Нормално е при това положение да ти тече. Върни го обратно, на оригиналото му място, или премести целия пакет с 15см надолу.Първоначално публикувано от laodzu
П.С. "Ама що така бе, колеги..."
Нормално е при това положение да ти тече. Върни го обратно, на оригиналото му място, или премести целия пакет с 15см надолу.Първоначално публикувано от laodzu
П.С. "Ама що така бе, колеги..."
Ами като си свалил вътрешното тяло по-надолу си премахнал денивелацията между ваничката във вътрешното тяло и мястото от което изтича кондензиралата вода. Най-вероятно сега ваничката е на по-ниска височина от точката през, която изтича водата и понеже тя няма как да тръгне нагоре си остава в нея докато тя се напълни, а след това започне да прелива.
Сега има три варианта или връщаш тялото в пъвроначалната му позиция, или преправяш самия монтаж или си купуваш помпа за конденза.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1308492035[/time]_________________________________________________
Надявам се при това връщане да не скършиш някоя от медните тръби и заради това пак те съветвам да си намериш фирма, която прави монтаж на климатици.
Китът ти е пакетът от кабел ,тръби и гофре-ма как няма да ти тече,като си свалил нивото с цели 15см.-водата да не е луда да се катери по нанагорното-сещаш се ,че ще търси най ниската точка да се оттича.Връщай го както си е бил както ти каза и Kasap,или трябва пак да дупчите,но да си има наклон на кита да се изтича водата.Така ще подгизне под климатика,а и той ще се вмирише, като си завъдиш домашни любимци по питата и тавата. И колкото по бързо го оправиш-по добре.Първоначално публикувано от laodzu
От гофрето при правилен монтаж трябва да ти капе вода(конденза)навън от стаята.
Станало е малко ,като- не правете това в къщи!Първоначално публикувано от laodzu
Във форума имаше такава снимка мисля че беше на Александър с такъв монтаж дупката по високо. То и аз имах такъв случай но не се сещам да снимам. Да не си помислите че Александър или аз сме направили така дупката по високо.
Имахме някакви съмнения,но така подчертани нещата-вече не!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Шегичка.
Ето и едно ''решение'' на теча на конденза-вид капково напояване!
https://www.youtube.com/watch?v=6tMFsvo5YXw#ws
Недей така с лошо...виж,че са постлали найлонова торбичка отдолу,за да "не капе" на паркета:-))
Ами решения всякакви. Виждал съм как едни хора си бяха сложили една кърпа за да не духа в тях климатика просто не знели да си нагласят клапата.
Здравейте!Имам проблем с една Toshiba RAS-225YDR - при пускане тръгва за около десетина минути ,след което се изключва и започват да мигат лампичките.През времето в което работи така и не задухва студено.От сервиза казват да се изключи от тока и пак да се пусне,но и това не помага.Явно не им се занимава особено...Някакви идеи!?Ето и едно клипче описващо проблема https://www.youtube.com/watch?v=-rxNd2dDqgA#
Значи пробва с изключване за по дълго и без резултат?Интересно,че присветва и индикатора за плазмата-опита ли с ресет от дистанционното-като ,че ли е по ток проблема,и дали е включен плазма филтъра и вадил ли си го при включен климатик-иначе топ модела за 2000г?
TopGear пробвай да изключиш плазмата и да го пуснеш без да работи плазмата.
Кога е чистен за последно, от кого и как-в конкретика моля.
Изключване от тока,вадене/слагане батериите на дистанционното,почистване на филтрите.При последния опит работи повече от 10-на минути,но отново без да завърти перката на външното тяло.С пуснат и изключен плазма филтър резултатът е същия.Иначе филтрите си ги чистя сам с топла вода,накисване на плазма филтъра във вода+обезмаслител и последващо обилно изплакване.Проблема не се е появил след чистене,а след продължително време без да е бил пускан.
Зелената лампичка колко пъти премигва, че от клипа не мога да разбера?