Страница 49 от 116 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Собственици на климатици 100V

Този бутон ви ограничава само максимума - реже отгоре мощността. За поддържане на температурата няма никакво значение дали е с него или без него. Само при включване и наваксване може да има смисъл от тях - да не минава над определена мощност.
    Какви трафове имате вие - единия 65 W на празен ход? Сериозно? Моя е някъде 20 W. Да не би двата да са ти общо 65 W на презен?
    Изключвай ги от мрежата, никакъв проблем за лятото. А за зимата - така и така е по-добре изобщо да не ги спираш, камо ли да ги изключваш от мрежата

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2003

65W , да не си вързал по 2 крушки за всеки! Моите трафове "лапат" около 12-15W, два на борй са, за сметките за ток съм писъл в други теми. Тази консумация обърната в пари е около 12-15лв на месец само от траф, а ако прегледаш други теми и справките на deian и на други колеги /правени с електромери/от форума, климите им горят под 20лв/месец и това през зимата ...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз, също съм си замервал трафовете с качествен уред и харчат 12-15 вата.
    Ако наистина ти харчи 65 вата говори да ти сменят трафа. Този траф няма никакво КПД.
    Отноистно нмалянето на ампеража тази функция работи само на отопление поне при мен е така.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Здравейте!
    Ето, че дойде и наш ред да сме изправени пред дилема...Вече цял месец четем, оглеждаме и търсим климатик!
    Очаквам, че тук ще получа компетентни съвети и предварително много ви благодаря!
    Искаме да закупим климатик, който да отоплява хол /53.3m3/ и кухня /33.12m3/. М/у двете помещения има врата, която смятаме да държим постоянно отворена. Изложението е север/изток...С ПВЦ дограма, междинен етаж, вътрешен апартамент. В кухнята ще има хладилник, пералня, сушилна от бялата техника и фурна, котлони и аспиратор...Не знам, дали е необходима толкова подробна информация, но все пак...
    Какъв климатик бихте ни препоръчали, съобразен с цена, ефективност, качество?
    Ще съм ви наистина много благодарна за отзивчивостта!

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    за да направим преценка за топлозагубите ви моля посочете индивидуалните ви :
    - външни стени и тяхното изложение
    - типажът на вашата дограма
    - кой етаж сте
    - досега с какво се отоплявахте
    - финансовия праг в които се вмествате
    - имате ли изолация или вътрешно саниране
    - какво е напрежението в вашият район (постоянен 220 волта или пада до 180)
    Външни стени-на хол/където ще е климатика/-североизток.Кухня-север...Отоплението ще е за тези две стаи.
    Дограма-ПВЦ на Вайс Профил...нямам идея колко камерна е...Предполагам еднокамерна, защото жилището е в нова кооперация и не вярвам дограмата да е скъпа!
    Етажът е трети жилищен, като над нас има още 3 етажа...
    Новодомци ще сме и жилището не е било отоплявано до сега.
    Надявам се, че ще можем да се вместим в сума до 1800-1900лв. за надежден, ефективен и икономичен климатик. Поне се надяваме...
    Нямаме изолация, нито вътрешно саниране, но зидарията е изцяло от австрийските керамични блокове "Лейтъл"-30см., като ни уверяваха, че са с перфектна топло и шумо изолация и няма нужда от допълнителна изолация...
    Напрежението мисля е постоянно 220 волта
    Ами, това е...Надявам се, че с ваша помощ ще успеем най-накрая да вземем някакво решение и ви благодаря предварително!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Изтрит

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Toshiba RAS-402BDR или Нокрийка?

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

апартамента в София ли е?В коя част? Абе хора какви сте тези климатици които й предлагате единият е 2600-2700лв(нокрията) с монтаж другият(Тошибата гледам на стр. на Термо клима) 3800 без монтаж! Написала ви е 1800-1900лева! Виждам по окончанията, че си жена.То както моята приятелка така и и съпругите/приятелките на всички мои приятели искат зимата да 25-26градуса, а лятото ако може да е хладно, но да не духа от климатика студено. Според мен най-добре е два климатика за всяка стая по един.Но за тези пари няма какво да вземеш(два климатика за всяка стая) което да е топли през зимата.Затова си помисли за един климатик в хола който ако е възможно( и не прави некомфортно течение в хола) да бъде насочен през хола да духа към вратата на кухнята.Помисли си(сигурно имаш опит в кухнята), че зимата когато пуснеш готварска печка и други уреди в кухнята се отделя топлина(особено от готварската печка), и затова смятам, че там няма да ти е необходимо кой знае какво отопление(ако няма да спиш там).За тези пари можеш да си вземеш DAIKIN FTYN50F 5.8kw отоплителна мошност(около 1500лв с монтаж) или DAIKIN FTYN60F 7kw отоплителна мощност(около 1700-1900лв с монтаж)- моето мнение, че дайкин са едни от най-тихите климатици, а и по мои наблюдения ако не са с малка отоплителна мощност за помещението което отопляват външното тяло не натрупва лед зимата(има незабележим скреж).Тези двата модела не са инверторни, но имат по добри характеристики от доста инверторни модели на същата цена( и спо-малко отоплителна мощност). МОжеш да сложиш и Fujitsu/General/Fuji(това е един климатик продаван под 3 различни търговски марки) 14 LC за около 2000 лева- има отдавана отоплителна мошност 5.6kw-струва ми се по шумен от дайкините(или шумен поне колкото тях).Ако аз трябваше да избирам -DAIKIN FTYN60F.Успех с избора.

П.П. Голям късмет тока изгасна по време на писането на поста и дойде след 10 минути.Всичко написано се бе запазило .

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Aleksandars,

благодаря много за превода на дистанционното

13. Тук е от
    Jun 2008

Привет на всички! Вече една година съм собственик на климатик на 100v - Daikin 22JTNS и мога да дам само положителна оценка на машината. Сега ми предстои покупка на машина с коята да отоплявам доста малка стая около 18кубика (3х3х2) . Предложете ми нещо евтино и тихо ,макар и втора употреба .

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

която и да е 22ка ще ти свърши работа

16. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте.Предстои ми поставяне на още един климатик в дома ми и реших този път да бъде 100 волтова машина.Интересува ме сравнение между следните модели - CORONA CSH-B229G и SANYO SAP-ZK22X или евентуално ако предложите нещо друго на подобна цена.Интересуват ме отдавани мощности и съответно при каква консумация,тегло на външно/вътр. тяло , какви са нивата на шум и т.н. Също ако някой може да даде и какъв е Cop-a при ниски темп. от порядъка на -10 градуса.
    Мерси предварително

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

И двата модела са базови. Короната е малко по-мощна на отопление и има по-висок СОР, но пък Саньото е по-масов модел и от него има добри отзиви. Според мен каквото и да вземеш няма да збъркаш стига да е добре оразмерено. Короната според мен има по-добър дизайн, но това е субективно.

18. Тук е от
    Aug 2009

здравейте, може ли инфо къде да намеря нови японски климатици от Казанлък съм, но и Пловдив не ми е далече знам едно място в Кз, но цените ми се видяха малко височки за нокрия 2300лв. била за около 40 кв.м.
    Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 116 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1652
    Последно: 21-09-24, 00:17
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе