Страница 92 от 116 ПърваПърва ... 42829091929394102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Собственици на климатици 100V

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    При новите е същото, ако не подбереш подходящото не ти върши работа, особено за отопление. Това се опитвах да кажа ама slovaka ми страда сега на лични съобщения че не съм си вкопал тръбния път без да знае колко е високо и как мисля да го скрия в красив канал.
    Не ставаше въпрос за правилно оразмеряване, а за това какво ще ти пробутат ако не си техен човек. Не се знае дали няма да е комбинация от външно и вътрешно тела на различни модели, често пъти с различна мощност. Както беше казал един съфоумец, а друг си го сложи за подпис щото много му хареса: "От две Тошиби правя едно Саньо".

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Не ставаше въпрос за правилно оразмеряване, а за това какво ще ти пробутат ако не си техен човек. Не се знае дали няма да е комбинация от външно и вътрешно тела на различни модели, често пъти с различна мощност. Както беше казал един съфоумец, а друг си го сложи за подпис щото много му хареса: "От две Тошиби правя едно Саньо".
    Чак за техен или не-повече си идва до човека отсреща,възпитанието,а и не на последно-фирмената политика.Попадал съм на комбинации от различни тела в една фирма и лично един от шефовете ми обяснява ,че това било хибрид за по голяма мощност-бре пуста сопа по ребрата.То такива и не оцеляват за дълго-пазара се саморегулира.

Сопата може и да не е хибрид,а базов модел

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Май се забравиха премеждията на няколко съфорумника тази зима за подобни врътки с нови климатици на 220V с окомплектовката от 2 различни серии за външно и вътрешно тяло на марката Дайкин. Та излиза, че комбинации с телата не се правят само при 100V климатици.

П.С. Преди малко гледах и Климаком предлага подобни вариации с 2 различни тела на МЕ, но поне ги продават на по-ниска цена, а не като някои вносители или дистрибутори на Дайкин.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Както знаеш имам 3бр такива клими на 100в от изхвърлените. Когато отидох да си ги търся в Пловдив, даже не знаех къде се намират фирмите, които предлагат такава техника, просто си бях направил списък с телефони и адреси. В последствие се оборудвах с моите машини на уникално изгодна цена и си създадох контакти, които сега ползват мои приятели и който още ме е попитал. Нито един от климатиците ми не е дори с неоргинално дистанционно, нито дори са ми предлагани такива, бяха ми предложени 2 бр с едно дистанционно абсолютно еднакви, но ми беше казано за това и съответно и цената намалена,отказах се от този вариант. За това не виждам за какви 2% нон стоп говорите, аз лично мисля, че е по-скоро до фирма и до човек, а не толкова до наш и ваш, като имаш парите имаш и опциите. Само да вметна, че това са ми и първите клими през живота, които лично си купувам и нямах и представа за доста неща, когато отидох в Пловдив.

Айде не подскачайте като ощипани моми като чуете критика за така наречените "рециклирани" климатици. Много е прав човека. Като изключим двата процента качествени машини, които в никакъв случай не отиват в случайни хора ето ги другите прехвалени японски машини SANYO и TOSHIBA, избрах две от хубавите марки. Гледайте им максималното топлоотдаване според BTU-то. Нещо нещата тотално контрастират с възхвалите, които тук се леят.
    Би ли ми обяснил какво точно са значели 2-та%. Всички които не сте се сблъсквали с тия фирми говорите на изуст. Да има и некоректни търговци, но нима ги няма при 220В машини? За тая фирма примерно, до сега никога не съм искал от тях вакумиране, а то винаги се е случвало, докато доста фирми, които монтират нови, ако специално не им кажеш, никога няма да го направят, сигурен съм, че и обратното с други фирми е на 100% вярно, та няма универсална истина, има коректни и некоректни търговци, както на 100, така и на 220В.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Двата процента бяха за друго, не си разбрал.

7. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

eddy аз даже и до Пловдив не ходих всичко стана по телефона на честна дума даже и никой не познавам кокото до rist няма никакви 2 процента връзкари трябва да знаеш какво да искаш ако няма чакаш ако не си на зор

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Малко да раздвижим темата.Стана ми интересно за малките минимуми, до които достигат някои марки и моделите им.Конкретно за саньо SAP-E22N ,който ''пада'' до 50w. консумация и в двата режима.Та как го постига-с какъв компресор е(предполага се,че е двойнороторен) ,като моделът е от 2003г.,а знаем,че тошиба въвежда революционния двойнороторен двустъпален компресор за първи път в моделите си NDR през 2004г.?

Ето саньо:

и тошибата , която пада до 30w.консумация при двата режима при 225NDR.:

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ти ще ги направиш Тошко и Санчо 2х2
    Много добра машина си избрал, в каква стая ще го слагаш? Сашо има много любопитен клип за този модел, ако реши нека да го качи тука. Да се види в Япония с какви екстри са разполагали климатици от 2003г. , на 220V такава глезотийка надали ще има скоро, а някои като тебе сега ще му се радват и в БГ
    И задължително сложи снимки след монтажа да го видим

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Ти ще ги направиш Тошко и Санчо 2х2
    Много добра машина си избрал, в каква стая ще го слагаш? Сашо има много любопитен клип за този модел, ако реши нека да го качи тука. Да се види в Япония с какви екстри са разполагали климатици от 2003г. , на 220V такава глезотийка надали ще има скоро, а някои като тебе сега ще му се радват и в БГ
    И задължително сложи снимки след монтажа да го видим
    В 13m².ще е санчо-да видим този минимум.ОК. за снимките.Разполага с UV лампа и йонизатор и ''изплезва'' филтрите за по добър достъп.Тези фотоси са някъде в Япония:

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Моя ТОШО го дават 55 вата минимална консумация, но нямам представа какъв е компресора.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Моя ТОШО го дават 55 вата минимална консумация, но нямам представа какъв е компресора.
    Двойно роторен хибриден компресор с PAM (pulse amplitude modulation) и PWM (pulse width modulation) control.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Благодаря за информацията BLUE1 .И аз предполагах, че е двойнороторен, но не бях сигурен.

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    За европееца ли става въпрос? На саньото SAP-E22N минимума топлоотдаване слиза до 100w.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не, за ТОШО ЯПОНСКИ - дават минимално отдаване 400 вата с консумация 55 вата.ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ го дават минимално отдаване 600 вата с консумация 120 вата.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Някъде бях давал линк към един PDF, в който е обяснено как точно Sanyo слиза до такива ниски минимуми. Специално бяха работили в тази насока и си беше обяснено доста добре, но е някъде в темата за Sanyo.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1680
    Последно: 06-02-25, 17:47
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе