В Казанлък продават на доста високи цени. В Пловдив има голям избор, но фирми и телефони само на лична.
В Казанлък продават на доста високи цени. В Пловдив има голям избор, но фирми и телефони само на лична.
ако нямаш нищо против дай ми ги на лично говорим за нови нали
дори ако някои от тук ги предлага в Пловдив нямам против да се видим и да преценим какво да ми монтира става въпрос за две машини за общо 60 кв.м. или 160 муб.м.
благодаря ти
И на мен Короната ми харесва повече като дизайн.Под базови модели имаш впредвид че нямат много екстри така ли? Единственото което ме интересува в един климатик е да топли добре и да е тих.Стаята за която ми трябва е малка - около 12-13 кв.м. и е вътрешна така че си мисля че и двата ще са достатъчни като мощност или греша?Първоначално публикувано от blue1
Ще се радвам ако някой даде и точно какви са спецификациите на 2-та модела,защото аз намерих само номиналната консумация и шума при охлаждане,но останалите данни ми се губят а ако някой сподели и лични впечатления още по-добре.
Поздрави.
Да и двата модела ще станат за твоята стая, спецификацията я има и на двата в интернет но трябва да използваш гугъл транслеит. Ако някои друг не го мързи може да ти пусне линк.
CSH-B229G(W)(単相100V)
COH-B229G
Охлаждаща мощност:2.2kW(0.8~3.0kW)
Консумация:440W(115~790W)
EER: 5.00
Отоплителна мощност:2.5kW(0.8~3.6kW)
Консумация:450W(110~1075W)
COP: 5.55
Размери на вътрешното тяло: 290・795・235mm/9.5Kg
Размери на външното тяло: 535・690・250mm/27.0Kg
SAP-ZK22X-W (単相100V)
Охлаждаща мощност:2.2kW(0.5~3.0kW)
Консумация:425W(180~950W)
EER: 5.18
Отоплителна мощност:2.2kW(0.5~3.6kW)
Консумация:410W(110~795W)
COP: 5.37
Размери на вътрешното тяло: 250・799・205mm/7.5Kg
Размери на външното тяло: 510・660・240mm/24.0Kg
@Aleksandars - Мерси много за предоставената информация.Поне на хартия изглежда че Короната е по-добрия климатик.Малко не ми се вярва че при 110W консумация успява да да вкара в стаята 800W топлина но знае ли човек
Аз също си поиграх с Гугъл транслейт но така и не намерих данни как се държат тези клими при минусови температури.Видях само при 2 градуса данни и спада в отдавана мощност и КОП не беше малък и това породи в мен леки съмнения за това как ще топлят зимата.Има ли място за притеснения или да се мятам смело и да монтирам?
Влязох в сайта и успях да изтегля каталог но в него пак няма данни за минусови температури.Аз ли не съм изтеглил каквото трябва или......Първоначално публикувано от Mmitaka
Такива данни трудно се намират. Не се притеснявай.
Ок.Имам ти доверие.До няколко дни ще го поръчам и после ще дам впечатленияПървоначално публикувано от deian
и така вече и аз съм собственик на две машини на 100V.
един национал CS-63RCXS и едно мицубиши бивър.
не се чуват зимата ще видим и как ще топлят национала духа като луд студ.
п.с. благодаря на митака за коректното отношение и доверието за кинтите останалото той си го знае
Здравейте имам климатик Mitsubishi MSZ-ZXV28Т. Бихте ли ми казали как се почистват филтрите на плазмата дали се мият и с какво.
Може ли само с хладка вода. Какъв обезмаслител се ползваПървоначално публикувано от Mmitaka
От вчера вече съм притежател на 100 волтова машина и по-точно Hitachi LJ22X. Все още не съм го разучил обстойно но и това ще стане.За съжаление времето днес не е за тестове - нито е студено,нито топло
Първи впечатления:
- вътрешното тяло е изработено от доста качествена пластмаса и е със същите размери като това на другата ми машина Daikin FTXS25G което за мен е +
- вентилатора има 3 степени.На най-ниска се чува доста леко,но все пак е малко по-шумен от Дайкина.На най-висока шума е нормален и по-тих от макса на Дайкина
- дистанционното е много опростено и за 2-3 мин заучих всички бутони и режими
- само хоризонталната клапа е автоматична.Вертикалните се мърдат на ръка като са разделени на 2 части т.е. може да духа едновременно на ляво и на дясно
- външното тяло е много тихо,добра изработка.Топлообменника е с доста нагъсто разположени ламели и предлолагам че е едноредов,ако съдя по теглото на тялото (25кг) но пък преди време бях чел в тази тема едно мнение на Alexi относно няколко подобни по размери климатика и беше казал че всичките са с двуредови топлообменници
- вчера го пуснах за пробата на охлаждане при външна 26 и вътрешна около 25.Зададени 20 - първоначално тръгва от около 260-270 вата и постепенно усили до към 520-530 докато достигне желаната температура.При тези условия това стана доста бързичко и климатика намали отново до към 250 вата,което е горе долу минималната консумация на модела и след това спря компресора и само съвсем леко подухваше вентилатора.Поглеждам аз в този момент консумацията и кво да видя - 8 вата
Меря с едно от тези електронни електромерчета.Модела е Olimpia 2000 и мисля че е сравнително точно но просто ми се вижда доста малка тази консумация
Това е засега.Като позастудее ще видим как ще се държи.
Здравейте!Знае ли някой подробности за захранване на климатик от слънчев панел?Споменаха ми,че ЕХ серията на Саньо имали такъв вход.
Здравейте. От много четене в интернет съм се пообъркал а вече трябва да реша какъв климатик да си взема за хола. МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ
Хола ми е 25 кв. м. с големи прозорци на юг. Раздвоен съм от тези два модела NATIONAL 258TB http://varnaklima.com/index.php?page...&product_id=63 и Fujitsu-General ASYB12LD http://antonovclima.com/%D0%BA%D0%BB...neral/ASYB12LD
Просто не мога да направя връзка. Японския е с по-висок COP а с по-малко отдаван мощност!!! Има малко и леко външно тяло. Има ли значение това? Много ми го хвалят в магазина и казват че тези 2,5 kw са ми напълно достатъчни!
Да ама ако ми е студено зимата? Кое според вас ще е най-изгодния избор за мен?