О.к. шегувах се.
Първоначално публикувано от bobovoизлишни изказвания. всички климатици са измити с препарат и водоструйка. вие ако видите как идват, какво ли ще пишете тогава, сигурно че излизат от тоалета.Първоначално публикувано от Alexi
мне ,мен ме дразни думата "рециклиран" - това принципно значи доведен до състояние на нов ,което няма нищо общо с истината .. реално тия машини само се позачистват и най много да им се долее фреон по везна .. аз и друг път съм го писал 98% от тях са изтормозени машини на 10+ години от ниския клас ,а другите 2% просто не могат да се купят от обикновен човек без някакви връзки познати във фирмите които ги внасят ..
Прав си Alexi,и аз просто се чудя на какви извъртания са способни хората,продаващи стари бракми!Не,че в това има нещо лошо,то си е бизнес,не че тези хора заблуждават или нещо такова,ама мамка му и прасе,да уверяваш потенциални купувачи,че някакав дарак,незнайно колко и как експлоатиран ,бил в пъти по добър от нова машина...е това не е много коректно!И като се зачовъркат тия определения ,истинско японче,марсианско китайче,Малайзия,Таиланд....наистина по незапознат може здраво да се набута!!Много ще ми е интересно,ако някой пусне тема с въпрос...."Що е то истинско японче?"....Със сигурност ще има бисери дето не са и сънувани!!Пак да кажа,не искам никого да обидя,от втората употреба има съфорумци,които са си пекани и доказани капацитети,явно са специалисти в областа на климите,то си личи,като се разходиш из темите!.....Ама тая пуста втора употреба,че и с допълнителната висулка!Ей,Бога ми,такова чудо в Средна и Зап.Европа няма!!!Вече 7 години живея на 50км от Будапеща и как никаде ,Словакия,Полша,Чехия,Австрия,Унгария не видях нито веднаж клима с траф,или шоу рум за климатици втора употреба/..."рециклирани,внос от Япония"..... Дано не ми се разсърдят някои хора дето ще слагат климите по Кледа!!!
Точно така. Най-много се забавлявам като стане дума за 220-волтов климатик произведен в Китай, как същия бива наричан "китайски ментак" или "китайски боклук". А когато някой търси съвет за 10-годишна китайска морга на 100 волта, му се обяснява нашироко как няма значение, че е произведен в Китай, това изобщо да не го притеснява, че всъщност е за японския пазар, че е на светлинни години напред от 95% от климите на българския пазар. Ха-ха. Който иска да си слага 10 годишни климатици с пожълтели вътрешни тела и одрани външни с изкривени ламели за 1000 лева и неоргинално дистанционно с липсващи функции. Наистина има много балами в България. На 100 волта само ново.
Това,че дадена стока е произведена в Китай не е престъпление-важно е за кой пазар е произведена, и какъв е качественият контрол за тази стока.
И досега си стои Великата китайска стена на повече от 2000г.,а Берлинската стена не изкара и 50г.
За всеки влак си има пътници.
Просто не трябва да се дават повече пари отколкото наистина си заслужава.
Бих купил изполван климатик само за вила или друго място в което не живея постоянно и ходя само на почивка или за пиене и мезелък.
Може и за к...ък
За дистанционните сте на 100% прави.
Сега при радиацията и няколко починали от нея се замислям сериозно.
Аруба ти преди известно време ходи чааааак до Пловдив за същите тези втора употреба, това че не си попаднал на това което търсиш е друг въпрос. И аз не бих си купил втора употреба без оригинално ДУ, външния вид да не ми допада и т.н., но да казваш, че тези които си купуват такива климатици с различните им липси (ако ги има) са балами, не е коректно и учтиво.Първоначално публикувано от aruba_man
Toй aruba_man ,ако е честен към себе си ще признае,че ако нямаше разлика с външното тяло на онази тошиба-UDX щеше да я отнесе,(вече е била продадена) ама нейсе...щеше да има един балама в повече.
Истината е че кризата много яко е захапала колегите с втората употреба доста фирми са пред затваряне. Което не е добре за тях защото има много кадърни майстори в тях.
Боже колко мъка има по този свят, Боже.....някои знайни и други незнайни форумни герои сътворяват тъпизъм след тъпизъм....
Фирмите за нови да не са в разцвета си?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Благодаря ти, че потвърждаваш думите ми.Първоначално публикувано от gnf
Щях да я взема - да. Различно вътрешно и външно тяло не ми се струва незначителен проблем. Тя затова е сложена там - да се продава. Аз съм малко капризен и на различно външно тяло, различно дистанционно не мога да се съглася. До есента може пък да събера повечко парички и да имам за нов върхов модел на 100 волта.Първоначално публикувано от diksanal
Може би ги потвърждавам, но не и за това че са балами. Защото някои ги купуват с ясното съзнание, че нямат оригинално ДУ, виждат че има забележки по някое от двете тела или и за двете, но си ги купуват без това да им пречи и след това са доволни, както е в случая с durtia70. Това не ги прави балами.Първоначално публикувано от aruba_man