Страница 107 от 372 ПърваПърва ... 5797105106107108109117157 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2016

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Колега, аз не ги намалям от 2 месеца насам изобщо, максимум 2 или 3 пъти за по няколко часа да са намаляни! Мисля, че 900 вата са добре за поддържана температура 24 градуса. А жената иска да не ги намалям.
    spas.slavchev одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Xitap Виж публикацията
    Колега, аз не ги намалям от 2 месеца насам изобщо, максимум 2 или 3 пъти за по няколко часа да са намаляни! Мисля, че 900 вата са добре за поддържана температура 24 градуса. А жената иска да не ги намалям.
    тъвърдо бургаско НЬЕ,разхода е висок,ма важното е вие да сте доволни

4. Тук е от
    Jan 2016

Е, за 2 климатика толкова Доволни сме, старите гълтаха 600-700 вата повече.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Здравейте, нов съм, и реших да се включа в дискусията. Аз съм с 2 климатика инвертори Finlux 12-ка и 9-ка. Следя темата и от 2 месеца замервам разхода им с монитори в реално време. Постоянна работа на 2-та климатика без да се изключват, разхода е общо 900 вата на час средна норма. Температурата, която поддържат е 24 градуса, извън апартамента когато излизам, се намалят на 19. В размразяване са влезли 9 пъти общо от Ноември до сега. В студените дни сега температурата падна до -16 и разхода им се вдигна с около 150 вата общо. Последната ми фактура за ток беше 119 лева. В нея влизат освен климатиците - бойлер, печка за готвене, хладилник, миялна и пералня. За Ноември сметката ми беше 86 лв., но тогава 9-ката не вдигна над 150 вата разход, а 12-ката 400 вата. Към климатиците нямам никакви забележки, с компресор на Sanyo (9-ката) и Toshiba (12-ката) са.
    Как става тоя номер със сметката за ток? 2 климатика харчат общо 0.9kWh на час. 21.6kWh за денонощие, 30 дни в месеца 648kWh. По 0.18лв средна цена за kWh, аз сметнах 116.64лв за двата климатика.
    А фактурата за тока 119лв.
    2.36лв за "бойлер, печка за готвене, хладилник, миялна и пералня".
    БРАВО!!!
    DUNDURMA и radobenoto харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Здравейте, нов съм, и реших да се включа в дискусията. Аз съм с 2 климатика инвертори Finlux 12-ка и 9-ка. Следя темата и от 2 месеца замервам разхода им с монитори в реално време. Постоянна работа на 2-та климатика без да се изключват, разхода е общо 900 вата на час средна норма. Температурата, която поддържат е 24 градуса, извън апартамента когато излизам, се намалят на 19. В размразяване са влезли 9 пъти общо от Ноември до сега. В студените дни сега температурата падна до -16 и разхода им се вдигна с около 150 вата общо. Последната ми фактура за ток беше 119 лева. В нея влизат освен климатиците - бойлер, печка за готвене, хладилник, миялна и пералня. За Ноември сметката ми беше 86 лв., но тогава 9-ката не вдигна над 150 вата разход, а 12-ката 400 вата. Към климатиците нямам никакви забележки, с компресор на Sanyo (9-ката) и Toshiba (12-ката) са.
    Ти да не си закупил от легендарните хиперинвертори на Finlux, които преди време смаяха с характеристиките си целия форум.?

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Мда ,от тия със златния кондензатор са
    DUNDURMA и emil vasilev харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2016

Тока при нас е 18,9 стотинки дневна и 11.6 нощна по фактура (средно сам си го смятай). Незнам какъв е този златен кондензатор - FSGM серия се водят тия климатици. А като си дойде фактурата за тока, там си пише. Работеха си и на -16 без проблем, както и не претендирам да разбирам от каквото и да е по климатиците, но на брат ми Mitsubishi-то отказа, а ToyoTomi-то не смогваше да вдигне над 21 градуса.
    Този пост е редактиран от Xitap; 25-01-16 в 15:43.

10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Важното е да си доволен, останалото е без значение!
    Колко градуса ти поддържат?

11. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Изядохте го човека набързо.Щом е доволен от сметката и топлината ,какво повече.Аз като съм с дайсейкай че голям праз.След като вършат работа не е важно дали е Тошиба ,Митсубиши,Осака или Финлукс.
    JOKVN, ttanev и steftzo харесват това.

12. Тук е от
    Jan 2016

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Важното е да си доволен, останалото е без значение!
    Колко градуса ти поддържат?
    24 градуса ги държи, зададено на 25. Повече не съм ги напъвал.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Аз съм съгласен с колегата popov. Даже ще е супер ако някъде има информация за хардуера (компресори, ЕЕV, капилярки и квито карантии има вътре) на такива марки и дали са с доволно управление. Вместо да се дават пари за нещо марково където сигурно само щото е дадена марка има 20-30 % надценка.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2016

След едно бързо преглеждане на чаркове (един приятел е обслужващия сервиз и го поразглоби), се оказаха компресорите Sanyo на 9-ката и Toshiba на 12-ката. Но толкова. Каза че ги слагали на доста модели тия компресори и били г/д добри. Но не хареса тръбите нещо вътре, спомена налягането че можело да е проблем. Кондензаторите са Bosch, но не видях къде са произведени. Той ми показваше и обясняваше. Управлението било 1 към 1 с някакво на Gree. Златни неща не видях никъде по климатика. И да добавя, че изходяща температура е 41 градуса на 12-ката при -8 вън, и 39 градуса на 9-ката. Това на HIGH скорост, ако има значение. На Auto духа 1 идея по-топло, но не съм мерил.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Ами дано да издържи по-дълго време. Иначе лепенката Finlux е собственост на турската компания Vestel. След българо-китайските вече се продават турско - китайски.

17. Тук е от
    Jan 2016

Издържи, не издържи, имам 3 години гаранция (при задължителни поне 2 профилактики) и ми дреме след това ще ги сменя, ако умрат. Това приятелче, което ги сложи със сервиза, каза, че има монтирани от по-стария модел и почти нямало рекламации на тези. За 5 години време става дума. Основните проблеми били някакви медни тръби, които се пукали и изтичал фреона, но след подмяната им гаранционно вече нямало проблеми. Имали и някакви нагреватели във външното тяло, дето се пускали под 4 градуса ако е навън. Ако изкарат 5 години, направо ще пляскам с ръце.
    emil vasilev одобрява това.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Основните проблеми били някакви медни тръби, които се пукали и изтичал фреона, но след подмяната им гаранционно вече нямало проблеми.
    Щом гарантирано се пукат гаранционно, няма причина да се притесняваш.
    dodo_pv, hawai76 и XOPMOH харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе