Страница 86 от 184 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Колко ми харчи климатика...?

ОФФ :ти наркоман го изкара ,LSD имал плазмата ми съм я замервал колко консумира ,на тъмни сцени пада и до 90 вата ,на светли вдига до 300 средно обаче рядко надвишава 180 вата ,така че не харчи много повече от едно LCD на което подсветката му бичи винаги .. виж тия новите със светодиодната подсветка трябва да са по икономични ама там и цената е друга

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Плазмите са като инверторите

4. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте на всички,искам да попитам и аз нещо,относно консумацията на ток и по-добрата работа на моите климатици.Та така-в спалня 14м2 имам японски инвертор втора употреба 10-ка SHARP AY-F22SE-W държа го предимно на 22 градуса на най-ниска степен на вентилация.В хола-30 м2 имам конвенционална Мидеа MSG-12HR,работи предимно на 25 градуса на най-висока степен на вентилация.Климатиците работят добре,топлят идеално,въпросът ми е относно степента на вентилация.На коя степен са най-полезни и харчат най-малко ток-ниска,med,high или auto?Някъде тук във форума бях чел мнение,че инвертор в по-малка стая е по-добре да се държи на ниска степен на вентилация,бил най-икономечен.Но дали е най-удачно за самия климатик това ползване?Искам да използвам климатиците си така,че да не ги натоварвам излишно заради незнанието си ,и така, те да ми служат по-дълго време без да се налагат излишни ремонти Благодаря,Ви!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Auto или High (в краен случай Med).

6. Тук е от
    Dec 2007

Значи,и на инвертора да му задам HIGH степен на вентилация,така ли.Като се има на предвид,че е доста старичък?Няма да го натвоаря излишно ,така ли?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е, ако се притесняваш за лагерите на турбината, не знам. Дай го на AUTO, той си знае кога как да духа. Мисълта ми е да не ползваш минимална степен, всичко друго е ОК.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

А,на AUTO ли ще е най-икономичен?И по-добре ли е за компресора да го държа на AUTO?

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

На auto за вентилатора говорим.Да не вземиш сега да вклучиш режим ауто че ще я оплескаш.

11. Тук е от
    Dec 2007

И аз за вентилатора питам .Казват,че има значение и влияние върху компресора и КПД-то на климатика,неправилното използване на степен на вентилация.Особено при инверторите...?

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

И аз за вентилатора ти говоря

13. Тук е от
    Dec 2007

Казват,че има значение и влияние върху компресора и КПД-то на климатика,неправилното използване на степен на вентилация.Особено при инверторите...?

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

За инвертор според мен най добрият режим на fan-a е ауто.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2009

мисля, че същото се отнася и за конвенционалните...

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

По отношение на консумация, оптимален е HIGH режима - максимални обороти на вентилаторите на външната и вътрешната турбина, с което като цяло ще се занижи натоварването (леко) на самите компресори при едни и същи температурни характеристики на средата и оттам леко ще се вдигне ефективността (подчертавам че леко, да не се очаква кой знае какво фрапиращо увеличение). По отношение на комфорт обаче по-добре е да стои на AUTO. Ако климатика е пре-оразмерен може да се пробва и да се държи на QUIET (изцяло и само за по-голям комфорт). Машината няма да се товари значително повече че да се амортизира по-бързо. Съвета ми е - дръж на АУТО, а когато гониш комфорт пускай на QUIET.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Защо ми се стува, че като превключа от AUTO на HIGH на 12LDC вентилатора не си променя оборотите!Само при QUIET ги намаля...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе