Страница 20 от 116 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Собственици на климатици 100V

Единственият климатик на 100 V, който съм монтирал беше Daikin Ururu Sarara. При него обърнах внимание че оригиналния му захранващ кабел беше с вид контакт без зануляване Type A - NEMA US/Japanese 2-pin.

Ако трансформатора ти е тороидален не би трябвало да има значение как включваш щепсъла в контакта. При него първичната и вторичната намотки са различни и разделени една от друга. За да са ти казали че има значение най-вероятно твоят е тороидален автотрансформатор.

Като разглеждах сега трансформаторите при една и съща мощност, видях че тороидалните са по-големи, тежки и скъпи сравнени с тороидалните автотрансформатори.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

После от трафа към климатика:
    100 волтовите клими са двужилни, 200 волтовите - трижилни. Според специалистите и според това, което съм виждал в такъв магазин.
    1. От трафа към климатика има клеми за фаза 100 волта, за нула и за земя, която е обща с тази от контакта.
    Тоест 100 волтовият климатик е двужилен - свързваме фаза и нула и сме готови.
    2. От земята на трафа пускаме кабел към външното тяло и сме готови.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Явно дотук съм описал тороидален траф и наистина няма значение как се обръща щепселът, както са ми казали. Но разликата явно се получава от това, че има различни трафове.

5. dvd
    dvd е офлайн

Тук е от
    Jun 2008

Добре:
    1.Кабела от вътрешното до външното тяло е 4 жилен клеми 1,2,3 и заземяване.
    2.на трафа има 1,2,3,4 позиции сега не мога да дам снимка ,но по памет всяка е точно определена на три места влизат :фаза ,нула и зануляване от 3-жилен захранващ кабел 220волта.съответно 1-во- фаза , 2-ро- О ,и 4-то място заземяване.От трафа излизат : от 2-ро место- О ,от 3-фаза , които отиват "към външното тяло ".Това се сещам само.
    saisais ,така е двужилен е на вътрешното тяло и останалото...

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

dvd, така както си пояснил излиза че външното тяло не е занулено/заземено/.Свържи още един проводник от зануляването/заземяването/ на трафа към металния корпус на външното тяло така че ако евентуално в бъдеще случайно се получи утечка на напрежение и ти го пипнеш да не ти се изправят косите!

7. Member
    Тук е от
    Apr 2008

При мен измериха утечка от 15 волта, вързаха кабел от земята на трафа към корпуса на външното.

8.  

9. dvd
    dvd е офлайн

Тук е от
    Jun 2008

dan66 съгласен съм ,защото единия техник май го погъделичка леко горе на стълбата

10. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Suren
    И ти като гледам си голям "майстор", lada2107.
    @dvd правилно са ти казали майсторите, защото пластинките на щепселите на японците са едни правоъгълни, НО едната пластинка е по-широка от другата. Така с двупроводна уредба имат винаги занулен извод защото няма как иначе да включиш уреда /освен ако не действаш с пилата/. Тъй като нашата схема е малко различна със зануляването са ти казали да не го въртиш щепсела, за да не попадне фазата на мястото, където японците са предвидили да има нула

Сегаа, надявам се че не сте приели първата част на предишния ми пост на сериозно
    Сяяя , никаде не съм казал че съм МАЙСТОР , но със сигурност съм навил повече трафове от майсторите монтирали климатика .
    А е климатика че не е по БДС неее , но поне да е безопасен .
    По принцип правилно е казал колегата за японските щепсели. Само ако лаже , как ще зеземи климатика с два извода през тороида.....
    Ийде съз здраве и НАзДРАВЕ

11. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Бих искал да попитам собствениците на 100 волтови клими дали при достигане на зададената температура, изключват за известно време, остават с отворени клапи (има лек напълно безшумен полъх), после пак включват.
    Старото LG на баба ми е на този принцип и ми е много чудно, че се случва същото с новия ми "японец".
    Другите климатици, с които имам работа, намаляват оборотите си и продължават непрекъснато да работят на тих режим без да спират изобщо.
    Въпрос на вкус е, но на мене ми допада повече вторият вариант, особено за спалня - по-добре лек монотонен унасящ полъх, отколкото изключване и включване, които стряскат по време на сън.
    Та всички ли "японци" са на първия принцип или това зависи от други фактори като модел и клас например?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

много разсъждения ,като повечето от хора които са далеч от ел.техниката ... значи техника го погъделичка викаш ,ама си го върза и така си бачка .. ами утре ако погъделичка детето ти ? баси мамата и техници ,престъпници са това ... щом японските клими са с двужилни кабели което не позволява обръщането на щепсела в БГ - а в Япония е невъзможно поради различията в клемите - трявба да се тегли кабел от заземителната клема на контакта до външното тяло ! Тогава ако обърнеш щепсела ще падне бушона а няма да поставиш външното тяло под напрежение ! Естествено климатика ще работи .. но човека който дойде да поизчисти питата дали ще живее ...

