мене виното на терасата ми замръзна ,няколко бутилки са се напукали .. а надениците ми са корави като камък ,което не пречи на врабчетата да ги кълват ,хвърлих им хляб но кълват надениците ,не са прости
мене виното на терасата ми замръзна ,няколко бутилки са се напукали .. а надениците ми са корави като камък ,което не пречи на врабчетата да ги кълват ,хвърлих им хляб но кълват надениците ,не са прости
Luka нещо сигурно не е наред с този климатик... Ние сме с девятка Fujitsu ASYA 09 LCC - 50 куб.м. и се оправя без проблем - при зададени 24 си поддържа 24 - не че не може и повече даже. Тая дванайска трябва да прави баня! Викай техници.Първоначално публикувано от luka
Hitachi RAS-E10H(H) (Малайзия) при външна температура в Търново -18 градуса, държи 19 градуса в стаята, при зададени 22 и вентилатор на ауто. 14кв.м, една външна стена, 2 неотопляеми стаи и коридора. Стара дървена дограма, усеща се течение когато долепиш ръце до нея. По външното тяло няма и следа от скреж, има само ледени висулки отдолу, които не са много големи и от време на време ги чупя с една летвичка. Размразява се на 40 мин, по 7-8 мин. Няма проблем с температурата, единствено е шумничък на ауто режим, но съм му свикнал и спя безпроблемно!
ГЕНИАЛНО!Първоначално публикувано от fanta orange
Спокойно всичко е наред, много зависи от топлозагубитеПървоначално публикувано от luka
Fuji 12LB(това му е трета зима) при зададени 23C държи 19C и за да направи 22C трябва да му задам 26C. Това онази вечер в Пловдив -17C. Стая 17*2.9=49.3м3. Долната част на вътрешното тяло е на около 2.40m от пода, а термометъра на 0.45m. Като това се случва при пет неотопляеми съседни стени и една външна... стара дървена дограма... всичко е наред
06.01.2008 18:18 Сега при -5C външна и зададени 23C e 23C на термометъра...
Нищо от това не се отнася за Fujitsu/General/Fuji 12LB/C/CC/DCПървоначално публикувано от roumen68
Galanz-a когато размразява размразява за по 10 мин- нагнетява газ, вътрешното тяло става цялото бяло от скреж и ......
...Съжалявам за двойния пост, ама това цялото бяло от скреж наистина ме шокира.
@22ovoltov ,a ти как мислиш че става размразяването....нали вътре охлажда питата докато навън я загрява за да разтопи леда ако има такъв.
Я вземи му махни на твоя предния капак и наблюдавай какво става при размразяване :-)
HITACHI RAS - 25CNH2,DC inverter, made in Malayzia, поддържа 24 градуса и толкова са му зададени , вентилатора е на автомат, стаята е около 18 квадрата.Единствено по-често "размразява", въпреки че външното тяло няма следи от скреж.При обилния снеговалеж се натрупа сняг, но си го стопява успешно.Мисля че зимата на 2005-та беше по-сериозен тестер за климите, имаше много обилен снеговалеж, та тая машинка и тогава не е спряла.Наистина сега се гледа какво да се купи, на охлаждане и най-големия боклук няма проблеми.
Здравейте и от мен. Помещение 75кв.м, без изолация и обикновенна дървена дограма. Мидеа 24-ка конвенционална и Фуджитсу 14-ка инверторна. При зададена темп. 23гр. поддържат 23.5. По външните тела няма никакъв лед, всичко е сухо и вътре е баня. Много съм доволен.
....При 25 процента влажност в помещението,няма смисъл да го отварям.С игурен съм ,че няма скреж ,какво остава за,.... цялото бяло от скреж...Първоначално публикувано от DEF
Здравейте и аз съм в Плевен. General ASH 12 UB - конвенционален. В събота вечерта замерих температура -14 в 23:00, през ноща и по-ниско е било. Подържа без проблем 23 С в стая 21 м2. панел без изолация южно изложение.Външното тяло е по-шумно вече т.е. вибрацията е по - голяма. Размразява на един час. Когато е под -15 и на 40 мин. Но се държи прилично. До мен има една инверторна Мидеа и 2 броя китайски Панасоника инверторни. Те също станаха по вибриращи от преди. Абе с две думи засега съм доволен доста.
А пък между другото Kojcho чакам Шампионската лига да поспорим за GEneral или Panasonic )
Наздраве!!!
Ти добре си измерил градусите, обаче:
1. какъв е дебита на въздуха при различните климатици?
2. каква е температурата на стаята?
3. каква мощност изразходват за да подържат тази температура?
Може да има и още... така, че не си прави генерални изводи, не са точни.
Hajer HSU-12RA03/R1(B)  > В спалнята ми е не го чувам даже , не съм го спирал последните 3-4 дни. Оставен на +21 на auto , климатика е пушка , даже и скреж няма камо ли лед или висулки.Ето това е нагледно >  http://www.haier.com/products/product.asp?proID=3390
П.С. Произход : Италия
(произведен е в Италия)
Привет.В Ямбол беше към -10, -14 тези дни.Живея в къща.ОСАКА-та /12 SBP/ отоплява хола /15 квадрата/ и спалнята/към 12 квадрата/, монтиран е срещу вратата на двете помещения.Денем е на 18 градуса, турбина на АУТО поддържа си зададената температура без никакви проблеми, няма лед, размразява си много добре/външното тяло е на завет/. Вечер към 22.00 часа го настройвам на 22-23 градуса и след около 30 минути си ги прави.Шумничък е, но се спи.Двете стаи са с външна изолация 6 сантиметра/собствено прозиводство /.Кухнята /към 18квадрата/е с ХИТАЧИ Е10Н2.Външна изолация 5 сантиметра.Машината се настройва между 20 и 22 градуса, в зависимост от това, колко хора има вътре.На нас тези температури са ни добри, не обичаме много горещо.Без никакъв проблем си поддържа температурата, даже е с един, два градуса отгоре в стаята.Влажността е височка и в най-студеното си размразяваше на около 60-120 минути за около 5-10 минути.Компресора си работи с нормално натоварване, не е повишавал прекомерно обороти, машината стабилно поддържа температурата.Външното тяло е в един тунел между две стени, на 2 метра една от друга и е голям ветрилник.При големия сняг/към 30 сантиметра/ климатика не се виждаше, целия беше навят, но си работеше без проблеми.
Климатика е PANASONIC CS/CU-PE9DKE, мястото е Пазарджик - северна стая 12 кв.м. с две външни стени (с вътрешна изолация), с лоша дограма (подухва си от нея). В събота сутринта беше -16 градуса според термометъра ми залепен отвън. Климатика макар и бавно и с чести размразявания вдигна температурата от 16 градуса на колкото го оставяме нощем(че не можем да спим на повече) на 24 градуса. Климата духа осезаемо по-хладен въздух отколкото когато навън са по-нормални температури, но важното е че се справя. Колкото до размразяването - миналата зима го бях видял само веднъж да размразява, а тази зима направо се скъса от размразяване въпреки, че понякога питата си е чиста и няма нужда.
p.s. нещо интересно - вентилатора ми е винаги на AUTO и в големите студове го пробвах да го включа на максимално, но климата изобщо не реагира, в смисъл - бипва при превключването, но вентилатора си остава на оборотите на които си е бил, а те обикновено в студовете са на минимум. Иначе когато навън е с по нормална температура си превключва без проблем вентилатора.
Ха, и при мене същата работа със същия климатик. Изобщо не иска да се включи на мах вентилатора. Работи си на някакви малки обороти през цялото време. Даже мислех, че нещо се е повредил.Първоначално публикувано от bucho