Страница 40 от 116 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Собственици на климатици 100V

Може ли някой да ми посочи аналог на 12 ЛСС или на 12ЛДС от 100 волтовите, който да се среща в БГ. Спешно!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Под аналог да разбирам пак на същата марка, нали?
    AS-E40T
    AS-J40T
    Тези са с 5 кВ отоплителна мощност.
    AS-J28T
    Този е с 3,6 кВ отоплителна мощност.
    Средно положение няма при Фуджицу. От 28-ца скачат на 40-ца. При други марки има 36-ца по средата.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Колега, кажи какво ще топлиш с него? Нова машина няма да намериш аналогична на тези двата. По мощност SANYO D28U се доближава до тях, ако трябва да се съобразим с цената де ...

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Дейане, благодаря. Информацията ми трябва за да направя едно сравнение. Ако се сетите за нещо друго, давайте го.

А, Ванко, ти къде го видя това: "Много интересно е в тази част,където се казва че новия стандарт 200 В е по-добрия избор за работа на климатика"??? И аз се справям не лошо с английския, но това не е английски.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това е един и същ модел, предлаган както на 100, така и на 200 V. При 36-цата и 40-цата се вижда, че при една и съща номинална охлаждаща и отоплителна мощност, моделът на 200 V има леко по-ниска консумация от този на 100V. EER и COP на 200-волтовия модел са малко по-високи от тези на 100-волтовия. Освен това, максималните мощности на 200-волтовия модел са значително завишени до цели 2,1 кВ в повече при 40-цата. Това освен, че доказва, че ефективността на японските модели не идва от 100-те волта, но и събужда в мен интерес за техническата причина. Излиза, че 200 волта захранване наистина е по-добро! Защо се получават по-добри параметри (макар и малко) при 200-волтовите еквивалентни модели?

ПС: това е много добра серия на National Panasonic от 2008-ма година. Малките модели са с COP > 6, а големите мощности с COP > 5,5 ! Има и 50-ца от серията, която е само на 200 волта и не съм я показал.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

само че 22ката е близо 3 бона ,инак ги бях загледал

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Признавам, че съм учуден и заинтригуван. Но все пак си оставам неубеден, че японските са по-добрите, тъй като съм сигурен в уместността на въпросите, които съм задал в тази връзка в други теми.
    За да се постигне обективност съм изпратил към десет писма и запитвания до почти всички големи производители, за които намерих начин за контакт. Тези дни ще изпратя още към европейските представителства. Обещавам да публикувам отговорите им стига да ги получа.
    С тази цел ви моля да публикувате, ако знаете, имейли на производителите, но в Япония. Европейските си ги намирам криво-ляво.

10. Тук е от
    Feb 2009

Климите втора употреба били с изтекъл живот,морално остарели,на 60 херца,100те волта обезсмисляли инверторната технология като им лепнеш трансформатор на 220,да ама...за първи път от три зими насам Мидеите ми залязоха/Пловдив,-1гр.,як сняг/.Около мен евро инверторите са буци/да не говорим за конвенционалните/-Митсубиши,Кариер,Саньо,Хитачи,само четири /Дайкин,Фиджицу,Тошиба,Национал/-втора употреба-мъркат като котета и грам лед нямат.Трябва ми още една машина и сериозно се замислям/след днешния ден/за втора употреба.
    Нека никой не ми се обижда-това виждам.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Предполагам никога до сега откаткто са ти монтирани не са зареждани климатиците ти. Твърде вероятно е там да ти е проблема моите мидей са чисти все едно не са работили.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Сисо, да не си се объркал нещо? За какви замръзнали Митсубишита и Хитачита говориш? Дали са на 100 или на 200 волта няма значение, това са най-елитните. И ние ползваме климатици, де. Инвертор, какъв да е не замръзва на -1гр., а камоли Митсубиши! Ако ми замръзне на -1 лично ще им го пратя на мои разноски да си го видят.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Колкото и да не ти се вярва, на Митсубишитата "замръзването на тавата и от там нагоре" си им е запазена марка!(неграмотно проектирана тава - скоро в големия сняг се разискваше въпроса и няма как - така е) До колкото имам спомен, януари в големия студ - Фужитсу бяха класирани като най-незамръзващи - тавата им е перфектна и алгоритъма за дефрост също!

П.С> аз също не го разбирам това: толкова голяма фирма, такива уж хайтек машини а една проста тава да не могат да направят за отичане - за втори път се чудя и се мая - какво са имали предвид като са ги проектирали машините - как са мислели да се отича водата при отрицателни температури?
    Ще си позволя и да ми стане весело как ли се чувства собственик дал 2200лв за 35ца и да му тече машината отстрани като шадраван? Извинявам се предварително на Митсубиши за подигравателния тон - но това е НЕДОПУСТИМО за тези цени! Както искате го разбирайте.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Генов, на тези японските не им замръзва, нали? ХА-ХА, и аз какво говоря нали са на 100 волта!!! Как ще им замръзва!
    Знаеш ли, преди да купим нашето Митсубиши се лутах много /напатих се от Панасоници иреших да дам много пари/. Питах и по фирми, и тук, и най вече собственици. Е как един не ми се оплака от замръзнала тава или от замръзнало външно тяло?! Мога да кажа за FD, което ползваме в на баща ми къщата- НИЩО не му замръзва и си работи перфектно цяла зима. Топли та се къса и е триста пъти по-хубаво от тия LCC. Не, че са лоши и те.
    /Не искам да плаша собсвениците на тово Фужицу, но ще има много гръмнали компресори. Със специален модул в програмирането на процесора са изсмукани високи номинали, което натоварва мотора. Това води до претоварване и скъсяване на живота му. Първите признаци за това са вече налице, и то само 3 години от бляскавия му старт. Производителят е осъзнал грешчицата и е смъкнал оборотите. Да знаете случайно какъв е този компресор?/

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Придържайте се по темата. Моля!

17. Тук е от
    Feb 2009

Малийй,кви хора сте бре?!Ако похвалиш своето-избиваш комплекси,а ако го оплюеш-пак лошо.Да не говорим за ГЕНОВ...
    Исках да кажа,че днес за първи път си изпсувах зъбите по отношение на моите"климатици" и забелязах,че и маркови са"зле"отвън.А втората употреба си мъркат и пеят.Не одобрявам техника втора употреба,но...
    Единствено полезен е VeleV,евала на пича!
    VeleV,не са дозареждани.По едни манометри им е удряно наесен-4 бара/не помня кви бяха температурите,ама не беше много топло/.Не вярвам да е фреона,щото спират вентилаторите на външните,а и сега вече блъскат като луди пък и до днес-ядове никакви.Де да знам,като се поправи времето,ще ги чекирам.
    Момчета,бъдете полезни на другите,за да имате помощ в нужда!Не се присмивайте,за да не се присмеят и на вас!

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

OFF: всеки вижда света от височината на която е застанал .. аз бих питал - какъв сняг ? тука паднаха 2 пръста и днес се стопиха ... стига ги чоплихте тия клими аз за моите се сещам на месеца веднъж да им изчистя филтрите ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 116 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе