По принцип, тошибите имат един специфичен жужащ звук по време на работа, но той е едва доловим. Ще ти снимам как работят моите машини, макар и вече на 10 години като модели....И ще кажеш дали шума е същия...
По принцип, тошибите имат един специфичен жужащ звук по време на работа, но той е едва доловим. Ще ти снимам как работят моите машини, макар и вече на 10 години като модели....И ще кажеш дали шума е същия...
Моят NDR работи точно както Алекандър го е описъл. Има един много, ама много тих но леко жужащ звук на външното тяло като работи, но трябва да съм около тялото за да го чуя. На 4-5м от тялото дори през ноща нищо не се чува, ако само подържа температура, но пък не съм запознат с работата на другите Тошиби.
ОК, ще чакам с нетърпение, при моите снощи към 24ч. при сравнително тихо време се чуваше около 2м. от телата, а като се доближа откъм крановете шума е ясно изразен и от 22-ката е доста по силен, редувах ги и двата по отделно, за да сравня от кое тяло повече се чува.
Алекс, превода не е пълен на ДУ, никъде не видях от къде се пуска и спира йонизацията, от кой бутон да регулирам степените на вентилатора, може да има и още липси, но засега това забелязах
http://mmitaka.snimka.bg/details/tos...54368.16444972 Виж в тоя линк като прегледаш дистанционните отдолу, дали го няма твоето. http://forum.setcom.bg/index.php/topic,43028.0.html Това е темата от Ммитака http://mmitaka.snimka.bg/details/tos...54368.16444979
eddy благодаря, но линковете които си дал съм ги разгледал и двете ДУ, които наподобяват на моите има разлики в превода койта аз имам.
Не мога да разбера логиката на някои хора.
Човек ходи, търси, избира, съветва се и на края купува хубав и скъп климатик. Но, не обръща достатъчно внимание на операцията - 'монтаж'.
Трябва на всеки да му е ясно, че един некадърен монтаж праща всичко по дяволите.
Ако тази забележка е отправена към мен, ще кажа че съм доста педантичен и съм висял през цялото време над главите им (на един два пъти усетих, че не им е приятно) и този теч се появи доста след като те си заминаха, а по време на тестовете, които траяха към 20мин. на охлаждане и отопление нямаше нищо. Нещо което не ми харесваше им го казвах и те се опитваха да го направят по-хубаво, но то като го няма вътре в теб, когато вършиш нещо да е от една страна както трябва и правилно и от друга да изглежда красиво няма как да стане. Този навик се придобива още в детска възраст, а не като станеш на 20 и повече години, тогава вече всичко е машинално, както си свикнал така продължава.
"който много избира...няма да казвам на какво се нахлузва."
знаех си аз
Аз от избора който направих за климатиците съм много доволен, за фирмата също-засега. Дори и да има някои леки нередности те ще се оправят.
Ей не така с лошо де. Проблема не е кой знае какво, ще го оправят.Първоначално публикувано от py4
gnf да си ги ползваш дълго и безаварийно.
Вече 2ч. след като си заминаха техниците (същите които извършиха монтажа) климатика работи на максимална степен вътрешен вентилатор и зададени 17*Ц, а в стаята не пада повече от 21*Ц и нищо не е потекло засега, дано и не потече - пу да не му е уроки, зададох 25* и минимална степен на вентилатора и го оставих така.
Проблема се оказа в оригиналната гофра на климатика, по време на монтажа се образувало нещо като коляно/балон, където се задържа вода и избивало към ваничката на климатика и от там се стичало надолу, както и по гофрата май има дупчици, защото първо изсмукаха остатъчната вода от маркуча, след това издухваха и започнаха да се появяват мехурчета по повърхноста на цялата дължина на оригиналната гофра. Чудиха се с какво да я увият и май нямаха подходящ материал, след което им дадох каучукова лента, увиха първо с нея, а после и с пвц лента (изолир банд), затегнаха гофрата и засега няма теч.
Нивелираха и външното тялото, което имаше наклон напред.
Чета и не вярвам....няма такова нещо, по оригиналния маркуч да има дупчици - 200% гаранция, освен ако не са направени от някой умишлено. Второ, това че се получило "нещо като коляно/балон" е изцяло по вина на монтажниците. Усещам, че нещо не е както трябва - или с пичовете дето монтират или ти ми вярваш прекалено много....
Видях че като издухват по повърхноста на маркуча се появиха мехурчета, кой какво е правил по него не мога да кажа и не знам, а за дугото само те са си виновни, поне засега вече 3:45ч. не е потекло. Знам ли, такъв ми е бил късмета явно, но най-важното е, от сега нататък да няма проблеми с климатиците.
Дано да нямаш проблеми,че да няма ''извиване на ръцете''с резервни части и Япония ни е малко далече!Дълга и безаварийна работа.
баси и калпавата гофра ,първо сама е образувала коляно ,после се оказала и с дупчици .. тия монтажници ако бях аз да съм ги изпъдил още първия път .. и моето Саньо е от Варна клима ама дойде един батка на 40г а хлапака само му подаваше инструмента .. явно батката е напуснал той се оплака че малко му плащат ...