Страница 85 от 116 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Собственици на климатици 100V

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    увеличат градусите на 30 би трябвало да задуха горещо, но се усеща леко затопляне и сега покрай студовете не затопля добре
    Горещо започва да духа от китайските сЕшоари. Няма да коментирам твоя модел, защото определено не съм запознат с него. Ще си позволя коментар относно моите машини. Промените в температурата се извършват плавно с оглед на комфорта в помещението. Недей очаква при натискането на дистанционното рязко да ЗАВЕЕ "южняка" и да покачи температурата след което да замре докато падне с 2-3-4 градуса(типично за китайчетата). Идеята е след като настроите желаната температура да забравите, че имате климатизатор в помещението или по точно казано да не усещате ветрове, шумове от пластмаси и кучи студ.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Благодаря за информацията,
    според описанието, лявото зелено копче е за икономичен режим. но като го натисна не става нищо, не се чува бип както при приета команда.
    Относно това за "горещото" правя сравнение с другите климатици които са в другите помещения едно MITSUBISHI MSZ-255V и
    MSZ-f2803, при които като се зададе максимална температура след минута почват да си топлят с увеличена мощност и като застанеш под струята се усеща доста топъл въздух, особено при FUJI 09LCC, докато DAIKIN-а нещо е спънат, струята си е леко топла да не кажем хладка, ще направя измерване с термометър утре

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Благодаря за информацията,
    според описанието, лявото зелено копче е за икономичен режим. но като го натисна не става нищо, не се чува бип както при приета команда.
    Да и левият бутон ще ти е активен при режим студено, при топло-не.То май цялата редица са така-тези в зелено.

5. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Ако е оригиналното дист.което е показал Алекс зеления бутон най-вдясно е Йон

6. Тук е от
    Dec 2010

Искам да питам какво означава ако след като работи сравнително нормално ветерана ми GX256, спират и вътрешното и външното и мига пет пъти лампата, която свети при включване? След рестарт започва да работи пак наново до следващия "срив".

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

"сравнително нормално" - дефинирай какво означава това? Определено машината трябва да се види от техник.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Ами започват да работят и двете тела и след около 5 минути климатика започва да духа топло. Може би е по-добре да кажа започваше, защото има развитие по въпроса.
    Идва един мой приятел който каза, че когато започне да работи на топло на 28-30 гр. трябва да вдигне налягане 21-24 бара, а той не вдига повече от14. След големи мъки и опитване да го накара да го вдигне това налягане (нещо спомена за магнит вентил и някакъв клапан) и нищо не стана го пробва с някакъв тестер от три ел. крушки. Той показа, че уж електрониката му е повредена и сега чакам да видим как ще е след поправката.
    Иначе климатика вече 5-та година го ползвам само на отопление на 20-22 гр. и все ми се струваше че духа хладно, а той явно от самото начало е имал някакъв проблем. Идеята ми беше да разбера какво означава тази грешка, за каква повреда говори. Доколкото разбрах ако не се оправи с ремонт на електрониката, значи е компресор (350 лв.) или магнит вентил (180). Ако някой е срещал подобни проблеми, моля да сподели

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Проблема на машината при споменатите симптоми е в електрониката. Дано твоя приятел да се справи със задачата, защото е "тънка" работа, специално този проблем.

11. Тук е от
    Dec 2010

Дано да е така! Иначе той няма да я ремонтира. Занесе я на електрончика на "*****-клима", фирмата се занимава само с "япончета", така че се надявам да няма проблеми.
    Ще докладвам като има развитие.
    П.С. Благодаря, че се отзова с мнение по въпроса!

12. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от gabarko1
    Извинявам се ако въпроса ми е не съвсем на място поставен но не намерих по-подходяща тема.Имам лек проблем с климатик MSZ-ZXV25T и по точно не успях да нулирам таймера които показва че е време да се изчисти плазмата.Натискайки бутона които е на вътрешното тяло под капака не загасва лампата показваща че е време за чистене.До сега винаги след почистването се е нулирал таймера/изгасвала е лампата/ а сега не иска и по-лошото е че не мога да разбера при това положение работи ли плазмата.Предварително благодаря на всички отзовали се.
    нкои не се престрашава да отговори или никои не знае отговора.моля за някакъв отгово..........

13. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Успех ! Много добра машина
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

точно това е проблема след натискане на бутона за нулиране на таимера тои не се нулира/лампата не загасва/.иначе климатика работи без проблен но пустата лампа ме дразни.пробвах и със спиране на захранването централно - ефект никакъв.ако има друго предложение готов съм да пробвам

16. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Това е бутона , можеби трябва да го натиснеш няколко пъти на 330 часа работа лампа за напомняне светва Пробвай следния начин :отваряш капака натискаш бутона за нулирване след което изключваш климатика от дист.у-е

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Нека и аз да си кажа мнението по този въпрос. Първо трябва да се спре машината от дистанционното управление, след това бутона се натиска и задържа за няколко секунди, докато от климатизатора не се чуе звуков сигнал, че брояча е нулиран.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Нека и аз да си кажа мнението по този въпрос. Първо трябва да се спре машината от дистанционното управление, след това бутона се натиска и задържа за няколко секунди, докато от климатизатора не се чуе звуков сигнал, че брояча е нулиран.
    Винаги мие било драго на сърцето да чета постовете ти и само ти си вникнал в детайли как става това нулиране Александре уникален си мен изтървахме кафето но тази година ти обещавам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 85 от 116 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе