Не ставаше ли просто да му зададеш по високи градуси?
Не ставаше ли просто да му зададеш по високи градуси?
Може, но като вдигаш градусите форсираш компресора и харчи повече ток. Ефекта от моята намеса е следната. В помещението, в което се намира LT-то има добри топлозагуби, климатика е доста мощен и добър и при зададени 23 на стандарт държеше или с 0.5 по-малко при отрицателни температури или с 0.5-1 повече при положителни. При стандарт настройка авто-вентилатора държи една идея по-малки обороти = по-малък дебит и при загубите, които имам компенсацията ставаше с вдигане на градуси = форсиране на компресор и излишен разход на ел.енергия. Дори да го сложа на ръчна степен на перката тя пак се контролира и не издуваше да завърти въздуха. Та разрових се из сервизното, което имам и попаднах на едни 3 страници, които ми отговориха как може да си донастроя машината. Резултата сега е слагаш го на 23 компресора произвежда топлината достатъчна за стопляно, а самия вентилатор сега върти с подходящия дебит за моето помещение. Резултат в 5 и 30 сутринта -11 същите условия като в предишния ми пост, зададени 23 в стаята 24.7, а разхода на ел.енергия се беше кротнал на 540вата, просто много съм доволен от машината.
Това е същото като да му зададеш повече градуси от дистанционното .. не се заблуждавай че е нещо повече
Не е точно едно и също. Преди като му задам 23 държи точно 23 и за да ги поддържа се форсира малко защото автовентилатора върти с по-малък дебит от топлозагубите. Сега зададени 23 работи с около 100 до 150 вата по-малко от преди, но с прецизно управление на турбината. Друго също ми направи впечатление ако от 23 го сложа на 24 преди изобщо не се изфорсираше за по-бързо достигане на зададеното докато след настройката веднага се форсира и достига зададената температура много бързо. И преди и сега машината работи превъзходно и най-вече топли, но сега ми харесва повече как работи с параметрите на помещението.
Ах защо нямам такова сервизно меню на моите климатици. С една настройка да топлят повече и да харчат същото.
При мен времето се стопли. Температурите за последните 24 часа са min -13 max -8 и климатиците започнаха да харчат по-малко:
Daikin FVXS25 - 17kWh (с постоянно вкл. нагревател 160W)
Mitsubishi FD25VABH - 14.5kWh (с постоянно вкл. нагревател 150W)
Hitachi SC22X - 12.6kWh
Хубаво сметката ти е 113, моята последната е 126 с трите климатика и със всичките там му уреди, но това е различно от 53 лв. Просто 53 лв за 2 климатика плюс всичките му уреди и джунджурии е абсурдно в студен месец в който само климатиците ще направят такава сметка. Да не говорим че такава сметка е възможна, но през лятото.
Енергийният ми монитор показва моментна консумация от 8.2kW. Преди малко бях изключил климатиците и проветрих за 5 минути целия апартамент и сега ги включих. Също така работят бойлер, пералня, сушилня, хладилник, фризер, компютър.
При Тошиба го няма.Има корекция само от джъмперите,а там е по-сложно.
Biro, откъде и на каква цена закупи този power монитор?
Този пост е редактиран от avenger; 22-01-16 в 20:09.
И моята сметка от 20.11. до 20.12. беше 125,74 лв, но 3-те климатика ги включвах само вечер. През деня си беше доста топло времето. Новата ми сметка, от 20.12. до 20.01. е 216, 68 лв. Само че този път климатиците и духалката в кухнята бачкат постоянно. Като имам пред вид какъв студ беше навън, направо съм хепи...
От ebay, цената не помня точно ма нещо около 20 GBP. Има и други марки и модели, потърси energy monitor в ибей и си харесай.
Здравейте, нов съм, и реших да се включа в дискусията. Аз съм с 2 климатика инвертори Finlux 12-ка и 9-ка. Следя темата и от 2 месеца замервам разхода им с монитори в реално време. Постоянна работа на 2-та климатика без да се изключват, разхода е общо 900 вата на час средна норма. Температурата, която поддържат е 24 градуса, извън апартамента когато излизам, се намалят на 19. В размразяване са влезли 9 пъти общо от Ноември до сега. В студените дни сега температурата падна до -16 и разхода им се вдигна с около 150 вата общо. Последната ми фактура за ток беше 119 лева. В нея влизат освен климатиците - бойлер, печка за готвене, хладилник, миялна и пералня. За Ноември сметката ми беше 86 лв., но тогава 9-ката не вдигна над 150 вата разход, а 12-ката 400 вата. Към климатиците нямам никакви забележки, с компресор на Sanyo (9-ката) и Toshiba (12-ката) са.
значи намаляш ги ИЗЛИЗАШ и са дефроствали само едиколко си пъти.....и ако мислиш,че за тези машини 900 вата е малък разход.не се сърди,но с поста си за пореден път се доказва,че е по-добре да ИЗРЕВЕШ и да си гледаш пашалъка,отколкото да си купиш нещо само и само да кажеш,че имаш климатик.