тука като чета не знам защо съм дал 3000 лв за 2 климатика ,то произволен климатик за 500 лв топли при -15-20 ...
тука като чета не знам защо съм дал 3000 лв за 2 климатика ,то произволен климатик за 500 лв топли при -15-20 ...
Не винаги, докато едни хора пишат хвалебствия, други поливат яко с топла вода и псуват студеното време, лошо нямаПървоначално публикувано от Alexi
....Топлят с 12-ки по 13-15 квадрата помещения.Първоначално публикувано от Alexi
...Съжалявам за двойния пост, ама това цялото бяло от скреж наистина ме шокира.Първоначално публикувано от DEF
Карах един приятел да си напише мнението за климатика му в офиса (20-22 квадрата), 19-ка, от известна "бургаска" марка , но каза че ако напише каквото мисли без да пести изразни средства, щяли да го баннат от тук, че и мене покрай негоПървоначално публикувано от Alexi
Така че спокойно, не си се минал.
Последно снощи мярнах -21* в 03ч снощи.В Дряново,и отърчах да видя в кухнята Саньо как я кара...Зададени 23-по стайния термометър,който е на другия край на стаята 22.5,надникнах през прозореца-никакво заледяване,скреж и т.н..Турбината е на автоматичен режим,28 -ца е,инвертор,помещението е 50м3-дневна с малък кухненски бокс.а днес цял ден T* не е прескачала 0*...За сметката...не знам,съседите имат -Кобе , и един Самсунг...Втория горкия,както Койчо ги е снимал-ледена бучка,а Кобето-поне надписа му се четеше..Знам,че Сасмсунга е инвертор,Кобето не е...Баси зимата...
Daikin FTXS35D поддържа 22гр в 21кв хол с отворена врата към 5кв коридор + 16кв спалня.Сега затворих вратата на спалнята и пуснах там печка,че да не го мъча излишно въпреки,че вън се постопли - само -7 е .
roumen68 - влажността в София от 3 седмици не е падала под 85% през нощта,около 10 дена имаше мъгла при минус 6-7 градуса (т.е 100% влажност) .Не знам кой го измисли това,че под -2-3 градуса влажността на въздуха е по-ниска.
Sumec-китайски с компресор Hitachi,конвенционален,9-ка.Сега у Шопландия е -5 градуса,климатика е сложен на 26 градуса и си прави циклите,включва/изключва.Размразява по-често,по тялото няма следи от замръзване.Оная сутрин на -17 за 5 минути направи 22 градуса в хола.Аз обаче не съм душманин и като падне под -10 го усещам че не е ефективен и помагам с парното за да си прави циклите.Климатика струваше към 700 лева преди 3 години,евтиното невинаги е лошо.Много съм доволен,живот и здраве ще купя и един за спалнята ама по-тих.Вероятно някакъв Панасоник.Комшията има един Sang на терасата който грухти и пъшка много силно без да изключва,явно много се зори.Иначе виждам много климатици които приличат на ледени висулки.
Vanquished, факта си е факт - при зверски студове, говорим примерно от -10С надолу влажността рязко намалява, вече обясних защо. Влагата става на кристалчета и пада на земята. Нека хората тук, при които в момента е под -10С да погледнат питите на климатиците си и да пишат дали са заскрежени. Аз отдавна съм забелязал тази зависимост и всяка зима когато доста паднат температурите - това се потвърждава. Преди имах стаен хигроскоп и при люти зими стрелката му показваше някаква невероятна минимална влажност на въздуха. При никакво друго годишно време и температури въздуха не се изсушава толкова много.Първоначално публикувано от Vanquished
Относителната влажност си е висока както и да го погледнеш, но абсолютната влажност е по-ниска. Това означава, че водата във въздуха е по-малко. От там и по малко влга се отлага на топлообменника. Сега след студовете като се вдигне температурата относителната влажност ще бъде много ниска и пак няма да ни замръзват климатиците. За повече подробности си намерете i-d(h-d, в зависимост с каква буква е отбелязана енталпията) диаграма.
Здравейте,
моя General ASHA09LC , си бачка без ядове . В София си е студено. В 18.5квадрата стая + 1.5квадрата коридорче , при зададени 22 праи 22.
Днеска е размразил сутринта и после чак сега . Мноооо лек скреж по питата преди да я размрази. Не се зори , даже компресора изключва от време на време (стаята е доста топла по принцип).
Тва е от мене
Да, имам впредвид водните пари във въздуха, които са в газообразно състояние, а не въобще съдържанието на вода във въздуха. Именно водните пари драстично намаляват със студа и преминават в твърдо състояние. И те са от значение как усещаме влажността на въздуха и как се заскрежават климатиците.Първоначално публикувано от Julian
Не само от Дайкин то казват ако погледнете в книжката на която ида е марка климатик ще видите че климатиците работят нормално до около -15 градуса и то за инверторните за някои примерно HAIER е -7 -8 градусаза MIDEA е до -15 градуса и т.н а иначе по темата вгъщи съм с MIDEA MSG 12 HRI ползвам го трета година като отоплявам стаи от 85 кубика и нямам никакви оплаквания тази нощ вПерник беше -18 градуса и климатика не се предаде при зададена температура от 27 градуса в стаята потдържа 23 като нямам никаква изолация и дограмата е стара единствения недостатък на мидеата спрямо скъпите климатици е че е по-шумен но пък за това цената му ена половинатаПървоначално публикувано от 22ovoltov
HITACHI RAS\RAC E14H2 стая 16квадрата алуминиева дограма и изолация 5см при външна температура -17 и зададени 22 сутрин в стаята е не повече от 18 градуса като климатика се размразява на всеки 45 минути по 5-7 минути външното тяло е леко заскрежено
MITSUBISHI GA25VA стая 16 квадрата PVCдограма и външна изолация при зададени 23 градуса вътре постоянно е 23 но външното тяло е обледено от долу като под него има мнго дебел лед кадето е капало.Ако някой може да каже дали е нормално ХИТАЧИТО да работи по този начин...
...Ами чел съм книжки ,ама никаде не ми казват , че ако ми е студено с техния уред, да ползвам друг ,това имах в пред вид.Както за никой освен Дайкин не съм чул да предупреди потребителя ,че климатика му е възможно да произнесе поне 8 вида звуци. На мен Дайкин ми гарантират работа на тяхната машина до минус 20 градуса и аз имамам пълно основание да им вярвам безрезервно.Първоначално публикувано от lavsho