Джаки,на 0° С се бях завил с пет одеала и пет шинела.
Между 15°-18° С спя с юрган.
На 24°С се завивам с одеало и ми е леко и комфортно.
Това е стайна температура,а не външна!
Джаки,на 0° С се бях завил с пет одеала и пет шинела.
Между 15°-18° С спя с юрган.
На 24°С се завивам с одеало и ми е леко и комфортно.
Това е стайна температура,а не външна!
Под 23 не пада у нас и въпреки това жената спи с юрган,а аз с леко одеало.страшно съм доволен от климатика,мисля само такива да слагам вече,с къщички на дистанционното
На 22гр спим с по едно не дебело одеяло. Мразя пижами и юргани от малък, когато спях като моржовете тук на моменти и без отопление, но сутрин не смеех да отвия юргана. А и влача един хроничен синузит вече 30г. и главата ми ако е редовно на хладно означава запушен нос и болки.
А лятото на колко спите ако не е тайна. Би трябвало пак най-много на 18гр.
Този пост е редактиран от VanDan; 03-03-18 в 11:27.
А сега и едно сравнение с LTCA-за 15 часа-0,90 лв. от които:
от 18,30 до 21,30-на 24 градуса
от 21,30 до 06,00-на 18 градуса
от 06,00 до 09,30-на 24 градуса
Климатикът е в 20 кв.м.
Според вас дали е наред.Тука не става въпрос за икономия както някой казаха по-горе.Ами чисто субективно тази зима,макар и доста по-топла усещам че климатика нещо не ми харесва.В момента нямам истински електронен термометър,но миналата зима ползвах два на Хама-при 24 градуса в срещуположния край на хола по диагонал термометрите показваха 26 градуса.В момента съм със китайски спиртен термометър от левчето и показва 21-22 градуса.Сравнявам го с един електронен вграден в кухненска електронна везна-показанията са същите.При клапите температурата на въздушния поток,настроен на 30 градуса стига до 50 градуса,измерено с китайчето,ама му свършват деленията.Колко градуса по-принцип изкарва климатика горе на клапите при това задание?Ама измерено,а не хипотетично.Външната температура в момента е (-)2 градуса,дъжд и лека мъгла.
Въпреки че колко харчи климатика е тясно свързано с правилната му работа ,то ако се счете въпроса за Оф Топик,нека въпроса ми бъде преместен в правилната тема.Благодаря!
- - - - - - - - - -
Пак на толкоз,ама на дистанционното има снежинка и сме отвити.А сега се завиваме с олекотена завивка.
На 18гр. от климатик лятото спите отвити? Тогава наистина сте си моржове и в завидно здраве. Няма лошо в това.
Този пост е редактиран от chany; 03-03-18 в 11:48.
Лятото спим на ...... отворен прозорец , колкото - толкова.
Мойто мнение е да изхвърлиш тия ватметри и да си настроиш климите, както ти е комфортно. Създавате си излишни главоболия. В крайна сметка и да мериш и да не мериш, накрая каквото ти прати кака Гинка, това ще е.
Julios Caesar , ако питането ви е за LMCA вади 53/4 градуса мерено на клапите при зададени 30 и -4 външна. Ако е за LT не знам.
rosswen , ватметрите се ползват за да се разбере как работи машината при различни условия и задания ако има интерес ползвателя, едва ли някой го ползва за икономия след като той вдига консумацията с цял ват. Някой марки и модели си го имат вградено в дистанционното. Ако имаш нещо против темата или изпитваш дискомфорт от постовете в нея има достатъчно други ... просто я подминаваш и си гледаш комфорта.
Този пост е редактиран от Mig82; 03-03-18 в 12:42.
Да сте живи и здрави, мерете си...консумациите. Климатика можеш да го разбереш дали си върши добре работата и без ватметри. Ако топли и не плащаш високи сметки, за чий са ти тогава и какво ще постигнеш? Вманиячаване си е това, ама си търсите оправдание за пред себе си.