Страница 213 от 372 ПърваПърва ... 163203211212213214215223263 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,181 до 3,195 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Моя панасоник на отопление пада до около 200, на охлаждане до около 150 вата.

Засичайте колко харчат, че от юли копът на климатиците спада с още ~ 3%.
    https://news.bg/economics/tokat-posk...a-ot-yuli.html
    shener84 одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Ха,че тук днес при нас стигна 30 градуса.
    Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Нереално е, при сегашните външни температури, от порядъка на 20-24°С ,да се мерят енергийни разходи. Юли/Август през лятото и януари/февруари зимата. Общо взето изчерпана тема.
    Климатикът и другите уреди в дома, харчат колкото каже енергото!
    Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Малииий, по нисък минимум от дайсейкай вади.
    Редното е да кажеш - от моя дайсейкай.
    bobovo, SPSt и rosswen харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Правилна ти е забележката.
    Всъщност моите и двата от месец и нещо са на идеалният минимум.

- - - - - - - - - -

20180505_224510.jpg

6. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Значи харчат, колкото моята балконска врата?
    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Правилна ти е забележката.
    Всъщност моите и двата от месец и нещо са на идеалният минимум.
    rosswen одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2017

Какви климатици в това време, гледам в момента в хола е 21.5 градуса, навън 21.8 отворих прозореца да се изравнят при нулева консумация

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

re: Колко ми харчи климатикът - Real Time

В северна България от 2 седмици е лято, през деня е 27-29 градуса имаше дни и с 31 градуса , вътре в стаите през деня е 26-27 градуса, така че при нас освен зимата че е много по студено от южна България и по морето и лятото е доста жега. Моите климатици и те от 1 месец стоят изключени и сметката за ток е 53лв. с доста готвене и всичко на ток.
    Панасоника вече има по голям отвор за оттичане при дефрост с ф44мм, направен с боркорона за метал. Миналата зима се запуши 2-пъти , твърде малък му е отвора за по екстремни условия с много сняг и вятър, хем моя е на тераса и работи много разтоварен, добре че ми е на удобно , иначе панасоника топли и охлажда много добре.
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Колко ми харчи климатика - Real Time

Да, тук наистина температурите си стигат до едни 31-32гр., от известно време насам. Аз, обаче не съм ги пускал още, в стаите е 23-26гр., а през нощта е все още хладно и се проветрява целия апартамент.
    mystikalrs, добро, според мен решение. На повечето клими, отворите са крайно недостатъчни на големина и брой, при големи и продължителни студове. Обработи ли метала, след интервенцията?
    Този пост е редактиран от rosswen; 07-05-18 в 08:54.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Там, в северна България, да не сте бежанци от Одрин? Когато навън е 31°С, в стаите у нас (Пловдив) е между 23°С и 24°С. Вечерно време, отворените прозорци темперират до 21°С, по системата "ivan74". Повече от 2 месеца не е работила нито една от машините ми. В края на юли, дайсейкай 8 работи във всекидневната с мощност над 1kW. Огледайте си прозорците и вземете мерки да си сваляте температурите сега без климатици. Мислете за природата!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Абе не ме мисли мен че и на -15 ми работят на 350 вата климатиците, че и на по малко прозорци са с 3-ни стъклопакети ка бяло 4 сезона. и т.н и аз не съм пускал ,държа ги на ножица отворени прозорците и денем и нощем, затова може би се стопли толкова. тук от 2-3 седмици е доста топло , затова и вътре в стаите се стопли и си задържа температурите които и лятото си се поддържат без климатизация.
    Една извадка от НИМХ 21;00 в Пловдив 18 градуса в Русе 24
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 06-05-18 в 23:49.
    Genadi80 одобрява това.

13. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Отговор: Re: Колко ми харчи климатика - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Абе не ме мисли мен че и на -15 ми работят на 350 вата климатиците, че и на по малко прозорци са с 3-ни стъклопакети ка бяло 4 сезона. и т.н и аз не съм пускал ,държа ги на ножица отворени прозорците и денем и нощем, затова може би се стопли толкова. тук от 2-3 седмици е доста топло , затова и вътре в стаите се стопли и си задържа температурите които и лятото си се поддържат без климатизация.
    Една извадка от НИМХ 21;00 в Пловдив 18 градуса в Русе 24
    защо не си си ги написал тогава тези страхотни климатици (да ги видим) дето на -15 гр.външна ти харчат 350 вата?само не ми казвай че са от тия японските втора употреба.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Климатиците са 2 хитачита и 1 панасоник среден клас нови купувани , Има 2 причини поради които работят така.
    Като е -15 ги оставям на 20-21 градуса но навскякъде е темперирано на тези градуси и под стени всичко е топло и не се усеща студ. при по топло на 22-23 24 градуса ги държа, зависи и така не се зорят да догонват голяма разлика, хем като излезеш в студа е по добре от 21 вътрешна на -10 -15
    Апартамена ми е топъл и с външна 10см изолация и вътрешна има

16. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Там, в северна България, да не сте бежанци от Одрин? Когато навън е 31°С, в стаите у нас (Пловдив) е между 23°С и 24°С. Вечерно време, отворените прозорци темперират до 21°С, по системата "ivan74". Повече от 2 месеца не е работила нито една от машините ми. В края на юли, дайсейкай 8 работи във всекидневната с мощност над 1kW. Огледайте си прозорците и вземете мерки да си сваляте температурите сега без климатици. Мислете за природата!

не сме бежанци, но явно сме свикнали на по ниски температури и не ни понасят тези резки затопляния, в моя апартамент имам 3 западни стаи с 5,25 кв/м прозорци всяка, през които пече през целия ден и в стаите става 26-28 градуса, така че не виждам нещо ненормално да се пускат климатиците на охлаждане , всеки сам си решава дали му е по комфортно на течение от отворени прозорци или на климатик .
    Този пост е редактиран от shener84; 07-05-18 в 19:52.
    Genadi80 и Mig82 харесват това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Нормално е да ги пускаш и на отопление, разбира се. Вечерно време температурите падат под 16°С. Аз не мога да се похваля с такава добра изолация, нито пък дограми, но температурите в стаите си стоят между 22°С и 25°С, без нужда от активна климагизация. Знам, че метода "ivan74" е доста сложен, но си струва да се изучи и приложи (при мен работи, изложението ми е всякакво).

chany одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Да отбележа за протокола, че вчера на охлаждане видях xe12pke да държи 125 - 130 вата минимум при външна 18°. До сега не го бях виждал да пада толкова ниско, не че има особен смисъл да се пуска на охлаждане при 18 градуса. По-добре да си отвориш прозореца...
    Минимумите силно зависят от околната температура.
    shener84 и Genadi80 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе