Сисо, сори мен, леко се шегувах, не съм ти се присмивал! А и използвах възможността да жилна това 12ЛСС, че ми пропищяха ушите от него.
Дайте по темата, ще ни изгонят.
Сисо, сори мен, леко се шегувах, не съм ти се присмивал! А и използвах възможността да жилна това 12ЛСС, че ми пропищяха ушите от него.
Дайте по темата, ще ни изгонят.
Toshiba-та RAS-2217D-W от септември 2008 г.Ямбол ,къща ,дневна 48 м3.На отделен електромер.Лев и 65 на ден(около 50 на месец)средно. От ноември не е изключван.25 гр. през деня,вечер на икономичен режим 20-22.По големите студове(-18-20гр.) поддържаше 22-23гр. На 2-3часа размразяваше за 4-5мин.Доставка и монтаж Термо-клима(не съм доволен от мотажа)
Учудващо е как този иначе доста слаб модел се с справял с отоплението на 48 м3, при това в къща и поддържани високи температри. Просто е герой!
За хората, които не му знаят характеристиките - 2,2 (0,7 - 3,9) кВ на отопление. COP 5,79. 7 кг вътрешно и 24 кг външно, най-вероятно едноредов топлообменник. Външното е 660х530х240 мм.
Тези климатици продължават да ме учудват.
Преди преди близо година си купих нов Sanyo Dk22T за стая от 15м2 , доволен съм много от него по отношение на отопление, като се има впредвид че стаята е с 2 външни стени и без изолация и дървена дограма, климатика достига много бързо температурата си. Та поради тези впечатления от японски модели съм се насочил към този модел: Sharp AY-U25SX 2007 модел, търсих 2008 модела ,но за съжаление не го намерих. Въпроса ми е според вас ще се справи ли с 20м2 помещение ,изток-запад, с много добра изолация, вътрешен и пвц дограма. И един друг факт, който не ме разубеди да си купя пак японски климатик е следното: Купих едно устр-во, електромер с дисплей, който показва моментна и обща консумация, както и мин. и макс. стойности. Това което ме интересуваше беше най-вече прословутия траф, какво консумира при кликатик на stand-by. И резултата е 11-15W. Когато го изключа и му трябват 30 сек. да затвори капака консумацията е 30W. Така че потвърждавам резултите на blue1 ,които е публикувал преди време. Трафа е заводски, поне с такива работят доста фирми забелязах в бяла метална кутия. Това е което исках да споделя с вас. Очаквам мнения за модела. Благодаря.
kraska, Здравей! Незнам от къде си, но това към което си се насочил е уникална машина. Незнам дали си го виждал в действителност как изглежда и как работи, но мога да те уверя че е страхотна. За твоето помещение е достатъчна и можеш да бъдеш сигурен, че ще ти върши работа. Ако незнаеш параметрите на машината, ето ти ги: отоплителна мощност 2.8(0.5~6.3) и консумация 435(100~1390), охлаждаща мощност 2.5(0.4~3.5) и консумация 400(100~800), като климатика има APF 6.6 и СОР 6,35. Покрива изискванията до 2010 година и за 07 и 08 година е на първо място в класацията на ECCJ. Имал съм удоволствието да монтирам, няколко такива машини и работят фантастично, а дизайна просто много е креативен...
Леле, лелее... леко благородно ти завиждам. Слагай го без да се замисляш.
Имам и един въпрос към теб, Sanyo-то ти колко минимално може да консумира без да изключи? След като имаш уредче, надявам се да не те затруднявам с информацията. Аз имам D28U и по наблюдения слиза под 200 W, но по-точно не мога да определя, понеже го засичам с електромер.
Иначе за трафа - същото и при мен. За 1 час климатик на stand-by, електромерът ми отчита 15-20 W. Колко от тях се падат на трафа не знам, но е малко.
Aleksandars имам един въпрос, разбрах, че си монтирал от тези шарпове? Мой познат закупи AY-W25SX-C, модела е по-нов, но със същите характеристики и малко по-различен дизайн. Това което ми направи най-силно впечатление освен страхотния дизайн, тиха работа и мощност, беше, че питата отвън се заскрежаваше след това се разстопяваше, но вътре не спираше да духа топло. Става въпрос за тази невероятна екстра
http://www.sharp.co.jp/aircon/point/#/2/2/1/
Та монтирайки такава машина обръщал ли си внимание как е реализирано това технически.
Така е deian, аз също преди си мислех че климатика трябва задължително да е преоразмерен, но в практиката се оказва че за няколкото седмици студ и доста по-слаби за помещенията в които са сложени машини успяват да избутат криво-ляво. По-слаба но с високо качество машина, май е по-добре от по-мощна но нисък клас? ... имайки впредвид че повечето зима е над нулатаПървоначално публикувано от deian
D28U слиза под 200 W и по точно 170W и струята е 32 гр.Изглеждаше хладка,но всъшност има топло в нея.Това е перфектна машина,нямам думи! Поиграх си да го наблюдавам през дигит.ампермер и термометър със сонда.Външ. темп беше +7 гр а вътре 20 гр.Това е мин. консумация при която компресора не изключва.Иначе като работи като конвекционален режима е друг-качва до ~300W,задържа така малко и изключва.А моя траф лапа 45-50W на празен ход,не знам вашите защо имат толкова малко?
Мерси, колега. Потвърждаваш моите наблюдения, но с точност. Прекрасна машина.
Да се върнем на този начин за дефрост:
http://www.sharp.co.jp/aircon/point/#/2/2/1/
че и на мен ми е интересно. Нещо общо с дефроста при някои модели на Sanyo? Там се използва т.нар. "hot gas injection defrosting".
Дайте конкретни модели на Sharp при които го има този начин на разкрежаване за да търсим информация, че малко трудно се ориентирам в йероглифите.
Обърнете внимание на третата част от анимацията. Вентилатора на вътрешното тяло при операция разкрежаване не работи. Също така ясно е показано как вътрешната пита при тази операция е заскрежена, но едва 1/3 сравнено с общо използваният начин за разкрежаване с обръщане на цикъла.
Момчета, това решение е го има в модели от 2008 година насам и представлява клапан който разпределя фреона в зависимост от нуждите на машината да поддържа отоплителния процес и нуждата да размразява натрупания по кондензатора скреж.
Т.е. затопля чрез част от фреона и външния топлообменник, докато продължава топлоотдаването вътре? Усеща ли се намаляване на топлата струя вътре или просто развърта повече компресора?
Струва ми се, че леко залитнахте към света на фантазиите. Много ясно при третата част от анимацията си е показано как вътрешният топлообменник също е заскрежен и вентилатора не духа.
Може ли хем топлообменника да е заскрежен и в същото време да духа топло, ако може искам да знам как са го направили. Ако някой има сервизна документация със схема някаква вътре и модели при който се ползва този метод моля да я предостави.
Може.Как Уруруто може да топли и едновременно да изсушава въздуха? Една част от вътр.пита работи на охлаждане и върху нея се кондензира влагата,а останалата част си топли.Справка-видеоклипа за Уруру във Вулкан 2002.По същия начин е и това.