Страница 19 от 116 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Пловдив

Re: Собственици на климатици 100V

blue1 Благодаря ти много за изчерпателната информация! Сетих се и още нещо да питам-режим обезвлажняване за какво служи и кога е добре да се пуска както и това "самопочистване с jon" ?

P.S.Относно монтажа-нормално ли е в гофрето за оттичане да се събира вода и пречи ли това на работата на климатика?

Благодаря още веднъж за инфорамацията,форума е много полезен

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Обезвлажняването се използва когато не е твърде топло , но влажността е висока в стаята. Климатика работи на студено със слаб вентилатор като по този начин по вътрешната пита кондензира влага при този модел мисля, че беше около 1,3 литра на час. Този модел няма такава функция предполагам че говориш за десният зелен бутон най-горе под капака, това е еко режим. Вода се събира ако гофрето е образувало "корем" хубаво е да го опънеш защото водата която се задържа ще се размирише.

4. Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Пловдив

blue1 точно за този бутон става дума-на превода на дистанционното пише "самопочистване с jon" ,а след като този модел няма такава функция пускането на този "еко" режим променя ли нещо ?

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ето описание на еко режима при Тошиба.

[img width=800 height=363]http://img70.imageshack.us/img70/3953/96584583lx2.jpg[/img]

6. neci_hs
    Guest

някой можели да помогне с превода на дистнционото на мойто SANYO sap-cd252v а дистанционото е RCS-VR2A(k)

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Е сложи една снимка някъде и ще го налучкаме ако трябва.Така май никой няма да се заеме по номера на дистанционното и климата.Иначе не е голяма философия.Ченгелите по дистанционните са еднакви почти на всички машини.

8.  

9. dvd
    dvd е офлайн

Тук е от
    Jun 2008

Когато ми монтиратираха Фуджицуто с трафа,майсторите казаха че е по-добре да не се обръща щепсела наобратно( т.е да подава винаги фаза на фазата на трафа по схемата),ако някой замае така ли трябва да бъде ,моля да постне отговор.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Мнооо ясно , иначе турбината на климатика ще почне да върти на обратно . А може и климатика вместо да охлажда да мине на отопление Слушай "МАЙСТОРИТЕ" и нема да сбъркаш , схемата си е схема . Погледни си всичката битова техника, има упътване как да се включва щепсела.

И сериозно , най-вероятно не са го занулили "МАЙСТОРИТЕ" и за тва така са ти казали.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2001

И ти като гледам си голям "майстор", lada2107.
    @dvd правилно са ти казали майсторите, защото пластинките на щепселите на японците са едни правоъгълни, НО едната пластинка е по-широка от другата. Така с двупроводна уредба имат винаги занулен извод защото няма как иначе да включиш уреда /освен ако не действаш с пилата/. Тъй като нашата схема е малко различна със зануляването са ти казали да не го въртиш щепсела, за да не попадне фазата на мястото, където японците са предвидили да има нула

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Suren
    И ти като гледам си голям "майстор", lada2107.
    @dvd правилно са ти казали майсторите, защото пластинките на щепселите на японците са едни правоъгълни, НО едната пластинка е по-широка от другата. Така с двупроводна уредба имат винаги занулен извод защото няма как иначе да включиш уреда /освен ако не действаш с пилата/. Тъй като нашата схема е малко различна със зануляването са ти казали да не го въртиш щепсела, за да не попадне фазата на мястото, където японците са предвидили да има нула
    Suren, не четеш какво е написал dvd, той говори за намалящия трасформатор от 230 на 100 V. В Япония едва ли продават климатика с намалящ трансформатор.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Suren, не четеш какво е написал dvd, той говори за намалящия трасформатор от 230 на 100 V. В Япония едва ли продават климатика с намалящ трансформатор.
    На тях ще им трябва повишаващ ако си вземат нещо от европа
    Представям си темата в японски форум "Климатици на 220 V"

14.  

15. dvd
    dvd е офлайн

Тук е от
    Jun 2008

Голяма смешка Лада 2107,без лоши мисли към теб но всичко е направено от техниците както трябва,обаче въпроса със ФАЗАТА е нещо много важно .Попитах това защото като има малки деца всеки пипа и ,става грешка.Дали ще изгори нещо в климатика?((кое по-точно)),стана ми ясно че не трябва да се обръща ,но съм любопитен за малко подробности.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

dvd, да не мислиш че много от стотиците хиляди собственици на климатици 220 волта в България са се замислили как са включили щепсела. Не съм чул някой климатик да е изгорял от това/дори ако при някои модели единия полюс да минава през силово реле/.
    При твоя климатик с трансформатор обаче включването на щепсела може да има връзка с безопасността.За правилен съвет трябва да кажеш кабела от щепсела до трансформатора и от трансформатора до климатика двужилен ли е или трижилен? Трансформатора занулен ли е? Някой от вторичните изходи на трансформатора свързан ли е към нулата? Климатика занулен ли е?

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда ,някой който монтира клими на 110 в да каже как точно ги свързва че ми стана интересно това с щепсела ... при правилен монтаж няма значение как го въртиш и не трябва да има - ако има значение значи е неправилно и опасно монтиран уреда - тука трафа да не ви заблуждава ,повечето домашни уреди имат трафове но няма изискване как са включиш щепсела

18. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Трябва да се почне отначалото:
    1. Ел. инсталацията двужилна ли е или трижилна?
    2. Ако е трижилна, трябва трижилен кабел, 2,5 мм, самият траф си има отделни клеми за земя, нула и фаза.
    3. Ако е двужилна, трябва двужилен кабел - нулата изпълнява ролята и на земя, ако има мост към пластинката. Трети кабел не се налага, защото ще дублира втория (нула,земя)
    Отваряш си контакта и виждаш каква е инсталацията.
    Хубаво е все пак да се отвори преди това трафът и да се види как е изпълнен вътре. Говоря за стандартен, имам и снимка, ако трябва, ще пратя.
    Понеже не съм елтехник, ми се струва, че щепселът не трябва да се обръща, но монтажниците и други хора, по-навътре, ми казаха, че е без значение.
    Аз си взех несиметричен щепсел, кабелът му е от едната страна - тоест няма как да се сбърка посоката - при мен винаги е надолу и е трудно да го обърна нагоре, защото идва отдолу и дължината му не позволява. Така че не се притеснявам за теориите. Пробвал съм го и обърнат, работи си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 116 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе