Средно по 436 вата на час. Вижда ми се съвсем добре за това помещение.
Средно по 436 вата на час. Вижда ми се съвсем добре за това помещение.
Предполагам че е добре. Като чета колко им харчат климатиците на другите ми се струва че е много.
Ама ти не гледай кой с какъв моментен разход се хвали. Не ти е толкова малко помещението. Освен това значение имат още много фактори. Като цяло 400 вата не е толкова зле. В момента Дайсейкая работи на 225 вата, но е в половината на твоето помещение.Първоначално публикувано от landor
Като стане по студено -10 -15 незнам сигорно по 1kw ще гори на час.
Вероятно към 600-900 вата, но ако си на ток ще гори 3-4 киловата на час. Така, че няма какво да се оплакваме. Машините си вършат работата прекрасно. Я стопли 30 квадрата с духалка на 400 вата?Първоначално публикувано от landor
Явно имаш големи топлозагуби, но в това не много студено време на мен този разход ми се струва множко
30 м2 са 2 х 15 м2 . Имам предвид, че повечето хора топлят 15 м2 с около 250-300W средна консумация, така че не виждам да си много зле.
При мен Климатик Mitsubishi MSZ-ZR22P отопляващ 16 кв. метра за 44 часа и половина и навъртял 14KWh.Винаги тръгва между 450-500 вата ,работи малко и се изключва като при обдухването слиза на 80вата.Сякаш не работи като инвертор.Не сам го виждал да работи дълго време с малка мощност(на хартия дават при 55 консумаирани да отдава 300).
... Едва ли ще го видиш. При мен на Дайсейкая му дават мин 90 вата, но до сега под 165 не съм го видял да пада. Под 160 изключва. Така, че не вярвай много на тези писания. Това са лабораторни данни и кой знае при какви условия са постигнати.
Колкото до MHI-то дето плюят, че е с висок минимум, поне го достига, каквото е написано на книга до толкова пада.
Принципно тези минимуми не съм виждал да се достигат на вентилатор на Авто. Само на силен вентилатор.
Много оплюваното Fuji 12LGC в стая 14м2 за 9 дни е изпапкал 48kw или по 222 вата средно за час. Потдържана температура 23° денонощно.
Серията PDR на Тошиба си бачка на минимума при по-топло време - между 5о и 10о...Първоначално публикувано от Mega
...и точно на автоматичен режим на вентилатора си достига минимумаПървоначално публикувано от Mega
gnf, възможно е, не познавам работата на японките, признавам си. Но си правя една проста сметка. Вътрешното тяло по данни харчи към 40 вата. За да работи климатика е нужно да работи компресора, външен вентилатор, вътрешен вентилатор, четипътен клапан и електроника. Ха кажи ми как се разпределя тока из тези елементи за да работи една машина на 90 вата минимум например? Както и да го мисля не ми излиза.
Гледах една климка, като на gnf, да си цъка на 75w, без да се съобразява изобщо с гореизложените аргументи.
Ама и аз моя цъка на 45 вата, ама работи само вътрешното. Може при японките да има някаква друга шашма, но не знам как компресор ще върти на 20 вата, защото има и вентилатори все пак. Може би Aleksandars да сподели.Първоначално публикувано от Kasap