Страница 96 от 184 ПърваПърва ... 46869495969798106146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,426 до 1,440 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Колко ми харчи климатика...?

За плазмата 385wata е на пик това не е постоянна консумация.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    За плазмата 385wata е на пик това не е постоянна консумация.
    В инструкцията за употреба на последната страница пише толкова 385 вата - средна употреба, тъй като не видях никъде друга стойност написах тази

ПС: Извинявам се офтопика.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Пилците се броят есента, тоест зимата. А най-добре се броят на север от Балкана и по софийското равно поле. Останалото е само за фенове

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Тази година се подготвям за нов 'спор' като стана дума за феновете. Като му дойде времето ще пиша по-подробно в темата "колко ми харчи .. в реално време", но с колега се уговорихме зимата един месец да се топли на конвектор и един месец на климатик (12LGC) и със системата за реално време (от подписа) директно ще се сравнят резултатите в киловат часове и в изхарчени пари за дневна, нощна и обща. Подготвил съм нов дизайн на измервателя, по-компактен, по-евтин и по-функционален. Като цяло идеята е един месец да се ползва духалка на зададена определена температура без да се изключва денонощно и следващ месец да се ползва климатика пак постоянно на същата зададена температура. Самата система вече е модифицирана така че да има възможност да следи независимо множество измервателни точки и да им чертае графиките за температурите и консумацията, както и таблична форма за автоматичните месечни отчети. За сега са активни няколко устройства, но само едно е реално и затова е видимо. Другите са тестови. Зимата ще има активни поне 3 такива и ще е интересно
    П.С: Точността на измерената ел. енергия е с отклонение 0.5% (точно толкова, каквото е и на електромерите ни за отчитане на енергия по които заплащаме истинските си сметки за ток). Може да се каже, че отчитането е доста прецизно и по отношение на cos(fi) - напълно съобразено с текущите разпоредби по които се прави. Грешката на една крушка от 60W е само 0.3W а на печка от 2kW е само 10W

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

А ако единия месец е по-топъл от другия?

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от rist
    А ако единия месец е по-топъл от другия?
    Което сигурно и ще е така, въпроса е да се сравнят порядъците на сметките. Най вероятно в по-топлия месец (дек.) ще бачка духалката а по-студения (януари) ще работи климатика за да е поставен в още по-екстремна надпревара.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да събираме пари ако трябва за експеримента с духалката, че няма да е евтин

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Екперимента ще покаже при равни условия реалният коп на климатика (средният за по-голям диапазон от температура),ако приемем че на духалката е единица.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Да събираме пари ако трябва за експеримента с духалката, че няма да е евтин
    Колегата и той е мераклия, обаче съм уговорил солидна маса с мезета и бири по повод почерпка за експеримента. Очаквам 'удоволствието' да излезне към 100-120лв, понеже ще се експериментира само за 1 стая.

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Екперимента ще покаже при равни условия реалният коп на климатика ..
    Няма как външната температура да се задържи еднаква. Наблюденията за миналата година показаха, че средната външна температура (в точката на измерване) за декември беше +4,14 а за януари +1,86. Колкото и малка да е тази разлика, тя ще окаже влияние особенно върху работата на климатика и върху директното съпоставяне на резултатите. Въпреки това, ще може да се направи някаква приблизителна и задоволителна оценка. По отношение на вътрешната температура може да се гони много добра прецизност, понеже самия измервателен модул си има собствен електронен цифров терморегулатор, който да управлява духалката. В крайна сметка ще са налични в последствие и статистики за средните за месеца външни и вътрешни температури за двете измервания, както и директни графики в реално време.

12. Тук е от
    Oct 2010

има ли разлика в изпълнението на климатик хитачи 25фх 6 продаван в магазин зора и продаван от други фирми.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от branko
    има ли разлика в изпълнението на климатик хитачи 25фх 6 продаван в магазин зора и продаван от други фирми.
    По отношение на консумацията ли?

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Пилците се броят есента, тоест зимата. А най-добре се броят на север от Балкана и по софийското равно поле. Останалото е само за фенове
    Сметките ми за ток за месеците Ноември-107лв., Декември-81лв. (като последните 7 дена от месеца отсъствах и всичко беше изключено без хладилника), а за Януари-127лв. (първите 2 дена всичко изключено без хладилник). Консуматорите са - двата климатика; рядко се пуска 2kW ел. печка; плазмата; 2 ТВ с кинескоп; пералня; бойлер; готварска печка; микровълнова; кафе автомат; компютър/лаптоп; прахосмукачка и 16 крушки + 15 лунички от 45W до 100W не са енергоспестяващи. Доставчика е Е-ОН. Информация в какви помещения работят климатиците има тук.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Платихме тока за януари - 136 левчета.
    За справка - трите тошковци от подписа+150 литров бойлер, комп, плазмен ТВ, втори ТВ, готварска печка и фурна, скара на балконЯ(който ми е идвал на гости знае за какво говоря), сешоар, зарядно за телефон ...
    Накратко: предоволен съм от консумацията на трите машини. Преди 2 години се топлих с един Емерсон и два маслени радиатора и сметките ми бяха Х2
    За КОНфорт-а нема да споменавам да не се дразнят колегите със санйотата

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от wizard2000bg
    Платихме тока за януари - 136 левчета.
    За справка - трите тошковци от подписа+150 литров бойлер, комп, плазмен ТВ, втори ТВ, готварска печка и фурна, скара на балконЯ(който ми е идвал на гости знае за какво говоря), сешоар, зарядно за телефон ...
    Накратко: предоволен съм от консумацията на трите машини. Преди 2 години се топлих с един Емерсон и два маслени радиатора и сметките ми бяха Х2
    За КОНфорт-а нема да споменавам да не се дразнят колегите със санйотата
    Чудесен разход колега с оглед на консуматори, като сешоарЯ и зарядното за телефонЯ

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Моите сметки:

-за офис 5 дни в седмицата от 8.30-9'00часа до 17'00-17'30 часа(понкога 1-2 пъти седмично до 18'00 часа) 22-23 градуса, през останалото време 16 градуса;

-за апартамент (две стаи хол и спалня от подписа-29.1кв.м. и 14.5кв.м.), мансарда с 4 външни стени(3 стени +таван-стените със, тавана без изолация), 86кв.м., изток-запад(хола), 2-ма човека:
    Хол от 17'00ч до 19'00ч -25 градуса, от 19'00 до 21'00ч 24 градуса, от 21'00 до 00.00часа 23 градуса и от 00'00 до 17'00 до 18'00 часа 18 градуса(за нощите/дните понеделник-четвъртък включително), а през петък събота от 17'00ч до 19'00ч 23 гардуса, от 19'00 часа до 22.30ч -25 градуса и от 22'30ч до 00,00 часа -24 градуса, през нощта 20 градуса, на събота сутринта от 9.20 часа 23 градуса, от 17,00ч-26 градуса от 22.30ч 25 градуса и от 00'00ч неделя до сутринта 8'40часа 20 градуса.През неделя от 8.40 часа 24 градуса, от 18.00ч 25 градуса, от 22.30ч 24 градуса.

Спалня през нощта 19 градуса, през деня когато има хора през седмицата и през събота/неделя 22-23 градуса когато не спи.

Всичко е на ток.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе