Страница 22 от 116 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Re: Собственици на климатици 100V

Моя си спира компресора, а вътрешното тяло си духа съвсем слабо и абсолютно тихо. Но saissais това вече го е видял предполагам на своя климатик - японския Daikin.
    В този момент и се получава кофти конденз явно, защото ако съм настроил на >=25 град и почва да мирише на мухъл.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Благодаря на отговорилите. Чудя се защо когато се пита нещо конкретно, сякаш никой няма климатик (питах не само за 100 волтовите, а и за останалите) и не споделя впечатления от първа ръка, а иначе философи за всичко в климатизацията - безчет.

Във връзка с последния пост на Suren, и аз забелязах, че климатиците ми във Варна не можеха да се справят с миризмата на мухъл. Пролетта във Варна беше една от най-влажните. Дори във заведенията край морето се усещаше, въпреки климатизацията. Пусках ги на обезвлажняване - нямаше ефект. Накрая разтворих всички прозорци и врати и проветрявах един ден и миризмата изчезна.
    Въпросът ми е как ставаше номера с премахването на влагата или миризмата от климатика при включването на режим охлаждане в началото на лятото, защото не ми стана много ясно от прочетеното другаде. Имаше нещо, което трябваше да се направи със самия климатик. Може ли някой още веднъж да обясни за пропусналите.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Благодаря на отговорилите. Чудя се защо когато се пита нещо конкретно, сякаш никой няма климатик (питах не само за 100 волтовите, а и за останалите) и не споделя впечатления от първа ръка, а иначе философи за всичко в климатизацията - безчет.

Във връзка с последния пост на Suren, и аз забелязах, че климатиците ми във Варна не можеха да се справят с миризмата на мухъл. Пролетта във Варна беше една от най-влажните. Дори във заведенията край морето се усещаше, въпреки климатизацията. Пусках ги на обезвлажняване - нямаше ефект. Накрая разтворих всички прозорци и врати и проветрявах един ден и миризмата изчезна.
    Въпросът ми е как ставаше номера с премахването на влагата или миризмата от климатика при включването на режим охлаждане в началото на лятото, защото не ми стана много ясно от прочетеното другаде. Имаше нещо, което трябваше да се направи със самия климатик. Може ли някой още веднъж да обясни за пропусналите.
    Всичко идва от кондензиращата ваничка която е вътре под НИВОТО НА КЛАПИТЕ на повечето климатици когато го пуснеш зимата да отоплява тя не се използва от климатикът изобщо защото кондензира външното тяло и през тези да ги кажем 6 месеца режим отопление тя почва да образува едни гъбички , от натрупалия се през лятото конденз ,от естествената влага в помещението,от влизането с мокри дрехи , и тези гъбички ,плесен и т.н понякога запушват и кондензиращата ваничка точно там където е най ниското и ниво на невилация (затова лятото някой вътрешни тела преливат ) ,да ти кажа истинатае да премахнеш гъбичките , има една тема в форумът за шпрея но ози който вие копувате е леко бесполезен този който ползвам аз е на сребърна основа и си върши работата по-добре

http://www.kobayashi.co.jp/seihin/as/index.html

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

И от где го зимаш тоси препарат ?
    Ако не е тайна , разбира се

6. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте съфорумци,
    прегледах цялата тема но не успях да видя откъде в София мога да си купя нов японски климатик на 100V и коя фирма е най-надеждна, иначе видях че във Варна избора е голям. Насочил съм се към този Daikin F22HTNS или пък тази Toshiba RAS-2217D SUPER DAISEIKAI за помещение 14кв.м. в къща с вънщна изолация и добра дограма, кво ще кажете ще ме топли ли зимата или ми трябва друг?

Благодаря предварително за информацията :-)

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Питай Гугъл.
    Бих написал от къде съм си купил лично аз ,но ще се възприеме като реклама.Не искам да ядосвам админите и не е коректно.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008

какво ще кажете за корона CSH 255SV

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от vyrtel
    какво ще кажете за корона CSH 255SV
    Старичка, от 98 година модел 2,5 на охлаждане, 3,2 на отопление СОР 4,21 със стария фреон. Единственото предимство ако може така да се каже, че е чисто японска и старателно сглобена в Япония

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

12. Тук е от
    Aug 2008

А инверторен ли е

13. Тук е от
    Aug 2008

Има ли шанс да ме топли зимата ще отоплявам стая 15кв едини4на тухла пвц дограма без изолация

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще те топли...

16. Тук е от
    Jan 2008

здравейте пичове.трябва ми описание за daikin номера на дистанционното е ARC418A1 ще съм благодарен,понеже не разбирам нищо.ако трябва да кача снимки

17. hdh
    hdh е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Какво ще ми препоръчате Daikin F22HTNS или Toshiba Ras-221sx

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

И двата модела са от ниският клас на марките и са модели от 2007 година. Но все пак Тошибата има по-висок СОР 5,87. И двете машини имат мощност на отопление оптимално 2,2 киловата което е достатъчно за помещение не по-голямо от 13-14 кв.м.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 116 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе