Страница 42 от 116 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Собственици на климатици 100V

На дясната анимация се вижда нещо като байпас от тръбата с топлия фреон обратно към външния топлообменник.
    valen1, аз виждам как във фаза 3 (дефрост) продължава движение на топъл фреон към вътрешното тяло. Вярно е, че спира да духа, но вероятно не се изстудява вътрешния топлообменник и съответно не пада температурата в стаята заради дефроста.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

При Ururu Sarara няма абсолютно никакви проблеми в режим отопление ако вече кондензиралият и охладен във вътрешното тяло фреон бъде дроселиран на място в отделна пита на самото вътрешно тяло с цел намаляване влажността на въздуха. Опитайте се първо сами да обмислите как трябва да изглежда процесът разкрежаване, ако се ползва този метод.

По точно е да се каже, че едно от предимствата на този метод е, че вътрешният топлообменник не се заскрежава толкова много колкото, ако се обърне изцяло цикъла. Пак се заскрежава, но не толкова много. Дайте конкретни модели, при които се ползва този метод, за да потърсим информация и да се уверим как реално е.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Според мен това при Sharp-а е същото като при Sanyo. valen1, ти си го описал много добре тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg319732

[img width=305 height=600]http://www.sharp.co.jp/products/living/air_con/prod01/ayy28sxw/images/t3312701.jpg[/img]

Присъства в модели:
    AY-Y28SX, AY-Y28SV (не само 28-ците разбира се, всички от Y-серията)
    ПС: предлагам да преместим тези мнения в темата за дефрост, към която съм дал линк по-горе и там да продължим да нищим въпроса.

5. Тук е от
    Sep 2008

Искам да питам тези японски машини на 100V. предлагат ли се чисто нови в България, или се внасят само втора употреба?!
    "Интерсервиз-Узунови" знам, че са официален дистрибутор на Шарп за България, но не знам дали ги внасят у нас!
    Ако искам да си купя чисто нова машина, къде да се обърна, за Шарп най-вече става въпрос?
    И тоя СОР въобще реален ли е?! Защо европейските машини не са с такъв висок СОР?!
    Някой знае ли каква е цената на една чисто нова машина - Шарп модел след 2007г.?
    Благодаря за инфото предварително!!!

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Предлагат се и чисто нови, модел 2007 25-ца струва около 2300 лв НОВ. Всичко си е реално, а защо за европейския пазар няма такива машини - прочети цялата тема и други във форума, дъвкано е.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Виждам нещо от анимацията на производителя Sharp, което ми се струва странно.

Първо,подаваме към вътрешното тяло топъл фреон или като пари или като течност, към момента е неизвестно.
    Второ,в трета част от анимацията ни се показва снимка, от която става ясно, че предимството на метода е в по-малкото заскрежаване на вътрешния топлообменник, значи имаме изпарение. Какво означава това, че дроселираме фреона във вътрешното тяло ли?

Описаният процес за разкрежаване на Sanyo е различен от този показан в анимацията на Sharp, защото при Sharp ни се показва заскрежаване на вътрешния топлообменник, което няма как да стане при Sanyo и тяхното описание на процеса.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сигурен ли си, че при "3" вътрешният топлообменник е заскрежен, защото аз виждам под снимката му да пише 30°.
    Погледни и снимката, която съм качил по-назад. Вижда се, че стайната температура пада много по-малко при този начин на дефрост, а тези 30° са дадени точно като температура на вътрешния топлообменник.
    Опитвам се да намеря начин да извадя текста от картинката, за да го преведа, засега безуспешно. Ако някой може, да помага.

10. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Предлагат се и чисто нови, модел 2007 25-ца струва около 2300 лв НОВ. Всичко си е реално, а защо за европейския пазар няма такива машини - прочети цялата тема и други във форума, дъвкано е.
    Благодарско за инфото!
    Коя фирма ги внася чисто нови, и как стои въпросът с гаранцията и поддръжката им от сервизите?
    И тоя трансформатор, който преобразува тока от 220 на 100v. не е ли много рисков за самата машина?
    Ако му стане нещо на този трансформатор-преобразувател, какво става с машината?!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За трафа - трябва да ти кажа, че дори донякъде помага. Примерно токовите удари ги убира, преди време имаше един много ветровит ден и лампите ми примигваха през 5 минути - 220V ми климатик се рестартираше, а 100-волтовият изощбо не разбра, че е имало прекъсвания. То ставаше за части от секундата.
    Трябва да знаеш, че нямат автоматично рестартиране. Т.е. ако токът наистина спре, при идването му климатикът ще се затвори и ще мине в stand-by.

12. Тук е от
    Oct 2006

По отношение обескрежаването на Шарп-а би трябвало да става с електромагнитен клапан който шунтира ЕРВ-то.Имам такъв Шарп(AY-W28SX),
    но не съм го отварял да го разгледам.Общо взето има три начина за обезкрежаване и този е един от тях.Незнам за картинката,но по вътрешната пита не би трябвало да заскрежава.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

От информацията която можах да намеря в интернет разбрах, че ползваният метод за разкрежаване при някои от моделите на Sharp изглежда е същият като този ползван при Sanyo.

Двата производителя споменати по-горе наричат този метод за разскрежаване "Non-stop heating". При операция разкрежаване вътрешният вентилатор не работи, защото топлообменника няма необходима минимална температура за включването му, също така няма как да се осигури постоянно подаване на фреон с по-висока температура. При тази операция термопомпата наречена климатик няма от къде да вземе достатъчно топлина за да може едновременно да разскрежава и да продължава да топли.

Изглежда този метод, който в момента Sharp започват да ползват е нов за тях и все още маркетинга, който трябва да представи на потребителите плюсовете от ползването му не е много на ясно какво точно представлява като принцип. Само така можем да си обясним снимката на заскрежен вътрешен топлообменник при операция разкрежаване показан в анимацията. При графичното представяне на метода (снимката от deian), топлообменника вече не е заскрежен.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2006

Като гледам схемичката в дясно нищо ново под слънцето.Шарп използват този принцип на обезкрежаване при климатици от 95г., но при моделите с висок СОР.А и не само те- Sanyo и Toshiba също.Плюсовете са два според картинката:
    - намалено време за обезкрежаване от 15мин. на 7 мин.
    - няма издухване на пара след обезкрежаването поради липса на заскрежаване на вътрешния топлообменник по време на цикъла.
    Реализирано е с един допълнителен електромагнитен клапан който свързва изхода на компресора с входа на изпарителя точно след ЕРВ-то и капилярата,ако има такава.Би трябвало да има още един такъв клапан и на топлообменика на вътрешното тяло.

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Здравейте,съфорумци!От днес съм щастлив собственик на още една японска машина на 100в.-Toshiba RAS 281 BDR!Първи впечатления-страхотен дизайн на вътрешно и външно тяло,изключително мощен,много функции/99 процента все още не съм ползвал/.По-нататък ще пиша повече впечатления,изключително тиха работа,очарован съм.Благодаря на Blue1 и Mmitak/последния ми го достави и монтира/,за добрите съвети!

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Gomor, избора който си направил е страхотен....А хората които са ти помогнали са точни пичове, които няма да те подведат. Климатика е страхотна машина икато марка и като модел...Желая ти да си го ползваш безпроблемно дълги години и да се наслаждаваш на комфорта който ще създаде у вас.

18. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Aleksandars,благодаря за пожеланията!Митака и Блу страшно много ги уважавам,просто "операцията" по доставката и монтажа мина перфектно.Надявам се дъълги години да нямам проблеми.Ще почакам другата зима и ще пиша отзиви.Пожелавам на всички ценители на японското да могат да си позволяват такива хай-тек машини/аз лично си скъсах задника да събера толкова пари,но мерака умира последен/.Лек ден!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 116 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1652
    Последно: 21-09-24, 00:17
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе