба съдейки по големината на вратопрозорците, квадратурата и площта на външните стени. Дори малката стая е с една идея по малък прозорец и постоянно затворена врата а голямата стая стои с постоянно отворена врата заради котарака.
    Забравих да спомена и друг факт. Sanyo EX 22 R е настроен на 20 градуса т.к. помещението за сега не се използва, а Sanyo EX 28 U стои на 22 градуса!
    В другата ми спалня която е северна работи Sharp U22SC който е с номинал 2,2 киловата, неговия разход е една идея над Sanyo EX 22 R, но това не го коментирам защото там ми е ясно защо е такъв (северна стая, базов модел, 2.2 номинал и т.н.)

Може би единственото обяснение е в това, че измервам с различни устройства, но поради начина на монтаж на 28-цата няма как да му поставя другото устройство (на твърда връзка е), не че е невъзможно но предпочитам да не пипам...

Предполагам, че и при ruuni9 няма големи разлики в топлозагубите поне в две от трите помещения освен ако и двете стаи с 22-ките не са северни!
    Този пост е редактиран от kristian111; 31-01-17 в 16:39.

8.  

9. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Що малки? Шарпа е с номинал 3.2kW. в северната спалня, а Хитачито е с номинал 2.5kW., но е в южна спалня.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

При Саньо имай предвид ,че има голямо значение къде поставяш дистанционното ..
    Този пост е редактиран от avenger; 31-01-17 в 23:08.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    Що малки? Шарпа е с номинал 3.2kW. в северната спалня, а Хитачито е с номинал 2.5kW., но е в южна спалня.
    Не бях чувал за номинал 3,2 при 22-ка!!! за съжаление когато взимах моя Шарп нямаше нищо над 2,2 - 2,5! а като се замисля и сега над 3 не съм срещал!

- - - - - - - - - -

Моите Саньо не взимат информация за температура от дистанционните. Правил съм си експерименти. Явно са настроени да ползват сензор във вътрешното тяло.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    при Саньо имай предвид ,че има голямо значение къде поставяш дистанционното ..
    Това не зависи ли дали се следи температурата от ДУ или от въздушния датчик на вътрешното тяло? Ако е от датчика няма значение къде е ДУ.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от kristian111 Виж публикацията
    Моите Саньо не взимат информация за температура от дистанционните. Правил съм си експерименти. Явно са настроени да ползват сензор във вътрешното тяло.
    Това би трябвало да може да се променя. Когато е от ДУ на дисплея се появява символ-нещо подобно на символа за WI-FI.

13. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от kristian111 Виж публикацията
    Не бях чувал за номинал 3,2 при 22-ка!!! за съжаление когато взимах моя Шарп нямаше нищо над 2,2 - 2,5! а като се замисля и сега над 3 не съм срещал!

- - - - - - - - - -

Като се прибера ще пусна линк да видиш. 35кг. е външното.
    kristian111 Заповядай инфо:

Πpoизвoдитeл Ѕhаrр Cepия Ѕhаrр:Јараn Acпиpaция He Tип инвepтop Kвaдpaтypa 15 - 20 ĸв.м. Цeнoви ĸлac oт 500 дo 850 лв Bътpeшнo тялo АY-М22ЅВ-W Bъншнo тялo АU-М22ЅВY Kaпaцитeт нa oxлaждaнe, kW 2.2(0.7~3.0) Kaпaцитeт нa oтoплeниe, kW 3.2(0.7~5.0) Koнcyмиpaнa мoщнocт: oтoплeниe, kW/h 595(130~1190) Koнcyмиpaнa мoщнocт: oxлaждaнe, kW/h 425(140~725) Koeфициeнт нa пpeoбpaзyвaнe: oxлaждaнe(ЕЕR), kW/kW 5.18 Koeфициeнт нa пpeoбpaзyвaнe: oтoплeниe (СОР), kW/kW 5.38 Paзмepи: виcoчинa, mm 278/580 Paзмepи: шиpoчинa, mm 198/265 Paзмepи: дължинa, mm 815/780 Teглo(нeтo): вътpeшнo тялo, kg 9 Teглo(нeтo): външнo тялo, kg 35 Фpeoн R410А Haпpeжeниe/фaзa/чecтoтa, V/О/Нz 100V/50Н Гapaнция 24 мeceцa Йoнизaтop нa въздyxa He Haгнeтявaнe нa ĸиcлopoд He Πлaзмeн филтъp He Caмoпoчиcтвaнe He Ceнзop зa движeниe He иĸoнoмичeн Дa
    Този пост е редактиран от ruuni9; 01-02-17 в 15:36.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

ME FH35 от 23.12.2016 до 20.01.2017, средна консумация 700 вата. Отоплява се хол с отворена врата към спалня и коридор и баня, климатикът е на 25 градуса, поддържа в хола 23-24, в спалнята 21-22, в коридора и банята 20-21.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

От 1 декември 2016 до 1 февруари 2017, E12PKE ~ 280 киловат/часа ~ 61 лева. Климатикът не работи непрекъснато. Средно по 30 лева на месец.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    dddilian одобрява това.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Напиши колко часа е работил. Сметни колко средно на час е харчил. Това, което си написал интересува теб, но не дава никаква информация на потребителите на форума.
    pulsedriverbg одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

По ватметъра ~ 905 часа, средна консумация излиза ~ 310 вата на час за периода. Това обаче нищо не значи. Според мен времето, през което компресорът е бил изключен и е въртял само вътрешният вентилатор сваля много надолу средният разход, защото тогава консумацията е нищожна.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 01-02-17 в 20:40.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе