Възможно е! Но помещението трябва да има "наистина зверски" изолации, та с такава малка консумация да се поддържа 23 градуса. Казвам това от личен опит, защото в едното ми помещение с площ около 27 кв., където има направени много добри вътрешни изолации по стени, под и таван, с отлична немска 7 камерна дограма и троен стъклопакет, за да поддържа 23 гр. консумацията е около 430-460 вата /среден разход/. И това е засичано при външна температура -5 гр.
И аз да се включа по темата с нещо което ми се вижда странно:
Значи машините са Sanyo SAP EX 22 R и Sanyo SAP EX 28 U
Засичам ежедневно консумацията по едно и също време.
28 цата е в 30 квадрата като вратата към коридора е отворена 90% от денонощието.
22 ката е в стая 15 квадрата постоянно затворена.
Консумацията за 24 часа е следната:
За 28 цата 6 или 7 киловата
За 22 ката 7 или 8 киловата т.е. винаги с киловат отгоре.
Двете стаи са съседни като голямата има повече остъкляване от малката и е г-образна ?!?
Не съм очаквал малкия климатик да консумира повече при тези условия ... ?!?
Измерването ми е с тези устройства
И при мен е така. Направих замерване в големите студове на трите машини поотделно, за 24ч. с един и същи уред. 22-ките изразходваха по 11kW, а 28-цата 9kW. И аз се учудих, но...факт!
Идват ви малки за помещенията и/или топлозагубите са по големи. Та машината трябва да компенсира по някакъв начин.
22-ки масово се поставят в помещения до 15м2 съдейки по мненията тук във форума. Sanyo EX 22 R е с номинал 2,8 киловата, а двете помещения са идентични като топлозагуба съдейки по големината на вратопрозорците, квадратурата и площта на външните стени. Дори малката стая е с една идея по малък прозорец и постоянно затворена врата а голямата стая стои с постоянно отворена врата заради котарака.
Забравих да спомена и друг факт. Sanyo EX 22 R е настроен на 20 градуса т.к. помещението за сега не се използва, а Sanyo EX 28 U стои на 22 градуса!
В другата ми спалня която е северна работи Sharp U22SC който е с номинал 2,2 киловата, неговия разход е една идея над Sanyo EX 22 R, но това не го коментирам защото там ми е ясно защо е такъв (северна стая, базов модел, 2.2 номинал и т.н.)
Може би единственото обяснение е в това, че измервам с различни устройства, но поради начина на монтаж на 28-цата няма как да му поставя другото устройство (на твърда връзка е), не че е невъзможно но предпочитам да не пипам...
Предполагам, че и при ruuni9 няма големи разлики в топлозагубите поне в две от трите помещения освен ако и двете стаи с 22-ките не са северни!
Този пост е редактиран от kristian111; 31-01-17 в 16:39.
Що малки? Шарпа е с номинал 3.2kW. в северната спалня, а Хитачито е с номинал 2.5kW., но е в южна спалня.
При Саньо имай предвид ,че има голямо значение къде поставяш дистанционното ..
Този пост е редактиран от avenger; 31-01-17 в 23:08.
Не бях чувал за номинал 3,2 при 22-ка!!! за съжаление когато взимах моя Шарп нямаше нищо над 2,2 - 2,5! а като се замисля и сега над 3 не съм срещал!
- - - - - - - - - -
Моите Саньо не взимат информация за температура от дистанционните. Правил съм си експерименти. Явно са настроени да ползват сензор във вътрешното тяло.
Това не зависи ли дали се следи температурата от ДУ или от въздушния датчик на вътрешното тяло? Ако е от датчика няма значение къде е ДУ.
- - - - - - - - - -
Това би трябвало да може да се променя. Когато е от ДУ на дисплея се появява символ-нещо подобно на символа за WI-FI.
Като се прибера ще пусна линк да видиш. 35кг. е външното.
kristian111 Заповядай инфо:
Πpoизвoдитeл Ѕhаrр Cepия Ѕhаrр:Јараn Acпиpaция He Tип инвepтop Kвaдpaтypa 15 - 20 ĸв.м. Цeнoви ĸлac oт 500 дo 850 лв Bътpeшнo тялo АY-М22ЅВ-W Bъншнo тялo АU-М22ЅВY Kaпaцитeт нa oxлaждaнe, kW 2.2(0.7~3.0) Kaпaцитeт нa oтoплeниe, kW 3.2(0.7~5.0) Koнcyмиpaнa мoщнocт: oтoплeниe, kW/h 595(130~1190) Koнcyмиpaнa мoщнocт: oxлaждaнe, kW/h 425(140~725) Koeфициeнт нa пpeoбpaзyвaнe: oxлaждaнe(ЕЕR), kW/kW 5.18 Koeфициeнт нa пpeoбpaзyвaнe: oтoплeниe (СОР), kW/kW 5.38 Paзмepи: виcoчинa, mm 278/580 Paзмepи: шиpoчинa, mm 198/265 Paзмepи: дължинa, mm 815/780 Teглo(нeтo): вътpeшнo тялo, kg 9 Teглo(нeтo): външнo тялo, kg 35 Фpeoн R410А Haпpeжeниe/фaзa/чecтoтa, V/О/Нz 100V/50Н Гapaнция 24 мeceцa Йoнизaтop нa въздyxa He Haгнeтявaнe нa ĸиcлopoд He Πлaзмeн филтъp He Caмoпoчиcтвaнe He Ceнзop зa движeниe He иĸoнoмичeн Дa
Този пост е редактиран от ruuni9; 01-02-17 в 15:36.
ME FH35 от 23.12.2016 до 20.01.2017, средна консумация 700 вата. Отоплява се хол с отворена врата към спалня и коридор и баня, климатикът е на 25 градуса, поддържа в хола 23-24, в спалнята 21-22, в коридора и банята 20-21.
От 1 декември 2016 до 1 февруари 2017, E12PKE ~ 280 киловат/часа ~ 61 лева. Климатикът не работи непрекъснато. Средно по 30 лева на месец.
Напиши колко часа е работил. Сметни колко средно на час е харчил. Това, което си написал интересува теб, но не дава никаква информация на потребителите на форума.
По ватметъра ~ 905 часа, средна консумация излиза ~ 310 вата на час за периода. Това обаче нищо не значи. Според мен времето, през което компресорът е бил изключен и е въртял само вътрешният вентилатор сваля много надолу средният разход, защото тогава консумацията е нищожна.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 01-02-17 в 20:40.