Страница 43 от 116 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Собственици на климатици 100V

Аз съм ценител на японската техника и още веднъж те уверявам, че не си сбъркал с избора - на брат ми сме монтирали такава машина като твоята и просто ти казвам че работи като часовник...

2.  

3. Тук е от
    Apr 2008

Честито Gomor ! За каква квадратура си го взел да се топлиш зимата ,защото почвам да се чудя дали 2,8 КW мощност на отопление ще са достатъчни за 21м2 стая,т.к. съм се спрял на Sharp AY-U25SX. или да спестя някой друг лев и да си позволя твоя модел.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И двата климатика са разкош!

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Минималната консумация на Toshiba RAS-281BDR при работа на компресора и в двата режима я дават да е 50 W, може ли някой имащ модела да я замери или потвърди.

6. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

kraska,квадратурата е 19,95 квадрата.От фирмата ми казаха че е достатъчно за отопление и аз им вярвам.Мисля да слагам и и изолация/вътрешна имам/,така че предполагам и вярвам че няма да имам никакви проблеми.Нямам уред да меря консумацията а и не робувам на тия неща,важното за мен е да ме топли и да не се разваля.Ще поживеем и ще видим.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Още един щастлив собственик на 100в климатик - Toshiba RAS-225GDR
    Невероятно е безшумен и изстуди стаята за отрицателно време. За сега това са ми наблюденията.

Можете ли да ме насочите от къде мога да намеря по-детайлно описание на функциите на дистанционното.
    Защото инструкцията, която имам покрива само основните неща.

Благодаря предварително.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това е оригиналната книжка на японски, която би трябвало да имаш.
    http://viewer.zoho.com/docs/kdfdv
    А ето я преведена на английски:
    http://translate.google.com/translat...istory_state0=
    Честито и със здраве да си го ползваш! Климатикът е страхотен!

ПС: този PDF излиза малко странно, защото е форматиран по различен начин. Дано се ориентираш.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Много благодаря за превода и за пожеланията

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Опитах се да разчета превода от Гугъл за дистанционното, но са доста разминати картинките и описанията и не можах да се ориентирам съвсем.

Основното, което ме обърква е описанието, което ми дадоха от "Димели" е, че не разбирам как да активирам "плазма" филтъра и йонизацията.
    Има копче, което уж е за "плазма филтър"-а - но с натискането му на дисплея на дистанционното се променят йероглифите, които според същото
    описание се отнасят за различните режими - "икономичен", "турбо мощност", "дълга струя".

Когато пусна аспирацията - се осветява предната част на панела в лилаво и след това преминава в синьо - аз бях останал с впечатление,
    че това се случва при пускането на плазма филтъра.. но след малко четене останах с впечатление, че това всъщност показва качеството на въздуха.

Всякакви идеи и насоки са добре дошли. Ако пък някой има малко по-точен превод би било чудесно.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Утре ще им се обадя.

Успях да отключа част от оригиналния PDF и да си поиграя да превеждам с Google Translate.

За съжаление, част от нещата са въпрос на комбинации и последователност от бутони.

Самото йонизиране и плазма филтъра открих как се активират, но не мога да разбера дали работят поотделно или след като се стартира -
    първо минава "плазма филтриране" за известно време и след това се включва на йонизация.
    Когато се стартира тази операция се осветява самия климатик - започва от лилаво (синьо+оранжево), след което преминава изцяло в синьо - прочетох някъде, че това определя "качеството на въздуха в стаята".

Това, което ме озадачава, че ако това филтриране означава постоянно включен "плазма филтър" - а в инструкцията пише, че "плазма филтъра" не трябва да работи повече от 1 час дневно.. - значи ли че изчистването на въздуха може да бъде активно само един час дневно.

Другото, което не ми става ясно - аспирацията автоматична ли е или трябва ръчно да се активира...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

искаш да кажеш, че това, което пише в "упътването" - да не се пуска "плазма филтър"-а за повече от 1 час дневно -
    не се отнася до този климатик и мога да си го оставям спокойно да работи в този режим ?
    Между другото - до "зелено" не съм докарал до сега - стига до синьо ... но не съм го оставял да работи повече от 25-30 минути...

А дали има шанс някъде да има по-пълен и прецизен превод на ръководството за този климатик?

Иначе при спиране на климатика, докато се самопочиства - забелязах, че изхвърля въздух през тръбата на аспирацията -
    вероятно така изхъврля прахоляка, който е събрал.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Струва ми се, че аспирацията по подразбиране си работи (вероятно има начин да я изключа, но не съм открил какъв е).
    Иначе "озонирането" се пуска и спира от един бутон - и на пръв поглед той няма други функции.

Иначе - климатика е монтиран в хол 16.5 м2 (2.6м. височина) - вкъщи никой не пуши,
    но имаме куче.
    Една от причините да се насоча към този модел (и да си прескоча сериозно бюджета) - е факта, че чакаме бебе
    и се надявам да може да се пречиства поне малко въздуха вкъщи. За това се надявах "озонирането" да може да работи за по-дълги интервали от време.

Самия климатик работи в стаята, където е кучето и където стоим ние обикновено.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 116 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе