На Sanyo машините стоят добре ценово и са с отлични параметри.
На Sanyo машините стоят добре ценово и са с отлични параметри.
Здравйте отново.
Относно Sanyo - знам че са страхотни машини но в момента не ми предлагат нищо добро(на местно ниво), и за това не съм дал линкове.
Mitsubishi MSZ ZXV 28 T
Режим Отдавана мощност Консумирана мощност
Отопление 3,2(0,3 -7,6)kW 0,5(0,05 - 1,96)kW
Охлаждане 2,8(0,3 - 4,0)kW 0,46(0,05 - 0,95)kW
Енергиен коефициент СОР 6,28
Максимална квадратура 35 кв. м
2300лв.
Относно съветите на Деян и Митака - предполагам, че сте прави, че ще е малко малък с този номинал, но вече питах в няколко фирми и даже някой ми предлагат и с номинал 2.5 с оправданието че “марковото си е марково”, а в случая е 3.2. Верно че е по добре да 4.2 ама или КОПа им пада на по-големите или цените са доста по-високи.( Ще трябва да купувам поне още 3 климатика(един подобен и 2 по-малки- пак 100в.) и затова и цената си казва думата.)
Досега съм ползвал Самсунг, Осака и Мидея,( в други помещения ) които са доста по назад технологично и съм бил винаги доволен. Това Митсубиши като види зор предполагам че ще се развърти до 7,6kW(предплагам не му пада много КОПа с падане на Температурите) и ще стане жега. Според мен е доста важна и изолацията в случая - 4см. външна и 3см вътрешна и на тавана 3см. - стириопор(кофти дума за писане). Дограмата е ПВЦ .....В момента е 70 куб.помещението, но имам намерението да вкарам терасата( естествено пак всичко ще е с изолаций) и ще стане 80куб. Във всекидневната почти нон стоп работи ТВ. и комп( и те правят жега).
Климатика ще ми трябва за отопление така че мога да чакам и до Септември, ама нещо далеч ми изглежда , мислите ли че Септември избора(а и цените) ще са по-добри.
Успешен ден на всички (малко дълго стана, ама .................)
П.П. Очаквам от ММитака ЛС
П.П. Сега видях че е модел 2006г.(Mitsubishi MSZ ZXV 28 T). Ако може да предложите нещо от 2008г. насам ще е прекрасно.
Все пак са минали 3 години и предполагам че по-новите ще са по-добри
Марковото си е марково, но и цифрите са си цифри. Онези, които са ти предлагали климатик с 2.5 kW номинал просто са се чудели как да ти продадат нещо. Обикновено максимумът на такъв климатик е около 4 kW за базовите модели и малко повече за по-хубавите. При -15° мощността спада на 50%.
Разкошна машна! Следващата ми ще е такава. Макар и от DS да нямам никакви оплаквания.
За мен това е марката. Вкусове разни, разбира се....
Появи се дискомфортен проблем на Sanyo SAP-DK28U .Вентилатора не държи постоянни обороти а се самоизфорсира през няколко секунди и става дразнещ шум.Не знам как да го обясня по-добре,като че ли някой му увеличава и намаля напрежението с реостат-такова нещо виждам за пръв път.Някой има ли идея какво става?
Вентилатора е на ауто и като си намали оборотите и почват да играят.
Постави го на най-слабата степен и се заслушай дали пак така ще се държи....
Прави го на всички степени , а на най-слабата е най-дразнещо.
Пробва ли да изключиш климатика от захранващото напрежение за към 10 минути?
Според мен ако смениш платката на вътрешното тяло ще се оправи. Все пак тя го командва. Ако не се оправи ,с изключване на тока, баене и други по-разпространени методи, трябва да се ремонтира.
Пробвай при спрял климатик да завъртиш на ръка турбината ,да провериш дали лагерите не правят проблем и да задържат.