Ето какво е изхарчил и моя хубавец за целия отоплителен сезон - 119дни.
Дайкин 100в, S36CTSS-W, в 35м2, първи етаж, над гаражи, север.
Настроен на 23° денем, нощем 20°.
При температури под -10 му помагаше неуспешно един FTXS35 - пречат си.
![]()
Ламя, ламя, колко да е ламя? Със средно 300W/h са топлени 35 m2. A, да - плюс още средно 20W за трафа.
Машината се справя, но при дефрост помещението изстива много бързо. Опитах с втори климатик, но когато той влезе в дефрост, японския също влиза.
Миналата зима се бях оплюл по врата с дефрости на 28 минути, но тази му сложих нагревателен кабел в тавата и проблем нямаше.
Въпреки всичко съм му намислил една смяна с 18ка.
За да има такива чести дефрости и помещението да изстива толкова бързо, това навежда на мисълта за зверски топлозагуби и постоянно високо натоварване на машината и смяната с по-голяма е напълно резонно.
Малко не по темата.С дефрост на 28 минути как сте се топлили зимата?![]()
А и като гледам фасадата, на която е монтирано външното, външна топлоозолация липсва. При мен, в хола, въпреки че съм с 8см външна, имам голяма площ прозорци и съм над магазин, под -5, при дефрост, за около 10мин. температурата в помещението пада с около градус и половина (от близо 25 до 23-23,5). Миналата зима, без изолация, 18-ка с максимал 7.3, дефростваше на 30мин., при по-ниско задание -23гр. и затворени към другите помещения врати (за разлика от сега). После нека ми се чудят, защо съм взел 60-ка. [emoji16] Всяко помещене си е индивидуално.
Е, не през цялото време е бил на 28 минути. Обикновено при по-висока влажност. При много ниски
температури дефроста е на над 2часа. Интересното е, че открих пряка връзка между леда в
тавата и времето за дефрост. Тази зима по-често от един час не е правил с нагревателя.
Така или иначе, за комфорт не може да се говори, защото след дефрост духва силно и прави
течение, което в другия край на помещението, където е дивана, се усеща доста студено.
Странен отоплителен сезон -няма и 4 месеца.
При мен е към 7-8месеца.
Консумацията ми тази зима е 30% по-ниска от миналата зима.
Ururu sarara an22 jrs вспалня панелна несанирана само pvc дограма настройка 23 градуса студено , показания за деня средно 90W/h.
На топло 25 градуса при външна температура 13 градуса -среден разход за деня 210W/h.