Страница 13 от 116 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: Собственици на климатици 100V

Цитат Първоначално публикувано от lubo9
    предполагам че за мен ще са достатъчни. Отвсякъде съм с изолация. За Дайкина нянам нищо против, просто окото на Мицубишито ме кефи.
    Да ти кажа това 12 ка или 14 ка не се определя от моделният номер , но това мицубиши за тази кубатура при изолация и добра дограма ще заспи

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Инам един въпрос към собствениците на климатици 100 волта-налагало ли ви се е да купувате части за тях и как са им цените...?Примерно компресор или нещо друго...чака ли се много за дадена част...това ме притеснява определено...мерси предварително.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

rkk най-старият климатик който съм ползвал е на 17 години, аз го имам от 8 години /в момента го ползва роднина/ за това време е претърпял един ремонт като техника му смени няколко кондензатора на платка във вътрешното тяло, по негови думи било нормално за толкова години, новите елементи бяха от магазина, зададох му същият въпрос и той ми отговори, че по електрониката и захранващият блок няма неща които да не могат да се сменят , изключение прави компресора който е на 100 волта и някой капсуловани платки. За чисто новите машини съм чул за един случай на дефектирал компресор , в който фирмата доставчик е заменила цялото външно тяло. Говорил съм със собственика на фирмата която вкарва машините от Япония, по неговите думи са нямали неразрешим проблем с част. Но тъй като аз на търговци не вярвам съм говорил с може би един от най-добрите техници на климатици в Пловдив, неговите думи са, че с новите и ползваните японски машини който му се е налагало да поправя през изминалите 10 години авариите са далеч по малко от европейските им събратя. Разбира се, че всичко това е субективно, но най-вече при този вид техника аз лично съм стигнал до извода, че проблема е в липсата на хора с умения и знания които да установят точната повреда в техниката, а не резервните части. При японските машини да изгори компресор след 5 години работа е много голяма рядкост и тя обикновено се дължи на неправилна експлоатация или лош монтаж.

5. Тук е от
    Apr 2008

Аз съм нов тук, но имам нужда от помощ.
    Монтираха ми нов климатик Daikin F22HTNS, работи на 100V с трансформатор. За сега трагна добре, само дето има един лек жужащ шум от външното тяло, който наван като че ли не се чува. Дадоха ми някакео листче с превод на дистанционното, но нещо ми се струва че не са го докарали както трябжа превода. Има някои копчета които работят само при един от режимите и поне това което е написано според мен не е така, но може и да греша. Моля, някои ако има такъв климатик и има превод на дистанционото и описание на рейимите и функциите да пише или да прати нещо на e-mail, ще сам много благодарен за помоща.
    Благодаря предварително.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

никон, това трябва да е дистанционното на твоята машина за кой бутон нямаш превод? Иначе за шума е нормално да се чува поне малко все пак има компресор, вентилатор...Ако това ти е дистанционното ще ти пратя превод.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

каква е тая настройка -5 градуса

8.  

9. Тук е от
    Apr 2008

blue1 Да това е дистанционното на климатика ми разбрах че 1-вото копче от ляво сменя режимите, а от дясно 1-вото копче е за вентилатора, 2-рото копче от дясно е за жалюза на духалката, а в средата копчето е за температурата. най отдоло трите копчета в реда са за таимера и до там....
    Копчетата от третия ред и копчето на 2-ру ред от ляво не са ми ясни какво правят и кога.
    За режимите сасхто ми казаха кои е за отопление и кой за изстудяване, ама за другите споменаха че парвия бил AOTO, после за изсушаване, отопление, студ и накрая вентилация...?... така ли е?

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Няма такъв режим - 5 градуса това Алекси означава - 5 градуса под зададените 24 на автоматичен режим компреситъм качеството заради анти комерсиални цели на върховен климатик БАзовата серия на Дайкин с 5.28 коп говоря по памет дистанционото е на японски език

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Аз имам същият превод като на ММитака, който ще помоля да пише по разбираемо.

12. Тук е от
    Apr 2008

Благодаря за Превода.
    Но искам да попитам....
    Забелязах, че копчето "Икономичен режим" работи само на студено, така ли трябва да е и защо само на студено работи?
    За другото копче нямаше никакво инфо "грижа за кожата" но наистина и то работи само при изстудяване.
    А копчето в средата "Самодезинфекция" не реагира вобще... Означава ли че такъв режим няма или работи само при определени условия?
    До колкото разбрах, задаената температура при АВТОМАТИЧЕН режим е 24градуса от която може да се свали или покачи с +/- 5градуса... Правилно ли съм разбрал?
    На режим "Обезвлажняване" също има регулиране +/- 2....?

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Икономичният режим при някой модели и марки работи само на охлаждане, а при отопление имат допълнителна нощна фунвкция аз имам модел на Тошиба при който този режим е обозначен и за детска стая, охлаждането е плавно и вентилатора работи много бавно като не създава течение Саньо също имат икономичен режим също работещ на охлаждане. Така наречената грижа за кожата не позволява при охлаждане на помещението въздуха да се изсушава напълно. Самодезинфекцията работи в рамките на две минути и няма външни признаци, че е включена освен, че вътрешната пита се загрява много без вентилатора да работи. По принцип има защита и не можеш постоянно да я активираш, при някой модели това подгряване на питата е свързано с UV лампа която се включва в същият момент, не знам обаче при този така ли беше. Всичко друго си разбрал правилно.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2008

Blue, благодаря за всичко до този момент. Всъщност хората, монтирали климатика ми, дадоха един лист с превод на дистанционното така както ММитака, го прати, но явно преснимат листа и то не от оригинален лист, при което беше прекалено бледо всичко и някои от надписите липсваха, особенно режима за "грижа за кожата" си беше савсем липсващ.
    А относно "дезинфекция" имах предвид това, че при натискане на това копчето предназначено за това, дитанционното вобще не показва индикация (реакция), че изпраща нещо към климатика, както и самия климатик не издава звук че е приел някаква команда.
    Нормално ли е това или реално тази функция не работи при мен (при този модел).

Имам още едно питане което ме интересува живо....
    Има ли някаква индикация този климатик за температурата на помещението?
    Някои климатици имат копче на дистанционното, което като натиснеш показва на дисплея си, където е зададената температура, температурата която е в помещението, а други климатици (като OSAKA) имат дисплеи на самото вътрешно тяло където се отчита вътрешната и външната температури....

P.S. Говоря за OSAKA защото имам един климатик от година вече който е такъв - 14-ска, инвертор и работи добре, но си е с доста по-висока консумация от този който сложих сега, а и класа му е по-нисак (на OSAKA-ta де)

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За функцията дезинфекция, можеш да погледнеш тази страница трябва да ти се отвори преведена, аз доколкото разбирам има самопочистване на вътрешното тяло. Иначе температурата в стаята не се показва.
    http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.daikinaircon.com/catalog/sumai/kabekake/n_series_01/index.html&hl=en&langpair=ja|en&tbb=1&ie=Shift_JIS
    Тук са описани конкретно всяка една от функциите
    http://translate.google.com/translat...en&langpair=ja

17. Тук е от
    Apr 2008

Благодаря
    Имам още един въпрос относно вентилатора...
    Чрез копчето за вентилатора се превключват степените му от 1 до 5 и след това излизат два надписа на дисплея точно над степените... единия сигурно е AUTO, а другия незнам какво е точно...Всащност кой от надписите показва AUTO и каво означава другия?

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

би трябвало да е quiet - тих режим

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 116 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1658
    Последно: Вчера, 19:47
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе