А този приемник е монтиран на една малка платка,която трябва да е налична за да я смениш за минути.Разбира се ,че това е причина да не работи климатика - клиента борави единствено с дистанционото.Първоначално публикувано от Aleksandars
А този приемник е монтиран на една малка платка,която трябва да е налична за да я смениш за минути.Разбира се ,че това е причина да не работи климатика - клиента борави единствено с дистанционото.Първоначално публикувано от Aleksandars
тея цифрички с който почти всички търговци спекулират нагло и хитро са топлоотдаваема мощност при 7 градуса и - топлоотдавема мощност при 2 градуса много интересно е примерно някой модели на санйо дават спад в втората константа а някой модели показват повишаване това много ясно говори за качеството на въпросният компресор и неговият характер при развъртане и форсиране в минусови температури някой търговци наблягат на по-голямата цифричка и подвеждат хоратаПървоначално публикувано от nako-bako
Да , благодаря, разбрах! Наистина е така, сравних.
Не само при Sanyo,а при почти всички марки съм го виждал това отстъпление от мощноста при 2*-обикновенно при базови модели от ниски класове и с малък COP.
Не само при базови модели. И при климатиците от най- висок клас максимума пада при 2*. На всички модели за Япония, които съм разглеждал той е обозначен на стикера на вътрешното тяло.Колкото по-висок е максимума на даден модел, толкова по-малък е спадът при минусови т-тури.За съжаление тази информация липсва, поне аз не съм веждал, за моделите за Европа. А това би спестило доста главоболия както на потребители , така и на търговци предполагам.
Естествено, че максимумът спада с понижението на температурата, спадат всички мощности.
Идеята на някои (смятам, че правилно я разбрах) е, че климатиците с яки компресори имат максимална мощност при 2° по-висока от номиналната при +7°. Чисто и просто това означава климатик с висока максимална мощност при +7°.
Ще си позволя един пример:
NATIONAL CS-225TB / базов модел без екстри/
Модел: 2005 година /100V
Параметри при 7°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.5 (0.8~3.6) kW
Консумирана електроенергия: 460 (165~850) W
COP: 5.43
Параметри при 2°С външна температура:
Отопление: 2.6 kW
Консумация: 750 W
NATIONAL CS-22RJX / най-висок клас/
Модел: 2008 година /100V
Параметри при 7°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.5 (0.6~6.1`) kW
Консумирана електроенергия: 370 (75~1.430) W
COP: 6.76
Параметри при 2°С външна температура:
Отопление: 4.4 kW
Консумация: 1.270 W
При еднакви номинали от 2.5kW за 7°С външна температура, при 2°С по-добрият/ мощен / модел има с 1.8kW по-висок максимум. Това е причината една 22ка с високи пораметри да отоплява по- добре от 14-ка ОСАКА или САМСУНГ например..
ми той по як от фуджитсуто 12 ЛГС бре.... 0,9-4,0-5,6kW
12 ЛГС е с номинал 4квт при 2,5 за Национала , но при 2*С външна силите са изравнени .
Именно за това става въпрос! Когато LGC-то (или който и да е друг подобен климатик) клекне, въпросният ще има още сили да топли. Така че е важен диапазона на компресора. Даже много важен.
Ако приемеш, че си за номинал 3 kW и имаш избор между два климатика с номинал 3 kW, от които единият има максимум едва 4 kW, а другият 6 kW, кой от тях ще има повече мощ в студа? Кой ще затопля по-бързо при включване и след дефрост?
Забележете, че винаги най-високия клас модели са с огромни топлообменници и много високи максимални мощности, сравнени с модели от същия номинал.
Така е.ТОШИБА-та ми е с номинал 3,2 но 6,1 максимал, при 2 градуса има 4,4 КВ, а при -15 има 3 КВ топлоотдаване при 100% натоварване на компресора.
Нали това е целта на занятието-при спадане на температурите и увеличаване на топлозагубите,компресорът да може без големи усилия да ги компенсира, и да не намалява комфортът в отопляемото помещение.Накрая оцеляват само най-добрите.
в допълнение бих казал --Компресорът компенсира благодарение на по големият външен топлообменник които може да погълне
пове4е топлина при по ниски в слу4ая температури .
изтървал си един съществен параметър ,цената тя как се изменя при 22ка с 6кв максимум и не е ли по добре да се сложи 28ца среден класПървоначално публикувано от deian
А екстрите и КОП-а къде отиват? На кино то е ясно поне Аватар да гледат