Страница 105 от 372 ПърваПърва ... 5595103104105106107115155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Аз лятото имах такива сметки от по 70лв с това от подписа ми + бойлер, лаптоп, изцяло еко-пирана кухня и.т.н
    Сега обаче се смея няма да кажа с кое си, като чета тези абсурди.
    Има една вероятност това да е истина, в случай че електромера ти се е бъгнал по незнайно какъв начин.
    tanatos, biro и ruuni9 харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Изобщо кой вярва вече в приказките.....
    ruuni9 одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз говоря от личен опит. Има нередовни електромери. След смяната на моя стария, с нов на Чез, сметката скочи. Може и да не е редно, но водомера от квартирата на дъщерята от 1г. блокира. Като го чукнем тръгва за малйо колкото да има нещо за отчитане и пак спира. Аз съм честен и в къщи имах същото положение и го смених. Но за квартира не се занимавам.

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

А бе, едно време и аз плащах, колкото си искам...

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Трите машини в къщи за декември са навъртяли около 75 лева, като съпоставям с летните сметки.Обаче пак не е много точно, понеже и работилницата ми е вързана на електромера.Да речем, че са похарчила около 65 лева грубо.

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Аз говоря от личен опит. Има нередовни електромери. След смяната на моя стария, с нов на Чез, сметката скочи. Може и да не е редно, но водомера от квартирата на дъщерята от 1г. блокира. Като го чукнем тръгва за малйо колкото да има нещо за отчитане и пак спира. Аз съм честен и в къщи имах същото положение и го смених. Но за квартира не се занимавам.
    Прекарали са те Докторе, прекарали.Водомерът в двор е собственост на ВиК дружеството, а ремонта и поддръжката са за негова сметка.Стара измама пробутвана от тия мизерници е да накарат потребителя да си купи водомер, а те му го монтират.Така водомера, който държавното дружество трябва да осигури за потребителя се продава на черно.
    http://www.dker.bg/vyprosi.php?OID=
    Какво представлява водопроводното отклонение и чие задължение е поддръжката му?
    Водопроводното отклонение е участък от водоснабдителната система и се състои от водовземна част, водопроводни тръби и водомерен възел, и се поддържа от и за сметка на В и К оператора. При установяване повреда на водомер на водопроводното отклонение или несъответствието му с изискванията на Закона за измерванията, В и К операторът подменя средството за измерване за своя сметка. Задължение на В и К оператора е изграждането и поддържането на водопроводното отклонение, както и на водомера, на това водопроводно отклонение, по който се отчита и заплаща изразходваното количество вода. Такива са водомерите на къщи с дворни места.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Какво толкова се чудите на такива сметки,и моята от 30.11 до 30.12 е 112 лв,с 3 клими ,ама си беше топъл месеца.Освен това,бойлера е на 80% нощна,съдомиялната и пералнята със сушилнята също и крушките са ми повечето лед.А и в момента,днеска при задание 22 гр и темп навън ,минус 1-0 гр,климата ми харчи по 200 в/час ,ама същата клима при 25 гр. задание и минус 8-9 навън,вече лапа по 600-700 в.Така че тези с ниските сметки,обикновенно им е топло на повече от 21 гр .

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Kasap одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

..................

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

бе който ме познава знае,че не съм мизерник.....в интерес на истината и мен ме учуди сметка от 113 лева,но може би си оказва и влияние че сме само двама души,но така или иначе бойлер и климатици не се спират и се готви всеки ден.техниката ми е висок клас,което също оказва влияние.пожелавам на невярващите да си купят някой ден висок клас машини и тогава ще говорим,а другото е за ТОМА НЕВЕРНИ...........мисля,че другата фактура ще е по-показателна
    hawai76 одобрява това.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    бе който ме познава знае,че не съм мизерник...
    от бедност и простотия-само клими втора употреба
    DUNDURMA и AC_From_Hell харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Много вдъхновяващо. Втора употрба климатици, мислене, живот и каквото се сетиш.

П.п. Замислих се и за тоалетната хартия...е@ти разхищението!

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

гр.Мездра -5 , помещение 20м2 52м3 и 6.4м2 стара дървена дограма с добри топлозагуби, етаж от къща номер 2. Съседи отдолу липсват и няма кой да ме топли. Машината е fujitsu 09ltca зададени 23 поддържа 24.5 на автоматичен вентилатор, консумацията варира от 410 до 505 вата. Влизах в сервизното меню на климатика и му зададох настройка на вътрешния температурен сензор да държи една идея по-топло и резултата е написания по-горе. Разликата от фаботата преди и сега, е че авто вентилатора се държи малко по-адекватно и обдухва с по-голям дебит и компресора работи с по-малко форсиране.

17. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Как така си влизал в сервизното меню,и си променял стойности.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Паулрфул + стрелката за темперетура нагоре. После донастройка на сензора за вътрешна темперетура е операция 31 със стойности 00 стандарт така излиза от завода 01 леко по-топло 02 още малко по-топло и 03 още по-топло. Бях го сложил на 03 ама като му дам 23 от дистанционното той държи 27, сложих го на 02 и сега компенсира топлинните загуби перфектно и държи малко отгоре на зададените градуса. Супер машинка е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе