И аз съм много доволен от LKC-то.За парите си беше супер машина.
И аз съм много доволен от LKC-то.За парите си беше супер машина.
То е ясно,че духалката си е 2000 вата макар и да спира от време на време,но все пак се пуска за по час.Всъщност аз винаги си плащам зимата,между 200-300лв може да е и от това,че се готви или не се изключва бойлера.
Супругата все има нещо да сготви но пък пуска пералнята и бойлера предимно на нощтна енергия. От месец ползва индукционен котлон и мисля че има сметка от него а не на керамичния. От както останахме без домашен любимец вече 3г. затваряме вратите към коридора и комфорта е по голям.
от документа става ясно ,че роторния просто е по ефективния компресор на фреон 410а при машини до 24000бту и това е единствената причина той да е масовия влаган във всички климатици
... било е полезно преди 20 години. Събрал съм половината от файловете, обясняващи съвременната технология за производство на роторни и скрол компресори, но не мога да ги кача тук. Ако някой помогне, ще го направя. Системата за мазане и херметизация при скрол компресорите за R410a е тотално променена и като резултат, нещата с ефективността им при машини от 12000 BTU нагоре е съвсем различна и няма нищо общо с рекламните твърдения на Кериър от преди 15 години. Погледни във файла си как са стояли тогава нещата нещата за R22
мда а роторните не са мръднали за тия 15г
Виж какво са признали Кериър още преди 10 години (файл 1), които бяха най-калпавия производител на скрол компресори. Ефективността се смята по два различни начина, индивидуално за компресора и в системата като цяло. Разликите са големи. Във файла на LG са загатнати някои от конструктивните изменения в компресорите, повишаващи ефективността при ниски обороти (те нямат малки модели за битови машини). Хитачи са на светлинни години пред LG, но си пазят информацията. В лекция 20 обърни внимание на стр. 13 и въпрос 9 / стр.15.
Samsung AR12Fsskaben,в 25 кв + отворена врата към коридор 7 кв ,споделян със друг климатик.Снимка 1 настроен на 23 гр и снимка 2 на 22 гр,очаквах по ниска консумация но толкоз.
явно жалузите духат на уреда няма как при зададени 23 да е 29 чак
Да уреда беше в другата стая и малкия климатик духаше край него а и термометъра му не е много точен.Иначе както беше на 300 в,като цъкнах 1 градус надолу и направо спря климатика,а на хартия обещават 190 в минимум.
намаляването от дистанционното почти винаги води до спиране на машината тъй като за нея вече е прехвърлена желаната температура .. най нисък минимум можеш да наблюдаваш при положителни температури ,зададена и постигната 20° и го гледаш на колко ще падне преди да изключи .. но 190 вата са непостижими за 99% от европейските клими - има 2-3 модела на Тошиба дето падат на толкова или малко по малко и това е ,не знам европейското уруру дали пада до хартиения си минимум