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Страхотна полемика за тия щепсели!
    И да се обърне и де не се обърне щепсела е все едно.Никога не ме е удрял ток/за разлика от "заземената"ми скара/.
    Японците са паднали с дъжда и от вчера имат ток и вода по тръби нали?Затова не "Заземяват".Не отричам ,че "побългаряваме" нещата ,но НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ как е щепсела!Пробвал съм и двете си машини!Не удря ток!
    saisais знам ,че си с Дайкини,моя "подушва"през определено време въздуха иначе не духа постоянно като си постигне температурата.Просто пуска вентилатора за 30-40 сек. и тогава решава дали да охлажда в топлото

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Тъй като гледам, че всички тук разбират от ел. техника да спомена, че при автотрансформаторите НЯМА галванично разделяне на намотките.
    Почти съм сигурен, че се ползват такива поради причината, която някой спомена по-нагоре, че са по-леки съответно по-евтини /имат една намотка практически/ и няма да се учудя да са и по-икономични. За съжаление не са толкова безопасни. Дори и номера с японския щепсел да няма значение, за безопасността има значение как ще се свържат нулата и фазата.

16. Тук е от
    Jul 2008

Имам Дайкин от 2006 г., РЕЦИКЛИРАН, с 3 (три) години гаранция, на 110 V, съответно отвън с траф. Миналата година нещо в електрониката се прецака и се наложи да го оправят БЕЗПЛАТНО. Въпреки това на следващата година си купих пак от същото място, пак рециклиран Daikin (пак 14-ка), slim. И двата са инверторни. През зимата на 2006/2007 г. когато бяха ниските температури този, първият БАЧКАШЕ КАТО ЛУД (вярно малко по-шумен стана), но ПРИ МИНУС 18 - 20 ГРАДУСА НАВЪН при това У ДОМА БЕШЕ ТОПЛО, ВЪПРЕКИ, ЧЕ БЯХ ЗАДАЛ САМО НА 19-20 ГРАДУСА!!! Въобще не съм го "зорил". От миналото лято взех и втория Daikin, "слим"-а...... Доволен съм.... И той на 110 V, с траф, пак с 3 (три) години гаранция и т. н. При тези "падове на напрежението" в мрежата тези, които са на 110 V, с траф-ове ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА ОТ/ЗА ТОВА !!! Даже са по-добре!

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Автотрансформатор — вид трансформатор, имат само една намотка поставена върху стоманен магнитопровод от листова електротехническа стомана .Тази намотка е снабдена с изводи за различни първични и вторични напрежения.Автотрансформаторите са малки по размери, по евтини, имат по малки загуби в сравнение с обикновените двунамотъчни трансформатори при една и съща мощност. Използуват се като пусково - регулиращи устройства за газоразрядни лампи , като пускови трансформатори за трифазни двигатели,регулиращи трансформатори в мрежите за високо напрежение. Недостатък е липсата на галванично разделяне между първичната и вторичната страна.Автотрансформаторите не трябва да се използват като обезопасяващи или разделителни трансформатори.
    Това е масовия трансформатор.Напрактика дали автотрансформатор или не няма значение.Ако има утечка(пробив на изолацията спрямо корпус)дали ще утече 220 или 100 волта за човека няма значение,щото все е зле.Заземяване върши работа само при 3-жилна инстлация(ново строителство)при монтирана дефектнотокова защита.Защитата улавя много малка утечка и изключва шалтера?(фазата).Без защита заземяването върши работа само на ниските етажи кадето потенциала на нулата е малък.На по-високите ефекта е нулев.Включването на автотрансформатора по двата възможни начина няма разлика,защото напрежението е променливо и за намотката няма фаза и нула,а само абсолютна стойност(амплитуда)на напрежението.За климатика от каде ще се вземат фаза и нула от трафа 100 волта също няма значение по същата причина.Някой дефектнотокови защити изклю1ват при стартирането на он-офф климатиците при по-голяма влажност,което си е нормално заради утечката към влажния въздух.При инверторите с мек старт тоя проблем се среща по=рядко заради по-ниските протичащи токове и напрежения.С две думи на български като за блондинка обеснявам-БИЕ ЛИ ТОК,не е обърнат щепсала а си е пробив в изолацията.Ако обърнете щепсъла и проблема отпадне това значи ,че пробива е примерно на 10 волта от виртуалната земя,а когато е биел ток е била на 10 волта от виртуалната фаза....и в двата случая електромера си го брои...бъдете сигурни.

За колегата saissais :Идеята на асиметричните щепсали не е да не се обърне щепсала, а да влезе първо земята,после нулата и накрая фазата.Погледни на нашите 3-фазни щепсали как едното краче е по-дълго от другите...поне там сме го откраднали като хората...

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Няма как по -добре да бъде обяснено!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 116 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1680
    Последно: 06-02-25, 17:47
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе