Страница 41 от 116 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Собственици на климатици 100V

Сисо, сори мен, леко се шегувах, не съм ти се присмивал! А и използвах възможността да жилна това 12ЛСС, че ми пропищяха ушите от него.

Дайте по темата, ще ни изгонят.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2008

Toshiba-та RAS-2217D-W от септември 2008 г.Ямбол ,къща ,дневна 48 м3.На отделен електромер.Лев и 65 на ден(около 50 на месец)средно. От ноември не е изключван.25 гр. през деня,вечер на икономичен режим 20-22.По големите студове(-18-20гр.) поддържаше 22-23гр. На 2-3часа размразяваше за 4-5мин.Доставка и монтаж Термо-клима(не съм доволен от мотажа)

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Учудващо е как този иначе доста слаб модел се с справял с отоплението на 48 м3, при това в къща и поддържани високи температри. Просто е герой!
    За хората, които не му знаят характеристиките - 2,2 (0,7 - 3,9) кВ на отопление. COP 5,79. 7 кг вътрешно и 24 кг външно, най-вероятно едноредов топлообменник. Външното е 660х530х240 мм.
    Тези климатици продължават да ме учудват.

5. Тук е от
    Apr 2008

Преди преди близо година си купих нов Sanyo Dk22T за стая от 15м2 , доволен съм много от него по отношение на отопление, като се има впредвид че стаята е с 2 външни стени и без изолация и дървена дограма, климатика достига много бързо температурата си. Та поради тези впечатления от японски модели съм се насочил към този модел: Sharp AY-U25SX 2007 модел, търсих 2008 модела ,но за съжаление не го намерих. Въпроса ми е според вас ще се справи ли с 20м2 помещение ,изток-запад, с много добра изолация, вътрешен и пвц дограма. И един друг факт, който не ме разубеди да си купя пак японски климатик е следното: Купих едно устр-во, електромер с дисплей, който показва моментна и обща консумация, както и мин. и макс. стойности. Това което ме интересуваше беше най-вече прословутия траф, какво консумира при кликатик на stand-by. И резултата е 11-15W. Когато го изключа и му трябват 30 сек. да затвори капака консумацията е 30W. Така че потвърждавам резултите на blue1 ,които е публикувал преди време. Трафа е заводски, поне с такива работят доста фирми забелязах в бяла метална кутия. Това е което исках да споделя с вас. Очаквам мнения за модела. Благодаря.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

kraska, Здравей! Незнам от къде си, но това към което си се насочил е уникална машина. Незнам дали си го виждал в действителност как изглежда и как работи, но мога да те уверя че е страхотна. За твоето помещение е достатъчна и можеш да бъдеш сигурен, че ще ти върши работа. Ако незнаеш параметрите на машината, ето ти ги: отоплителна мощност 2.8(0.5~6.3) и консумация 435(100~1390), охлаждаща мощност 2.5(0.4~3.5) и консумация 400(100~800), като климатика има APF 6.6 и СОР 6,35. Покрива изискванията до 2010 година и за 07 и 08 година е на първо място в класацията на ECCJ. Имал съм удоволствието да монтирам, няколко такива машини и работят фантастично, а дизайна просто много е креативен...

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Леле, лелее... леко благородно ти завиждам. Слагай го без да се замисляш.
    Имам и един въпрос към теб, Sanyo-то ти колко минимално може да консумира без да изключи? След като имаш уредче, надявам се да не те затруднявам с информацията. Аз имам D28U и по наблюдения слиза под 200 W, но по-точно не мога да определя, понеже го засичам с електромер.
    Иначе за трафа - същото и при мен. За 1 час климатик на stand-by, електромерът ми отчита 15-20 W. Колко от тях се падат на трафа не знам, но е малко.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Aleksandars имам един въпрос, разбрах, че си монтирал от тези шарпове? Мой познат закупи AY-W25SX-C, модела е по-нов, но със същите характеристики и малко по-различен дизайн. Това което ми направи най-силно впечатление освен страхотния дизайн, тиха работа и мощност, беше, че питата отвън се заскрежаваше след това се разстопяваше, но вътре не спираше да духа топло. Става въпрос за тази невероятна екстра
    http://www.sharp.co.jp/aircon/point/#/2/2/1/
    Та монтирайки такава машина обръщал ли си внимание как е реализирано това технически.

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Учудващо е как този иначе доста слаб модел се с справял с отоплението на 48 м3, при това в къща и поддържани високи температри. Просто е герой! ...
    Така е deian, аз също преди си мислех че климатика трябва задължително да е преоразмерен, но в практиката се оказва че за няколкото седмици студ и доста по-слаби за помещенията в които са сложени машини успяват да избутат криво-ляво. По-слаба но с високо качество машина, май е по-добре от по-мощна но нисък клас? ... имайки впредвид че повечето зима е над нулата

11. ph
    ph е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

D28U слиза под 200 W и по точно 170W и струята е 32 гр.Изглеждаше хладка,но всъшност има топло в нея.Това е перфектна машина,нямам думи! Поиграх си да го наблюдавам през дигит.ампермер и термометър със сонда.Външ. темп беше +7 гр а вътре 20 гр.Това е мин. консумация при която компресора не изключва.Иначе като работи като конвекционален режима е друг-качва до ~300W,задържа така малко и изключва.А моя траф лапа 45-50W на празен ход,не знам вашите защо имат толкова малко?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Мерси, колега. Потвърждаваш моите наблюдения, но с точност. Прекрасна машина.
    Да се върнем на този начин за дефрост:
    http://www.sharp.co.jp/aircon/point/#/2/2/1/
    че и на мен ми е интересно. Нещо общо с дефроста при някои модели на Sanyo? Там се използва т.нар. "hot gas injection defrosting".

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Дайте конкретни модели на Sharp при които го има този начин на разкрежаване за да търсим информация, че малко трудно се ориентирам в йероглифите.

Обърнете внимание на третата част от анимацията. Вентилатора на вътрешното тяло при операция разкрежаване не работи. Също така ясно е показано как вътрешната пита при тази операция е заскрежена, но едва 1/3 сравнено с общо използваният начин за разкрежаване с обръщане на цикъла.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Момчета, това решение е го има в модели от 2008 година насам и представлява клапан който разпределя фреона в зависимост от нуждите на машината да поддържа отоплителния процес и нуждата да размразява натрупания по кондензатора скреж.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Т.е. затопля чрез част от фреона и външния топлообменник, докато продължава топлоотдаването вътре? Усеща ли се намаляване на топлата струя вътре или просто развърта повече компресора?

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Струва ми се, че леко залитнахте към света на фантазиите. Много ясно при третата част от анимацията си е показано как вътрешният топлообменник също е заскрежен и вентилатора не духа.

Може ли хем топлообменника да е заскрежен и в същото време да духа топло, ако може искам да знам как са го направили. Ако някой има сервизна документация със схема някаква вътре и модели при който се ползва този метод моля да я предостави.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Може.Как Уруруто може да топли и едновременно да изсушава въздуха? Една част от вътр.пита работи на охлаждане и върху нея се кондензира влагата,а останалата част си топли.Справка-видеоклипа за Уруру във Вулкан 2002.По същия начин е и това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 116 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1652
    Последно: 21-09-24, 00:17
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе