Страница 106 от 372 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Не ставаше ли просто да му зададеш по високи градуси?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Може, но като вдигаш градусите форсираш компресора и харчи повече ток. Ефекта от моята намеса е следната. В помещението, в което се намира LT-то има добри топлозагуби, климатика е доста мощен и добър и при зададени 23 на стандарт държеше или с 0.5 по-малко при отрицателни температури или с 0.5-1 повече при положителни. При стандарт настройка авто-вентилатора държи една идея по-малки обороти = по-малък дебит и при загубите, които имам компенсацията ставаше с вдигане на градуси = форсиране на компресор и излишен разход на ел.енергия. Дори да го сложа на ръчна степен на перката тя пак се контролира и не издуваше да завърти въздуха. Та разрових се из сервизното, което имам и попаднах на едни 3 страници, които ми отговориха как може да си донастроя машината. Резултата сега е слагаш го на 23 компресора произвежда топлината достатъчна за стопляно, а самия вентилатор сега върти с подходящия дебит за моето помещение. Резултат в 5 и 30 сутринта -11 същите условия като в предишния ми пост, зададени 23 в стаята 24.7, а разхода на ел.енергия се беше кротнал на 540вата, просто много съм доволен от машината.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Това е същото като да му зададеш повече градуси от дистанционното .. не се заблуждавай че е нещо повече
    bobbyap одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Не е точно едно и също. Преди като му задам 23 държи точно 23 и за да ги поддържа се форсира малко защото автовентилатора върти с по-малък дебит от топлозагубите. Сега зададени 23 работи с около 100 до 150 вата по-малко от преди, но с прецизно управление на турбината. Друго също ми направи впечатление ако от 23 го сложа на 24 преди изобщо не се изфорсираше за по-бързо достигане на зададеното докато след настройката веднага се форсира и достига зададената температура много бързо. И преди и сега машината работи превъзходно и най-вече топли, но сега ми харесва повече как работи с параметрите на помещението.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ах защо нямам такова сервизно меню на моите климатици. С една настройка да топлят повече и да харчат същото.

При мен времето се стопли. Температурите за последните 24 часа са min -13 max -8 и климатиците започнаха да харчат по-малко:
    Daikin FVXS25 - 17kWh (с постоянно вкл. нагревател 160W)
    Mitsubishi FD25VABH - 14.5kWh (с постоянно вкл. нагревател 150W)
    Hitachi SC22X - 12.6kWh

7. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    бе който ме познава знае,че не съм мизерник.....в интерес на истината и мен ме учуди сметка от 113 лева,но може би си оказва и влияние че сме само двама души,но така или иначе бойлер и климатици не се спират и се готви всеки ден.техниката ми е висок клас,което също оказва влияние.пожелавам на невярващите да си купят някой ден висок клас машини и тогава ще говорим,а другото е за ТОМА НЕВЕРНИ...........мисля,че другата фактура ще е по-показателна
    Хубаво сметката ти е 113, моята последната е 126 с трите климатика и със всичките там му уреди, но това е различно от 53 лв. Просто 53 лв за 2 климатика плюс всичките му уреди и джунджурии е абсурдно в студен месец в който само климатиците ще направят такава сметка. Да не говорим че такава сметка е възможна, но през лятото.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Енергийният ми монитор показва моментна консумация от 8.2kW. Преди малко бях изключил климатиците и проветрих за 5 минути целия апартамент и сега ги включих. Също така работят бойлер, пералня, сушилня, хладилник, фризер, компютър.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    Енергийният ми монитор показва моментна консумация от 8.2kW. Преди малко бях изключил климатиците и проветрих за 5 минути целия апартамент и сега ги включих. Също така работят бойлер, пералня, сушилня, хладилник, фризер, компютър.
    Какъв е този енергиен монитор?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

12. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

При Тошиба го няма.Има корекция само от джъмперите,а там е по-сложно.

13. Тук е от
    Nov 2010

Biro, откъде и на каква цена закупи този power монитор?
    Този пост е редактиран от avenger; 22-01-16 в 20:09.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Какво толкова се чудите на такива сметки,и моята от 30.11 до 30.12 е 112 лв,с 3 клими ,ама си беше топъл месеца.Освен това,бойлера е на 80% нощна,съдомиялната и пералнята със сушилнята също и крушките са ми повечето лед.А и в момента,днеска при задание 22 гр и темп навън ,минус 1-0 гр,климата ми харчи по 200 в/час ,ама същата клима при 25 гр. задание и минус 8-9 навън,вече лапа по 600-700 в.Така че тези с ниските сметки,обикновенно им е топло на повече от 21 гр .
    И моята сметка от 20.11. до 20.12. беше 125,74 лв, но 3-те климатика ги включвах само вечер. През деня си беше доста топло времето. Новата ми сметка, от 20.12. до 20.01. е 216, 68 лв. Само че този път климатиците и духалката в кухнята бачкат постоянно. Като имам пред вид какъв студ беше навън, направо съм хепи...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

От ebay, цената не помня точно ма нещо около 20 GBP. Има и други марки и модели, потърси energy monitor в ибей и си харесай.
    ilian одобрява това.

17. Тук е от
    Jan 2016

Здравейте, нов съм, и реших да се включа в дискусията. Аз съм с 2 климатика инвертори Finlux 12-ка и 9-ка. Следя темата и от 2 месеца замервам разхода им с монитори в реално време. Постоянна работа на 2-та климатика без да се изключват, разхода е общо 900 вата на час средна норма. Температурата, която поддържат е 24 градуса, извън апартамента когато излизам, се намалят на 19. В размразяване са влезли 9 пъти общо от Ноември до сега. В студените дни сега температурата падна до -16 и разхода им се вдигна с около 150 вата общо. Последната ми фактура за ток беше 119 лева. В нея влизат освен климатиците - бойлер, печка за готвене, хладилник, миялна и пералня. За Ноември сметката ми беше 86 лв., но тогава 9-ката не вдигна над 150 вата разход, а 12-ката 400 вата. Към климатиците нямам никакви забележки, с компресор на Sanyo (9-ката) и Toshiba (12-ката) са.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

значи намаляш ги ИЗЛИЗАШ и са дефроствали само едиколко си пъти.....и ако мислиш,че за тези машини 900 вата е малък разход.не се сърди,но с поста си за пореден път се доказва,че е по-добре да ИЗРЕВЕШ и да си гледаш пашалъка,отколкото да си купиш нещо само и само да кажеш,че имаш климатик.
    XOPMOH одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе